9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου. Εσύ ποια θα δεις απόψε;

«Tomb Raider: Lara Croft» (2018) σκηνοθεσία Ρορ Ούθαγκ

Δράσης, Περιπέτεια, Φαντασίας – Η Λάρα Κροφτ είναι η ατίθαση κόρη ενός εκκεντρικού εξερευνητή, ο οποίος εξαφανίστηκε, όταν εκείνη ήταν ακόμα στην εφηβεία. Στα 21 της πια, χωρίς κάποιο ουσιαστικό νόημα ή σκοπό στη ζωή της, η Λάρα περνάει τις μέρες της διασχίζοντας τους δρόμους του Ανατολικού Λονδίνου με το ποδήλατο της, ως ταχυμεταφορέας. Πηγαίνοντας ενάντια στην τελευταία του επιθυμία, αφήνει ό,τι ήξερε πίσω της και ξεκινάει για τον τελευταίο γνωστό προορισμό του πατέρα της: έναν τύμβο σε ένα μυθικό νησί που μπορεί να βρίσκεται στα ανοιχτά της Ιαπωνίας…Η νεαρή Λάρα Κροφτ πλέον αναζητά τα ίχνη του μυστηριωδώς εξαφανισμένου πατέρα της και ξεκινάει για τον τελευταίο γνωστό προορισμό του.

Παίζουν: Αλίσια Βικάντερ, Ντόμινικ Γουέστ, Γουόλτον Γκόγκινς, Ντάνιελ Γου.

*Open, Παρασκευή 5/3, στις 21:00

«Η Ωραία των Αθηνών» (1954) σκηνοθεσία Νίκος Τσιφόρος

Κωμωδία – Ο Ζάχος (Βασίλης Αυλωνίτης), προκειμένου να κληρονομήσει έναν πλούσιο συγγενή του, πρέπει να παντρευτεί την Αριστέα (Γεωργία Βασιλειάδου), σπιτονοικοκυρά του συγκεκριμένου συγγενή. Η Αριστέα όμως είναι άσχημη και αρκετά μεγάλη σε ηλικία, οπότε ο Ζάχος προσπαθεί να την παντρέψει με έναν από τους δύο νοικάρηδές του (Μίμης Φωτόπουλος και Νίκος Σταυρίδης). Τους εγκαθιστά στο ξενοίκιαστο πλέον δωμάτιο της Αριστέας και οι δύο φίλοι, που δεν έχουν εναλλακτική λύση, δέχονται. Όταν όμως γνωρίζουν δύο νέες κοπέλες (Γκέλλυ Μαυροπούλου και Σπεράντζα Βρανά) και τις ερωτεύονται, θα σκαρφιστούν μαζί τους έναν τρόπο να αναγκάσουν τον Ζάχο να τηρήσει τους όρους της διαθήκης.

Παίζουν: Μίμης Φωτόπουλος, Γεωργία Βασιλειάδου, Νίκος Σταυρίδης, ΒΑσίλης Αυλωνίτης.

*Mega, Παρασκευή 5/3, στις 21:00

«The Karate Kid» (2010) σκηνοθεσία Χάραλντ Ζούαρτ

Δράσης, Οικογενειακή – Ο 12χρονος Ντρε Πάρκερ από το Ντητρόιντ, μετακομίζει στην Κίνα, στο Πεκίνο, λόγω της καριέρας της μητέρας του.Στο νέο του σχολείο, ο Ντρε δυσκολεύεται να κάνει φίλους και όταν δημιουργείται μία αμοιβαία συμπάθεια με τη συμμαθήτριά του, Μέι Γινγκ, οι πολιτισμικές διαφορές μοιάζουν να αποκλείουν τη φιλία τους. Ο «νταής» της τάξης τον αντιπαθεί και το λίγο καράτε που ξέρει ο Ντρε δε βοηθάει στο να τον αντιμετωπίσει. Στη χώρα του κουνγκ φου, πώς μπορεί να προστατευτεί ένα αγόρι που ξέρει μόνο λίγο καράτε; Η γνωριμία του με τον Μίστερ Χαν (Τσάκι Τσαν), που είναι αυθεντία του Kung Fu, θα τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει τους φόβους του και να ωριμάσει, καθώς διδάσκεται τα μυστικά της πολεμικής τέχνης.

Παίζουν: Τζέιντεν Σμιθ, Τσάκι Τσαν, Ταράτζι Π.Χένσον, Γιου Ρονγκουάνγκ, Μπο Τσανγκ, Ξου Μιγκ.

*Ant1, Παρασκευή 5/3, στις 21:00

«Η Μαφία Σκοτώνει Μόνο το Καλοκαίρι» (2013) σκηνοθεσία Πιφ (Pif)

Αστυνομική, Κομεντί – Το Παλέρμο στο οποίο μεγάλωσε είναι μια πόλη κυριαρχημένη από τη μαφία, τη δεκαετία του 1970. Ο Αρτούρο θέλει να κερδίσει την καρδιά της παιδικής του φίλης της Φλόρα και θα κάνει τα πάντα για να τη γοητεύσει. Ωστόσο, αντίθετα με την πλειοψηφία ο Αρτούρο αρνείται να συμπορευτεί με τις δράσεις της Μαφίας. Τελικά, το πείσμα του Αρτούρο χωρίζει για λίγο το ζευγάρι, το οποίο ξανασυναντιέται το 1992, μετά από πολλές αποκαλύψεις για τη Μαφία κι όταν τελικά η Φλόρα αντικρίζει την τραγική πραγματικότητα του Παλέρμο.

Παίζουν: Κριστιάνα Καποτόντι, Πιφ, Άλεξ Μπισκόντι.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 5/3, στις 22:00

«Η Νύχτα» (1961) σκηνοθεσία Μικελάντζελο Αντονιόνι

Δραματική – Στη Νύχτα, ο Τζιοβάνι (Μαρτσέλο Μαστρογιάνι) με τη γυναίκα του Λύδια (Ζαν Μορό) αφού επισκεφθούν τον αγαπημένο τους φίλο στο νοσοκομείο, πάνε σε ένα πάρτυ για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τζιοβάνι, έπειτα σε ένα κλαμπ για να καταλήξουν σε μια γιορτή στην έπαυλη ενός επιχειρηματία, όπου και θα μείνουν μέχρι το ξημέρωμα. Κατά τη διάρκεια της γιορτής, ο Τζιοβάνι φλερτάρει με την κόρη του οικοδεσπότη (Μόνικα Βίτι) και η Λύδια με έναν όμορφο νέο, τον Ρομπέρτο. Το ξημέρωμα, το ζευγάρι απομακρύνεται από τους υπόλοιπους και ο διάλογός τους θεωρείται ως ένας από τους πιο πικρούς στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Παίζουν: Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι, Μόνικα Βίτι, Ζαν Μορό, Ζαν Μορό, Μαρία Πία Λούτσι.

*Κανάλι της Βουλής, Παρασκευή 5/3, στις 22:00

«Αποστάτης Τιμωρός» (2007) σκηνοθεσία Ντον Φολτλερόι

Αστυνομική, Δράσης, Τρόμου – Όταν ο αφοσιωμένος στο καθήκον αστυνομικός καταλήγει δολοφονημένος το τμήμα του, καταχωρεί το γεγονός ως ατύχημα..Ο πατέρας του, όμως ο Σάιμον Μπάλιστερ(Στίβεν Σηγκάλ) ένας άντρας με ένα μυστηριώδες και σκοτεινό παρελθόν, ξεκινά ένα κυνήγι για να βρει τον υπεύθυνο της δολοφονίας και δίνει όρκο ζωής να στείλει τον δολοφόνο του παιδιού του στη φυλακή. Αναζητά εκδίκηση και η απόγνωση που νιώθει τον οδηγεί στις πιο κακόφημες συνοικίες, όπου κυριαρχούν αδίστακτες συμμορίες με περισσότερους άντρες, περισσότερα όπλα, μεγαλύτερη αστυνομική προστασία και το θράσος της ηλικίας τους. Η αναμέτρησή του με τον υπόκοσμο των γκέτο θα του δώσει ευκαιρία να πάρει αυτό που αναζητεί.

Παίζουν: Στίβεν Σιγκάλ, Έντι Γκρίφφιν, Κερκ Βόλερ, Λίζι Καρστενς, Κάρμεν Σεράνο.

*Mega, Παρασκευή 5/3, στις 22:50

«Sticky Notes» (2016) σκηνοθεσία Αμάντα Σαρπ

Δραματική, Κομεντί, Οικογενειακή – Η νεαρή Αθηνά (Ρόουζ Λέσλι) προσπαθεί να κάνει καριέρα στο Λος Άντζελες σαν χορεύτρια μέχρι τη στιγμή που ο πατέρας της Τζακ (Ρέι Λιότα), διακόπτει τη μοναχική και ανεξάρτητη ύπαρξή της όταν της ζητά να μετακομίσει στο σπίτι τους στην Φλόριντα για να τον φροντίσει καθώς έχει καρκίνο.
Η φροντίδα του Τζακ όμως κάθε άλλο παρά εύκολη είναι, μάλιστα μοιάζει πραγματική πρόκληση για την Αθηνά. Ειδικά όταν παρουσιάζεται η μεγαλύτερη ευκαιρία στη ζωή της. Να λάβει μέρος σε μια μεγάλη παράσταση στο Λος Άντζελες. Αυτό που ακολουθεί είναι ένα συγκινητικό ταξίδι ενηλικίωσης, με άφθονες στιγμές χιούμορ, ελαφρότητα και ειλικρίνεια φωτίζοντας τη σχέση πατέρα – κόρης γιατρεύοντας τους σπασμένους δεσμούς

Παίζουν: Ρέι Λιότα, Ρόουζ Λέσλι, Κάρμεν Τόνρυ, Τζίνα Ροντρίγκεζ, Τζάστιν Μπάρθα.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 5/3, στις 23:00

«Trance» (2013) σκηνοθεσία Ντάνι Μπόιλ

Αστυνομική, Δραματική, Μυστηρίου -Ο Σάιμον (Τζέιμς Μάκαβοϊ), ένας υπάλληλος οίκου δημοπρασιών, συνεργάζεται με μια συμμορία του υποκόσμου με σκοπό την κλοπή ενός πανάκριβου πίνακα. Μετά από ένα χτύπημα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια της ληστείας, ο Σάιμον ανακαλύπτει ότι έχει πάθει αμνησία και δε θυμάται που έχει κρύψει το ανεκτίμητο έργο. Όταν οι απειλές και τα βασανιστήρια αδυνατούν να φέρουν απαντήσεις, ο αρχηγός της συμμορίας (Βενσάν Κασέλ) προσλαμβάνει μια υπνοθεραπεύτρια (Ροζάριο Ντόσον) για να φτάσει στις πιο σκοτεινές πτυχές της ψυχής του Σάιμον. Όσο, όμως πιο βαθιά προχωράει στο υποσυνείδητο του, τόσο περισσότερες ανατροπές θα υπάρξουν και τα όρια μεταξύ της πραγματικότητας, της επιθυμίας και των παραισθήσεων θα μπλεχτούν επικίνδυνα.

Παίζουν:  Τζέιμς Μακαβόι, Ροζάριο Ντόσον, Βενσάν Κασέλ, Τάπενς Μίντλετον.

*Open, Παρασκευή 5/3, στις 23:40

«Μαθητευόμενος Μπάτσος 2» (2006) σκηνοθεσία Τιμ Στόρι

Αστυνομική, Κωμωδία – Ο Μπεν, ένας μαθητευόμενος αστυνομικός, που μόλις αποφοίτησε από τη σχολή, θέλει να γίνει ντετέκτιβ στο πλευρό του μελλοντικού κουνιάδου του, Τζέιμς. Ο Τζέιμς όμως δεν πιστεύει ότι o Μπεν είναι έτοιμος για επικίνδυνες αποστολές. Παρά τις επιφυλάξεις του, τελικά τον παίρνει μαζί του στο Μαϊάμι για να ερευνήσουν μια υπόθεση. Σύντομα η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, με αποτέλεσμα να απειλείται η λύση της υπόθεσης αλλά και ο επικείμενος γάμος του Μπεν με την αγαπημένη του…

Παίζουν: Κέβιν Χαρτ, Άις Κιούμπ, Μπέντζαμιν Μπρατ, Ολίβια Μουν.

*Star, Παρασκευή 5/3, στις 00:00