7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Cowboys and Aliens» (2011) σκηνοθεσία Τζον Φαβρό

Περιπέτεια – Νέο Μεξικό, 1875. Ενας ξένος με απώλεια μνήμης βρίσκεται ξαφνικά στη σκληρή, έρημη πόλη της Άφεσης. Το μόνο στοιχείο αναφορικά με το παρελθόν του είναι ένα μυστηριώδες περικάρπιο που φορά. Αυτό που ανακαλύπτει άμεσα είναι πως πρόκειται για μια πόλη που ζει μέσα στο φόβο και πως, οι κάτοικοι της Άφεσης δεν υποδέχονται με χαρά τους ξένους και πως κανείς δεν κουνιέται στους δρόμους της αν δεν το διατάξει ο σκληροτράχηλος Συνταγματάρχης Ντόλαρχαϊντ. Αλλά η απομονωμένη αυτή πόλη πρόκειται να αντιμετωπίσει μια ασύλληπτη απειλή καθώς, δέχεται την επίθεση εισβολέων από τον ουρανό, με αγνώστου προέλευσης τέρατα να απειλούν τους κατοίκους και όλα όσα μια ζωή γνωρίζουν οι κάτοικοι. Τώρα, ο ξένος που απέρριψαν είναι η μόνη ελπίδα σωτηρίας τους.

Παίζουν: Ντάνιελ Κρεγκ, Χάρισον Φορντ, Ολίβια Γουάιλντ, Σαμ Ρόκγουελ

*Open, Τετάρτη 17/3, στις 21:00

«Ο Αριστερόχειρας» (2015) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Δράμα – Αν και αριστερόχειρας, ο Μπίλι «The Great» Χόουπ έχει κατακτήσει την κορυφή της κατηγορίας ελαφριών βαρέων βαρών στο αμερικανικό πρωτάθλημα πυγμαχίας, χάρη κυρίως στην χαρακτηριστική επιθετική κίνηση «southpaw», και μοιάζει να τα έχει όλα: μία εντυπωσιακή καριέρα, μια υπέροχη οικογένεια, και έναν υπερπολυτελή τρόπο ζωής. Η ιδανική ζωή του, όμως, καταρρέει όταν ένα τραγικό συμβάν τον βυθίσει στον εθισμό του  αλκοόλ και του στοιχίσει την καριέρα του, αλλά και την κηδεμονία της κόρης του. Εκεί που όλα μοιάζουν χαμένα, ένας πρώην μποξέρ, ιδιοκτήτης πλέον ενός φτωχικού συνοικιακού γυμναστηρίου, τον παίρνει υπό την προστασία του και τον βοηθά να βρει πάλι το δρόμο του προς την κορυφή. Αντιμέτωπος με τη δυσκολότερη μάχη της ζωής του, ο Μπίλι θα πρέπει να  νικήσει τους δαίμονές του και να μάθει ότι μερικές φορές ο μεγαλύτερος αντίπαλός σου είναι ο εαυτός σου…

Παίζουν: Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, Φόρεστ Γουίτακερ, Τζέικ Τζίλενχαλ, Ναόμι Χάρις, Κέρτις “50 Cent” Τζάκσον, Ρίτα Όρα.

*Star, Τετάρτη 17/3, στις 22:00

«Η Γυναίκα του Πέμπτου» (2011) σκηνοθεσία Πάβελ Παβλικόφσκι

Δράμα μυστηρίου – Ο Αμερικανός συγγραφέας Τομ Ρικς (Ίθαν Χοκ) έρχεται στο Παρίσι αποφασισμένος να διεκδικήσει την παλιά του ζωή και να ξανακερδίσει την αγάπη της γυναίκας και της κόρης του. Τα πράγματα όμως δεν πηγαίνουν όπως θα ήθελε και αναγκάζεται να δουλέψει σαν νυχτοφύλακας για να κερδίσει τα προς το ζην. Τότε γνωρίζει τη Μάργκιτ (Κρίστιν Σκοτ Τόμας), μια όμορφη αλλά μυστηριώδη ξένη. Η έντονη και παθιασμένη σχέση τους πυροδοτεί μια σειρά από ανεξήγητα γεγονότα.

Παίζουν: Ίθαν Χοκ, Κριστίν Σκοτ Τόμας, Τζοάνα Κούλιγκ, Σαμίρ Γκουέσμι, Ντέλφιν Σουίγιο.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 17/3, στις 22:00

«THE X – Files: Θέλω να Πιστέψω» (2008) σκηνοθεσία Κρις Κάρτερ

Αστυνομικό δράμα – Η υπόθεση που θα ενώσει ξανά τους πράκτορες Σκάλυ και Μόλντερ, δεν είναι οι εξωγήινοι αλλά η μεταφυσική αποκάλυψη του θανάτου επί της Γης. Εκείνη πλέον είναι χειρούργος σε ένα νοσοκομείο της καθολικης εκκλησίας ενώ εκείνος παραιτημένος από όλα και με μόνο ενδιαφέρον να ξαναβρεί την αδερφή του. Όταν αρκετές γυναίκες εξαφανίζονται στα βουνά της Βιρτζίνια ένας ιερέας υποστηρίζει ότι έχει ανεξήγητα οράματα, είναι αρκετά για να οδηγήσουν την τοπική αστυνομία μπροστά σε ένα περίεργο ιατρικό πείραμα. Η παρουσία των δύο συνεργατών κρίνεται απαραίτητη και ενώ ακολουθούν κάτι περίεργα ανθρώπινα ίχνη στα χιονισμένα βουνά, οδηγούνται σε έναν πράκτορα που είχε πέσει θύμα απαγωγής.

Παίζουν: Τζίλιαν Άντερσον, Μπίλι Κόνολι, Ντέιβιντ Ντουκόβνι, Αμάντα Πιτ.

*Alpha, Τετάρτη 17/3, στις 23:00

«Η Συγκάλυψη» (2014) σκηνοθεσία Μάικλ Ρ. Ρόσκαμ

Δράσης –  Ο Μπομπ Σαγκινόφσκι (Τομ Χάρντι) είναι ένας λιγομίλητος, ογκώδης και μοναχικός άντρας. Ακούει πολλά, λέει πολύ λιγότερα. Κοιτάζει τη δουλειά του και θέλει να κάνουν και οι άλλοι το ίδιο, χωρίς να τον ενοχλούν. Ζει μέσα στη νύχτα, αλλά είναι θρήσκος και φαίνεται ότι δεν έχει ξεπεράσει κάτι από το παρελθόν του. Δουλεύει μπάρμαν στο μαγαζί του ξαδέλφου του, του Μαρβ (Τζέιμς Γκαντολφίνι), ενός πρώην μικροαπατεώνα που έχει αφήσει τις αλητείες και βαδίζει σε έναν κάποιο ίσιο δρόμο. Ο Μαρβ και το μαγαζί του ελέγχεται από τη μαφία διακινώντας μέσα απ αυτό μεγάλα χρηματικά ποσά, όπως πάντα, μόνο που αυτή πια δεν είναι η ιταλική, αλλά η τσετσένικη. Μία ληστεία στο μπαρ που θα κλαπούν τα χρήματα της Μαφίας και ένα πληγωμένο κουτάβι θα βγάλουν τον Μπομπ στο προσκήνιο.. Όταν το μπαρ βρεθεί στο στόχαστρο της αστυνομίας, ο Μπομπ θα βρεθεί και ο ίδιος στο επίκεντρο των ερευνών, που αρχίζουν να φτάνουν πλέον στην ευρύτερη γειτονιά, την οικογένειά του, αλλά και πιο πίσω στο παρελθόν, με απρόσμενα ευρήματα.

Παίζουν: Τομ Χάρντι, Νούμι Ραπάς, Τζέιμς Γκαντολφίνι, Ματίας Σένερτς.

*Open, Τετάρτη 17/3, στις 23:45

«Ταζέκα» (2018) σκηνοθεσία Ζαν-Φιλίπ Γκοντ

Κωμωδία –  Μεγαλώνοντας στο χωριό Ταζέκα του Μαρόκου, ο Ελίας έμαθε όλα τα μυστικά της παραδοσιακής μαροκινής κουζίνας από τη γιαγιά του που τον μεγάλωσε. Χρόνια αργότερα, η γνωριμία του με έναν κορυφαίο Γάλλο σεφ και μια νέα γυναίκα με το όνομα Σέλμα τού δίνει την ώθηση να φύγει από το σπίτι. Στο Παρίσι, ο Ελίας έχει να αντιμετωπίσει την εργασιακή αστάθεια και οικονομικές δυσκολίες, μια που είναι μετανάστης χωρίς χαρτιά. Γίνεται όμως φίλος με τον Σουλεϊμάν, που τον βοηθά να ξαναγαπήσει τη μαγειρική, εκφράζοντας με χρώματα, αρώματα και πικάντικες γεύσεις το πάθος του για ζωή.

Παίζουν: Μαντί Μπελέμ, Κιδάδ Έλμα, Ολιβιέ Σιτρούκ.

*Κανάλι της Βουλής, Τετάρτη 17/3, στις 00:00

«Rocknrolla» (2008) σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Περιπέτεια –  Ένας ρώσος μαφιόζος σχεδιάζει μια μεγάλη κομπίνα με πολλά εκατομμύρια και όλος ο άπληστος υπόκοσμος του Λονδίνου θέλει το μερίδιο του. Ο επικίνδυνος αρχηγός του εγκλήματος, μια σέξι διεφθαρμένη λογίστρια, μια συμμορία μικροαπατεώνων αλλά και ένας ροκάς θα εμπλακούν σε συνωμοσίες, συγκρούσεις, προδοσίες στο όνομα του γρήγορου και εύκολου κέρδους. Η γλώσσα του χρήματος είναι διεθνής και όλοι φαίνεται να τη μιλούν άπταιστα. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει ποιός θα μείνει όρθιος όταν χαθεί ο καπνός από τα όπλα, που θα πάρουν φωτιά… Στιλιζαρισμένο ριμέικ της ομότιτλης ταινίας του Ντον Τέιλορ (1977), που βασίζεται στη σκοτεινή νουβέλα του Χέρμπερτ Τζορτζ Γουέλς.

Παίζουν: Μαρκ Στρονγκ, Ίντρις Έλμπα, Τομ Γουίλκινσον, Τζέραρντ Μπάτλερ, Θάντι Νιούτον

*Star, Τετάρτη 17/3, στις 00:40