5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Περιπέτεια, δράμα, δράσης και θρίλερ. Έχεις πέντε επιλογές να απολαύσεις στην τηλεόραση σήμερα το βράδυ.

«Πανδημία» (2009) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ και Άλεξ Πάστορ

Θρίλερ – Η ταχεία εξάπλωση ενός θανατηφόρου ιού έχει βυθίσει την Αμερική στο χάος. Τέσσερις νεαροί φίλοι προσπαθούν να διασχίσουν την ενδοχώρα κατευθυνόμενοι στον κόλπο του Μεξικού.

Παίζουν: Κρις Πάιν, Λου Τέιλορ Πούτσι, Πάιπερ Περάμπο.

*Open, Τετάρτη 3/3, στις 21:00

«Το Σημάδι της Εκδίκησης» (2017) σε σκηνοθεσία Πίτερ Μαλότα

Περιπέτεια – Μετά από μια φοβερή επίθεση με ανταλλαγή πυροβολισμών, ένας μυστηριώδης ξένος (Βαν Νταμ) φτάνει στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένος. Λίγο αργότερα η συμμορία, που εμπλέκεται στην υπόθεση, καταφτάνει στο νοσοκομείο για να του δώσει την χαριστική βολή. Φύλακας – άγγελος του η νοσοκόμα του, που είναι και η μοναδική μάρτυρας των όσων εκτυλίσσονται στο νοσοκομείο. Στην κατάθεση της στο FBI θα κληθεί να δώσει στοιχεία για μια υπόθεση εκδίκησης, που ξεπερνά τα σύνορα της χώρας. Μια σειρά από ανατροπές και εξελίξεις θα κρατήσουν το μυστήριο ζωντανό μέχρι τον τελευταίο πυροβολισμό!

Παίζουν: Ζαν Κλόντ Βαν Νταμ, Πίτερ Στορμεάρ, Μαρία Κοντσίτα Αλόνσο, Ότομ Ρίζερ.

*Mega, Τετάρτη 3/3, στις 22:00

«Μανιφέστο» (2015) σε σκηνοθεσία Γιούλιαν Ρόζεφελντ

Δράμα – Μία ταινία-φόρος τιμής στις πιο ενθουσιώδεις καλλιτεχνικές δηλώσεις του 20ού αιώνα. Η Κέιτ Μπλάνσετ, μία από τις καλύτερες ηθοποιούς του παγκόσμιου κινηματογράφου και του θεάτρου και ο Γιούλιαν Ρόζενφελντ, ένας από τους κυριότερους σύγχρονους δημιουργούς με παρουσία στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (MoMA) της Νέας Υόρκης και την Γκαλερί Σαάτσι του Λονδίνου, συμπράττουν σε έναν κινηματογραφικό διάλογο που εμπνέεται από τα μεγάλα καλλιτεχνικά μανιφέστα. Από τους φουτουριστές και τους ντανταϊστές, στην ποπ αρτ, στον Λαρς Φον Τρίερ και τον Τζιμ Τζάρμους, μία διερεύνηση στις επιδόσεις και τις πολιτικές επιπτώσεις αυτών των διακηρύξεων.

Πρωταγωνιστεί η βραβευμένη με 2 Όσκαρ Κέιτ Μπλάνσετ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 3/3, στις 22:00

«Ο Εκλεκτός» (2010) σε σκηνοθεσία  Άλμπερτ & Άλεν Χιούζ

Δράσης – Στο κοντινό μέλλον, 30 χρόνια περίπου μετά τον τελευταίο πόλεμο, ένας μοναχικός άνθρωπος (Ντένζελ Ουάσινγκτον) διασχίζει την κατεστραμμένη πλέον Αμερική. Άδειες πόλεις, ραγισμένες λεωφόροι, καμένη γη γύρω του – τα σημάδια μιας ολέθριας καταστροφής. Δεν υπάρχει πλέον πολιτισμός, ούτε νόμος. Οι δρόμοι ανήκουν σε συμμορίες που θα σκότωναν έναν άνθρωπο για τα παπούτσια του, για μια στάλα νερό… ή και για κανένα λόγο. Ο Ίλαϊ νιώθει επιλεγμένος από τον Θεό για να εκπληρώσει ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο με τεράστιο προσωπικό κόστος: Να προστατεύσει ένα ιερό βιβλίο, το οποίο περιέχει τα μυστικά για τη σωτηρία της ανθρωπότητας. Ο Κάρνεγκι (Γκάρι Όλντμαν) όμως, δεσπότης μιας μικρής πόλης, γνωρίζει τη δύναμη που κρατάει στα χέρια του ο Ίλαϊ και είναι αποφασισμένος να την αποκτήσει με κάθε τρόπο…

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Γκάρι Όλντμαν, Μίλα Κούνις.

*Open, Τετάρτη 3/3, στις 22:45

«Ο Γελαστός Πρίγκηπας» (2013) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν

Δράμα – Δύο υπάλληλοι της οδοποιίας περνούν το καλοκαίρι του 1988 σηματοδοτώ­ντας έναν επαρχιακό δρόμο του Τέξας και αναπτύσσοντας μια σχέση ιδιαίτερης φιλίας.

Παίζουν: Πολ Ραντ, Εμίλ Χιρς

*Κανάλι της Βουλής, Τετάρτη 3/3, στις 00:00