5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Drones: Θάνατος Από Ψηλά» (2014) σε σκηνοθεσία Άντριου Νίκολ

Θρίλερ – Eνας πιλότος μαχητικών αεροσκαφών αναλαμβάνει καθήκοντα χειριστή drone, δηλαδή τηλεκατευθυνόμενων πολεμικών αεροπλάνων. Επί δώδεκα ώρες καθημερινά, χτυπά τους Ταλιμπάν από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά μέσα από μια οθόνη. Τις υπόλοιπες ώρες τις αφιερώνει στην οικογένειά του. ?Oμως, αυτή η παράδοξη αποστολή αρχίζει να του προκαλεί ηθικά διλήμματα. Μήπως συμμετέχει σε έναν πόλεμο που δεν έχει τελειωμό; Μήπως δημιουργεί περισσότερους νέους τρομοκράτες από αυτούς που σκοτώνει;.

Παίζουν: Ίθαν Χοκ, Τζένουαρι Τζόουνς, Ζόι Κράβιτζ.

*Open, Δευτέρα 22/3 στις 21:00

«Και Μόνο την Αλήθεια» (2008) σκηνοθεσία Ροντ Λιούρι

Η Ρέιτσελ Άρμστρονγκ (Κέιτ Μπέκινσεϊλ) είναι μια νεαρή ρεπόρτερ που εργάζεται σε μεγάλη ημερήσια εφημερίδα της Ουάσιγκτον. Με ένα εκρηκτικό άρθρο, η Ρέιτσελ αποκαλύπτει την ταυτότητα μιας μυστικής πράκτορα της CIA που ακούει στο όνομα Έρικα Βαν Τόρεν. Αμέσως μετά τη δημοσίευση του άρθρου, η κυβέρνηση απαιτεί να μάθει την ταυτότητα της πηγής της Ρέιτσελ, όμως η τολμηρή δημοσιογράφος, με την υποστήριξη του άντρα της, της αρχισυντάκτριάς της και του δικηγόρου της εφημερίδας, αντιστέκεται στις πιέσεις του χαρισματικού και φιλόδοξου ειδικού εισαγγελέα Πέιτον Ντιμπουά. Η υπόθεση φτάνει στα δικαστήρια και η επίμονη άρνηση της Ρέιτσελ να αποκαλύψει την πηγή της, την οδηγεί στη φυλακή. Ενώ παρακολουθούμε από κοντά τις δύσκολες στιγμές που περνάει η δημοσιογράφος στη φυλακή, παράλληλα με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του δικηγόρου της, Άλμπερτ Μπέρνσαϊντ, το ερώτημα παραμένει: ποια είναι η πηγή της και γιατί η Ρέιτσελ θυσιάζει τόσο πολλά για να την προστατεύσει; 

Παίζουν: Κέιτ Μπέκινσεϊλ, Ματ Ντίλον, Άλαν Άλντα, Άντζελα Μπάσετ, Βέρα Φαρμίγκα, Ντέιβιντ Σουίμερ, Κόρτνεϊ Βανς, Νόα Γουάιλ, Πρέστον Μπέιλι, Τζούλι Αν Έμερι, Μάικλ Ο’ Νιλ, Φλόιντ Έιμπραμς, Ρόμπερτ Χάρβεϊ, Κρίστεν Σο, Τζέιμι Σέρινταν, Αντζέλικα Πέιτζ.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 22/3 στις 22:00

«Molly s Game» (2017) σε σκηνοθεσία  Άαρον Σόρκιν

Βιογραφία Αστυνομικό δράμα – Η Μόλι Μπλουμ, μια σκιέρ ολυμπιακών προδιαγραφών αποφασίζει να χτίσει μια διαφορετική επαγγελματική καριέρα στο Λος Άντζελες, στο χώρο της ψυχαγωγίας. Σύντομα, θα στήσει μια δική της εταιρεία διοργάνωσης εκδηλώσεων και πιο συγκεκριμένα για αγώνες πόκερ. Καθώς αυτές οι εκδηλώσεις αρχίζουν να φιλοξενούνται σε σπίτια μεγάλων αστέρων του κινηματογράφου, του αθλητισμού και του επιχειρηματικού κόσμου, η Μόλι Μπλουμ γίνεται όλο και πιο έξπερτ στα μεγάλα στοιχήματα και τις προκλήσεις τους.

Στα παιχνίδια συμμετείχαν ονόματα όπως αυτά των Μπεν Άφλεκ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Τόμπι Μαγκουάιρ. Όταν όμως, κάποια στιγμή πράκτορες του FBI εισβάλουν σε μία από τις επιχειρήσεις της στα χνάρια μια οικονομικής πυραμίδας και της ρωσικής μαφίας, η Μόλι θα βρεθεί με χειροπέδες για πράγματα που δεν έχει διαπράξει. Ο μόνος που μπορεί να τη σώσει είναι ο δικηγόρος υπεράσπισης που φαίνεται ότι δεν έχει πειστεί από τα δημοσιεύματα που την έχουν ήδη καταδικάσει.

Παίζουν: Τζέσικα Τσάστεϊν, Κέβιν Κόστνερ, Ίντρις Έλμπα.

*Alpha, Δευτέρα 22/3 στις 23:00

«Η κραυγή ενός ανθρώπου» (2010) σκηνοθεσία Μαχαμέτ Σαλέχ Χαρούν

Δράμα – Ο Άνταμ, ένας 60χρονος παλαιός πρωταθλητής της κολύμβησης, ζει στην πρωτεύουσα του Τσαντ, την Τζαμένα και εργάζεται ως υπεύθυνος της πισίνας ενός ξενοδοχείου. Αφού αναγκάζεται από τη νέα ιδιοκτησία να παραχωρήσει τη δουλειά του στο γιο του, δέχεται την επίσκεψη αντιπροσώπων της κυβέρνησης, που ουσιαστικά απαιτούν απ αυτόν ή να τους δώσει χρήματα ή κάποιον συγγενή του που να βρίσκεται σε μάχιμη ηλικία, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τους ένοπλους αντάρτες.

Παίζουν: Γιουσούφ Ντζαορό, Ντιουκ Κομά, Εμίλ Αμπόσολο Έμπο.

*Κανάλι της Βουλής, Δευτέρα 22/3 στις 00:00

«Ο Άντρας που Έριξε τον Λευκό Οίκο» (2017) σε σκηνοθεσία Πίτερ Λάντσμαν

Βιογραφικό δράμα – Η αληθινή ιστορία του Μαρκ Φελτ, του δευτέρου σε ιεραρχία αξιωματικού του FBI, ο οποίος χαρακτηρίστηκε με το ψευδώνυμο «βαθύ Λαρύγγι» στην αποκάλυψη του σκανδάλου του Watergate. Η ταυτότητα του πληροφοριοδότη ήταν για περισσότερα από 30 χρόνια μυστική, τροφοδοτώντας συνεχώς τη δημόσια περιέργεια και διάφορες εικασίες, μέχρι που το 2005 ο ίδιος ο Φελτ αποκάλυψε την αλήθεια, μέσω ενός άρθρου. Λίγοι όμως γνώριζαν την προσωπική και επαγγελματική ζωή του εξαιρετικά ιδιοφυούς και ασυμβίβαστου Φελτ, ο οποίος ρίσκαρε και τελικά θυσίασε τα πάντα, την οικογένεια, την καριέρα και τελικά την ελευθερία του, για να φέρει στο φως όσα γνώριζε.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Νταϊάν Λέιν, Τζος Λούκας, Τόνι Γκόλντουϊν.

*Star, Δευτέρα 22/3 στις 00:30