Ο “ύποπτος” ήχος που έλαβε η NASA από τον πλανήτη Άρη

Ερωτήματα δημιουργούνται από τον ήχο που έστειλε το ρόβερ της NASA στον Άρη, Perseverance.

Στην πρώτη ηχογράφηση που εστάλη από τον Κόκκινο Πλανήτη, μπορεί κανείς να ακούσει τον περίεργο ήχο της λείανσης, έναν μεταλλικό ήχο και ενός άλλου θορύβου, που θα ήταν… ανησυχητικός για τα πρότυπα της Γης. Οι θόρυβοι που έγιναν από τους έξι μεταλλικούς τροχούς του ρομποτικό ρόβερ Perseverance στην πρώτη δοκιμαστική διαδρομή πριν δύο εβδομάδες αποτελούν μέρος μιας ροής ήχου 16 λεπτών σε πρώτη διάρκεια, που κυκλοφόρησε την Τετάρτη από το εργαστήριο Jet Propulsion στην Πασαντένα της Καλιφόρνια.

Ακούστε τον ήχο:

Προσπαθούν να καταλάβουν την προέλευση του ήχου

«Αν άκουγα αυτούς τους θορύβους στο αυτοκίνητό μου, θα έπαιρνα τηλέφωνο και θα ζητούσα ρυμούλκηση» είπε ο μηχανικός της ομάδας του Ρόβερ Ντέιβ Γκρουλ, προσθέτοντας ότι αν σκεφτεί κανείς τι ακούει και πού ηχογραφήθηκε, βγάζει νόημα.

Σύμφωνα με τη NASA, το ηχητικό περιλαμβάνει έναν απροσδόκητο θόρυβο γδαρσίματος και οι μηχανικοί προσπαθούν να καταλάβουν από πού προέρχεται.

Το Perseverance, που είναι και το πιο προηγμένο ρομπότ που εστάλη ποτέ στον Άρη, προσγειώθηκε στις 18 Φεβρουαρίου για να αναζητήσει σημάδια προηγούμενης ζωής.