6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Υψηλά Εγκλήματα» (2002) σε σκηνοθεσία Καρλ Φράνκλιν

Θρίλερ – Η δυναμική δικηγόρος Κλερ ζει μια ονειρεμένη ζωή με το σύζυγό της, τον Τομ, που είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας. Όμως ένα τυχαίο έγκλημα πυροδοτεί μια αλυσίδα γεγονότων που κλονίζουν τον κόσμο τους. Το FBI συλλαμβάνει τον σύζυγό της με την κατηγορία ότι διέπραξε εγκλήματα πολέμου. Έτσι η Κλερ μαθαίνει πως στην πραγματικότητα ο Τομ είναι ο Ρον Τσάπμαν, πρώην πεζοναύτης με ενεργό δράση στη Λατινική Αμερική.

Παίζουν: Τζιμ Καβίζελ, Μόργκαν Φρίμαν, Άσλεϊ Τζαντ, Άνταμ Σκοτ, Αμάντα Πιτ, Μπρους Ντέιβισον.

*Open, Δευτέρα 1/3 στις 21:00

«Ghost Rider» (2007) σε σκηνοθεσία Μάρκ Τζόνσον

Περιπέτεια – O μοτοσικλετιστής κασκαντέρ Τζόνι Μπλέιζ αναγκάζεται να πουλήσει την ψυχή του σε μία σατανική δύναμη, για να σώσει τη ζωή του πατέρα του. Το τίμημα που πληρώνει όμως είναι παραπάνω από βαρύ: κάθε νύχτα μεταμορφώνεται στον Ghost Rider, κυνηγό κεφαλών του Διαβόλου, που συλλαμβάνει διαβολικές ψυχές και τις οδηγεί στην κόλαση. Όταν εμφανίζεται στη ζωή του η παλιά του αγάπη, ο Τζόνι έχει μια δεύτερη ευκαιρία στην ευτυχία.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Εύα Μέντες, Γουές Μπέντλεϊ, Σαμ Έλιοτ, Ματ Λονγκ.

*Mega, Δευτέρα 1/3 στις 22:00

«Χίλιες Φορές Καληνύχτα» (2013) σε σκηνοθεσία Έρικ Πόουπ

Κοινωνικό δράμα – H Ρεμπέκα, είναι μία από τις πιο ικανές και δημοφιλείς φωτογράφους εμπόλεμων σκηνών. Σε μια αποστολή, ενώ φωτογραφίζει μια γυναίκα υπεύθυνη για βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ, τραυματίζεται σοβαρά. Επιστρέφοντας πίσω στην οικογένειά της, άλλη μια βόμβα εκρήγνυται. Ο άντρας της Μάρκους και οι κόρες της δεν μπορούν πλέον να αντέξουν το φόβο και την αγωνία ενός ενδεχόμενου σοβαρότερου τραυματισμού της ή ακόμη και θανάτου της, σε κάποια αποστολή και της θέτουν το δίλημμα: η Ρεμπέκα πρέπει να διαλέξει μεταξύ της δουλειάς και της οικογένειάς της. Εκείνη ορκίζεται στον άντρα της ότι δεν θα ταξιδέψει ποτέ πια σε εμπόλεμη ζώνη, παρ’ όλα αυτά , δυσκολεύεται να ζήσει μια φυσιολογική οικογενειακή ζωή και όταν κάποια στιγμή της προσφέρεται μια δουλειά αποφασίζει να πάει να φωτογραφίσει καταυλισμό προσφύγων στην Κένυα. Το πρότζεκτ θεωρείται τόσο ασφαλές που ακόμα και η κόρη της Ρεμπέκα, η Στεφ, έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει εκεί με τη μητέρα της… Θα τα καταφέρουν;

Παίζουν: Ζιλιέτ Μπινός, Νικολάι Κόστερ-Βαλντάου, Λορίν Κάνιν, Μαρία Ντόιλ Κένεντι.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 1/3 στις 22:00

«Στα όρια του αύριο» (2014) σε σκηνοθεσία Νταγκ Λίμαν

Περιπέτεια – Σε ένα κοντινό μέλλον μία εξωγήινη φυλή έχει καταλάβει τη Γη και είναι αδύνατον να νικηθεί από οποιαδήποτε ανθρώπινη στρατιωτική δύναμη. Ο Γουίλιαμ Κέιτζ είναι αξιωματικός του στρατού, χωρίς όμως να έχει πολεμήσει, μέχρι τη μέρα που θα συμμετάσχει σε κάτι που μοιάζει με αποστολή αυτοκτονίας. Αφού σκοτώνεται μέσα σε δευτερόλεπτα, ο Κέιτζ βρίσκει τον εαυτό του σε μια ανεξήγητη δίνη στο χρόνο, που τον αναγκάζει να ζήσει την ίδια βίαιη μάχη, πολεμώντας και πεθαίνοντας ξανά και ξανά. Αλλά σε κάθε μάχη, ο Κέιτζ είναι ικανός να προσεγγίσει τους εχθρούς του με ιδιαίτερη δεξιότητα, αφού βελτιώνει την απόδοσή του χάρη στις συμβουλές της πολεμίστριας Ειδικών Δυνάμεων, Ρίτα Βρατάσκι. Καθώς ο Κέιτζ και η Ρίτα αναλαμβάνουν να πολεμήσουν τους εξωγήινους, η κάθε επανάληψη τους φέρνει ένα βήμα πιο μπροστά στην εξέλιξη της μάχης.

Παίζουν:Τομ Κρουζ, Έμιλι Μπλαντ, Μπίλ Πάξτον, Τζέρεμι Πίβεν, Νόα Τέιλορ.

*Alpha, Δευτέρα 1/3 στις 23:00

«Κάθε Σάββατο» (1999) σε σκηνοθεσία Βασίλης Βαφέας

Κωμωδία –  Ένας χωρισμένος ηθοποιός, που βλέπει το 15χρονο γιο του κάθε Σάββατο, αντιμετωπίζει διάφορα επαγγελματικά και ερωτικά προβλήματα, την ίδια ώρα που ο γιος του αγωνιά για την έκβαση του πρώτου ερωτικού του ραντεβού.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Νίκος Πουρσανίδης, Άννα Μακράκη, Ελευθερία Βιδάκη, Ναταλία Καποδίστρια.

*Κανάλι της Βουλής, Δευτέρα 1/3 στις 23:00

«Η Αιχμάλωτη» (2014) σε σκηνοθεσία Άτομ Εγκογιάν

Ψυχολογικό θρίλερ – Οκτώ χρόνια μετά την περίεργη εξαφάνιση της 9χρονης Κασσάνδρας, έρχονται στην επιφάνεια ορισμένα στοιχεία, που δείχνουν ότι η κοπέλα ενδέχεται να είναι ακόμη ζωντανή. Η αστυνομία, οι γονείς της και μέλη της τοπικής κοινωνίας θα προσπαθήσουν και πάλι να ξεδιαλύνουν το μυστήριο, που καλύπτει την εξαφάνισή της, προκειμένου αυτή -αν πράγματι είναι ζωντανή- να καταφέρει να επιστρέψει στο οικογενειακό της περιβάλλον. Ενώ οι Αρχές διερευνούν την πιθανότητα απαγωγής της, ο πατέρας της Μάθιου, απογοητευμένος από την έλλειψη προόδου στις έρευνες αλλά και εξοργισμένος από τις υποψίες ότι εκείνος έπαιξε κάποιο ρόλο στην εξαφάνιση της, αρχίζει να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του… Ο Ατόμ Εγκογιάν βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία που συγκλόνισε τον Καναδά πριν από πολλά χρόνια.

Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Κέβιν Ντουράντ, Σκοτ Σπίντμαν, Ροζάριο Ντόσον.

*Star, Δευτέρα 1/3 στις 00:15