7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Οι Επόμενες Τρεις Μέρες» (2010) σκηνοθεσία Πολ Χάγκις

Θρίλερ – Η ζωή μοιάζει τέλεια για τον Τζον Μπρέναν (Ράσελ Κρόου), μέχρι που η σύζυγος του, Λάρα (Ελίζαμπεθ Μπανκς), συλλαμβάνεται για ένα φόνο που ισχυρίζεται πως δεν έχει διαπράξει. Τρία χρόνια μετά την καταδίκη της, ο Τζον παλεύει να κρατήσει ενωμένη την οικογένεια του και να μεγαλώσει το γιο τους, Λιουκ (Τάι Σίμπκινς). Παράλληλα συνεχίζει να διδάσκει στο κοινοτικό κολέγιο και κυνηγάει κάθε δυνατό μέσο που μπορεί να αποδείξει την αθωότητα της συζύγου του. Όταν το δικαστήριο απορρίπτει την τελευταία τους προσπάθεια για έφεση, η Λάρα αρχίζει να έχει τάσεις αυτοκτονίας και ο Τζον αποφασίζει πως υπάρχει μια μόνο πιθανή και ανεκτή λύση: να ελευθερώσει τη σύζυγο του από την φυλακή. Χωρίς να αποθαρρύνεται από τις μηδενικές πιθανότητες επιτυχίας και την δική του απειρία, καταστρώνει ένα περίπλοκο σχέδιο απόδρασης και βυθίζεται σε έναν επικίνδυνο και άγνωστο κόσμο, θέτοντας σε κίνδυνο τα πάντα για την γυναίκα που αγαπά.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Λίαμ Νίσον.

*Open, Τρίτη 2/3, στις 21:00

«Ασύλληπτη Συμμορία» (2010) σκηνοθεσία Τζον Λάσενχοπ

Δράσης – Μια ομάδα κακοποιών με ειδίκευση στις κλοπές και τις διαρρήξεις καταφέρνει πάντα να ξεφεύγει από την αστυνομία. Χτυπούν πάντα μετά από λεπτομερή σχεδιασμό και σε αραιά διαστήματα, αρπάζοντας μεγάλα ποσά, που τους επιτρέπουν να ζουν στη χλιδή. Ένας παλιός τους συνεργάτης όμως, που μόλις βγήκε από τη φυλακή τους πλησιάζει με ένα δελεαστικότατο σχέδιο για μια ληστεία 25 εκατομμυρίων δολαρίων, με χρονικό περιθώριο μόλις λίγων ημερών. Παράλληλα, δύο αστυνομικοί έχουν αρχίσει να εντοπίζουν τα ίχνη τους…

Παίζουν: Ματ Ντίλον, Ίντρις Έλμπα, Ζόι Σαλντάνα, Πολ Γουόκερ, Κρις Μπράουν

*Mega, Τρίτη 2/3, στις 22:00

«Η Ζηλιάρα» (1968) σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη

Κωμωδία – Μία παθολογική ζηλιάρα, η Ρένα Παντελιά, έχει κάνει δύσκολη τη ζωή στον άντρα της Αργύρη, ο οποίος τώρα κινδυνεύει να χάσει την υγεία του, ακόμα και τη δουλειά του. Η φαντασία της οργιάζει ασύστολα κι ανακαλύπτει παντού απιστίες. Σε μία από τις προσπάθειές της να τον τσακώσει μαζί με τη φίλη της Ζωζώ, συνειδητοποιεί τις υπερβολές της, αλλά η αγορά ενός μπέιμπι-ντολ από την Πιπίτσα, τηλεφωνήτρια της διαφημιστικής εταιρείας όπου εργάζεται ο Αργύρης, κάνει τη ζήλια της να ξαναφουντώσει. Το ζευγάρι βρίσκεται στα πρόθυρα του διαζυγίου. Όμως η Ρένα είναι έγκυος. Όλο το κλίμα και οι διαθέσεις της αλλάζουν, γεγονός που θα επανενώσει τους δύο συζύγους.

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Γιώργο Κωνσταντίνου, Άννα Μαντζουράνη.

*ΕΡΤ1, Τρίτη 2/3, στις 22:00

«Jackie» (2016) σκηνοθεσία Πάμπλο Λαρέν

Βιογραφία – Στις 22 Νοεμβρίου του 1963, κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στο Ντάλας, ο John F. Kennedy δολοφονείται και το ροζ ταγέρ της Jackie ποτίζεται από το αίμα του συζύγου της. Ο κόσμος της και η πίστη της θρυμματίζονται. Παρά το τραύμα της, μια εβδομάδα μετά καλείται να αντιμετωπίσει το αδιανόητο: να παρηγορήσει τα δυο μικρά παιδιά της, να αδειάσει το σπίτι που ανακαίνισε με πολύ κόπο και να οργανώσει την κηδεία του άντρα της. Η Jackie συνειδητοποιεί γρήγορα ότι οι επόμενες εφτά μέρες θα καθορίσουν πώς η ιστορία θα καταχωρίσει την κληρονομιά του συζύγου της, αλλά και το πώς θα μείνει η ίδια στην ιστορία.

Παίζουν:  Νάταλι Πόρτμαν, Πέτερ Σάρσγκαρντ, Γκρέτα Γκέργουικ, Μπίλι Κρούνταπ, Τζον Χερτ, Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 2/3, στις 22:00

«Χωρίς Οίκτο» (2013) σκηνοθεσία Στίβεν Νάιτ

Άστεγος και φυγάς από στρατοδικείο, Ο Τζόι Τζόουνς, ένας προβληματικός πρώην στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων εισέρχεται στον εγκληματικό υπόκοσμο του Λονδίνου αρπάζοντας την ταυτότητα ενός άλλου ανθρώπου που θα τον μεταμορφώσει σ’ έναν εκδικητικό άγγελο στη συνέχεια. Ο Τζόουνς κυκλοφορεί στον λονδρέζικο υπόκοσμο και κάποια στιγμή προσεταιρίζεται την ταυτότητα ενός άλλου άνδρα. Μετατρέπεται σταδιακά σε έναν άγγελο – εκδικητή που τιμωρεί τους πάντες στο πέρασμά του.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Άγκατα Μπουζέκ, Μπένεντικτ Γουόνγκ, Κρίστιαν Μπράσινγκτον.

*Star, Τρίτη 2/3, στις 23:45

«Ημέρες Εκδίκησης» (2016) σκηνοθεσία Τσακ Ράσελ

Δράσης – Ο Τζον Τραβόλτα είναι ο άνεργος μηχανικός Στάνλεϊ Χιλ και επιστρέφει σπίτι του μετά από συνέντευξη για εργασία στην Καλιφόρνια. Η Βίβιαν (Ρεμπέκα ντε Μορνέ), η σύζυγος του τον παραλαμβάνει από το αεροδρόμιο και οι δυο τους πάνε να γιορτάσουν με ένα δείπνο. Η μοίρα όμως έχει άλλα σχέδια, όταν τρεις κακοποιοί τούς επιτίθενται στο πάρκινγκ. Ο ένας, χτυπάει τον Στάνλεϊ στο κεφάλι και ένας δεύτερος μαχαιρώνει τη Βίβιαν στο στήθος. Η γυναίκα θα πεθάνει επιτόπου στην αγκαλιά του άντρα της. Όταν η αστυνομία καλεί τον Στάνλεϊ για αναγνώριση, ο δολοφόνος αφήνεται ελεύθερος με περίεργες δικαιολογίες από τους υπεύθυνους αστυνομικούς. Ο γεμάτος ενοχές Στάνλεϊ παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, προκειμένου να απονείμει δικαιοσύνη. Ζητά τη βοήθεια του Ντένις (Κρίστοφερ Μελονι) πρώην συναδέλφου του στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού. Σύντομα θα ανακαλύψουν ότι ο φόνος δεν ήταν τυχαίο γεγονός..

Παίζουν: Κρίστοφερ Μελόνι, Ρεμπέκα Ντε Μορνέ, Αμάντα Σκαλ, Σαμ Τράμελ, Τζον Τραβόλτα.

*Open, Τρίτη 2/3, στις 23:50

«Jarhead» (2005) σκηνοθεσία Σαμ Μέντες

Πολεμικό – Τέλη της δεκαετίας του 80. Ο Άντονι «Σουόφ» Σουόφορντ, φοιτητής από το Σακραμέντο, μόλις κατατάχθηκε στο Σώμα Πεζοναυτών. Η βασική εκπαίδευση τελειώνει και τώρα ο Σουόφ είναι ελεύθερος σκοπευτής, πανέτοιμος για όλα. Τουλάχιστον έτσι νομίζει… Με το ξέσπασμα του Πολέμου του Κόλπου, η διμοιρία του Σουόφ μετατίθεται στη Σαουδική Αραβία. Μετά από 175 μέρες απραξίας, αφόρητης ζέστης, και διαρκούς εκνευρισμού ξεκινά η περίφημη επιχείρηση «Καταιγίδα της Ερήμου». Μέσα σε πέντε μέρες, ο Σουόφ και η διμοιρία του θα γίνουν μάρτυρες φρικαλεοτήτων, θα προσπεράσουν απανθρακωμένα πτώματα, φλεγόμενες πετρελαιοπηγές και ίσως να αρπάξουν την ευκαιρία για ν αποδείξουν στους εαυτούς τους πως είναι ικανοί να σκοτώσουν. Άλλωστε, γι αυτό το λόγο δεν βρίσκονται εκεί;

Παίζουν: Τζέιμι Φοξ, Τζέικ Γκίλενχαλ, Σκοτ Μακ Ντόναλντ, Πίτερ Σκάρσγκαρντ

*Ant1 Τρίτη 2/3, στις 00:45