8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-σύμπαν» (2018) σε σκηνοθεσία Πίτερ Ράμσεϊ, Μπομπ Περσιτσέτι, Ρόντνεϊ Ρόθμαν

Animation –  Ο Μάιλς είναι ένας έφηβος με Αφροαμερικανό πατέρα και Πορτορικανή μητέρα και προσπαθεί με κάθε τρόπο να προσαρμοστεί σε ένα νέο ιδιωτικό σχολείο. Όλα αλλάζουν στη ζωή του, όταν ένα βραδύ τον δαγκώνει μια ραδιενεργή αράχνη, δίνοντας του τις υπερδυνάμεις του Spiderman. Πριν ακόμα συνειδητοποιήσει τι του έχει συμβεί μια μάχη μεταξύ του πραγματικού Spiederman και του Κίνγκ­πιν, ενεργοποιεί μια πύλη εισόδου παράλληλων διαστάσεων, απειλώντας τη συνοχή του κόσμου. Ποια θα είναι η «μοίρα» του Μάιλς σε ένα νέο αραχνό – σύμπαν;

Με τις φωνές των: Γιάννη Στεφόπουλου, Φοίβου Ριμένα, Αφροδίτης Αντωνάκη, Φώτη Πετρίδη, Νέστωρα Κοψιδά, Λίλας Μπακλέση, Διονύση Μακρή, Κώστα Κουνέλα.

*Mega, Παρασκευή 26/3, στις 21:00

«Ο Πόλεμος των Κόσμων» (2005) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ο Ρέι Φέριερ ζει στο Νιου Τζέρσεϋ, αποξενωμένος από την οικογένειά του, μέχρι τη μοιραία ημέρα που θα αλλάξει τη ζωή όλων για πάντα. Η ζωή στη μικρή πόλη του συνταράσσεται βίαια από μια εξωγήινη εισβολή. Ενώ οι εισβολείς εξαπολύουν ένα κύμα ολικής καταστροφής και βίας, ο Ρέι προσπαθεί να επιβιώσει και να προστατεύσει τα παιδιά του.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Ντακότα Φάνινγκ, Μιράντα Ότο, Τζάστιν Τσάτγουιν.

*Open, Παρασκευή 26/3, στις 21:00

«Ψάχνοντας την Ντόρι» (2016) σε σκηνοθεσία Άντριου Στάντον, Άνγκους ΜακΛέιν

Animation – Ένα χρόνο μετά την περιπέτεια του Νέμο και την επανασύνδεση με τον πατέρα του, είναι η σειρά της Ντόρι, της μπλε ψαρίνας με τις συνεχείς και αλλεπάλληλες αμνησίες, να έρθει αντιμέτωπη με τη δική της «οδύσσεια». Κι αυτό θα συμβεί, όταν κάποια στιγμή θυμηθεί ότι κάπου μέσα στον απέραντο ωκεανό έχει κι αυτή μια οικογένεια, που ίσως την ψάχνουν ή την περιμένουν με αγωνία και αγάπη.

Η αναζήτηση της οικογενειακής εστίας ξεκινά, όμως η διαδρομή δεν θα είναι καθόλου εύκολη, αφού στο δρόμο της θα βρεθεί ένα τεράστιο ενυδρείο, ένα μυστηριώδες χταπόδι, μία φάλαινα μπελούγκα, ένας παράξενος καρχαρίας και κάποια άλλα πλάσματα, από τα οποία ο Νέμο και ο Μάρτιν θα προσπαθήσουν να τη σώσουν. Αρκεί φυσικά και η Ντόρι να θυμηθεί τι πρέπει να κάνει κάθε φορά

*Alpha, Παρασκευή 26/3, στις 22:00

«Όλα Για Σένα» (2017) σε σκηνοθεσία Στέλλα Μέγκι

Ρομαντικό δράμα – Η Μάντι είναι 18 χρονών και έχει περάσει όλη της τη ζωή μέσα στο σπίτι. Γιατί; Το ανοσοποιητικό της σύστημα είναι υπερβολικά αδύναμο και οι πιο απλές αρρώστιες μπορεί να αποβούν μοιραίες για εκείνη. Αν και με την βοήθεια του διαδικτύου και των βιβλίων καταφέρνει να ζει σχετικά φυσιολογικά, η ζωή της αναταράζεται όταν γνωρίζει τον Όλι που μόλις μετακόμισε με την οικογένειά του στο απέναντι σπίτι.

Παίζουν: Αμάντλα Στένμπεργκ, Νικ Ρόμπινσον, Ανίκα Νόνι Ρόουζ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 26/3, στις 22:30

«Η Ενοχή του Κένεντι» (2017) σε σκηνοθεσία John Curran

Δράμα – 18 Ιουλίου, 1969. Ο γερουσιαστής Τεντ Κένεντι φεύγει από ένα πάρτι στο Chappaquiddick της Μασαχουσέτης με συνοδηγό τη Μαίρη Τζο Κόπεχνε, μία πολλά υποσχόμενη σχεδιάστρια στρατηγικής που είχε συνεργαστεί με τον Μπόμπι Κένεντι για την καμπάνια του την προηγούμενη χρονιά. Οι συνθήκες αυτού που ακολούθησε έχουν προκαλέσει αντιδράσεις εδώ και 50 χρόνια.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το αυτοκίνητο έπεσε από μία γέφυρα με αποτέλεσμα η συνοδηγός να χάσει τη ζωή της, γιατί ο Τεντ Κένεντι ανέφερε το δυστύχημα 10 ώρες μετά. Το περιστατικό σηματοδότησε το τέλος της ζωής της νεαρής Κόπεχνε, καθώς και το τέλος των προσδοκιών του Τεντ Κένεντι για την προεδρική θέση.

Παίζουν: Jason Clarke, Kate Mara, Ed Helms.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 26/3, στις 22:30

«Αγγίζοντας το Θάνατο» (2002) σε σκηνοθεσία Ντον Μάικλ Πολ

Περιπέτεια – Περιπέτεια δράσης με όλα τα απαραίτητα συστατικά του είδους και με 15 εκ. δολάρια εισπράξεις στο αμερικανικό box-office. Η περιβόητη φυλακή του Αλκατράζ ξανανοίγει τις πύλες της για να στεγάσει και πάλι τους πιό σκληρούς βαρυποινίτες. Ομως, ένας ιδιοφυής κακοποιός, μαζί με μια ομάδα από κομάντος, καταλαμβάνουν τη φυλακή για να εξαναγκάσουν έναν κατάδικο να τους αποκαλύψει που έχει κρύψει κλεμμένο χρυσό πολλών εκατομμυρίων. Μέσα στη φυλακή βρίσκεται και ο μυστικός πράκτορας του FBI, ο Πετρόσεβιτς, που θα κάνει τα πάντα για να σώσει την κατάσταση. Για να το πετύχει όμως, πρέπει πρώτα να πείσει τους υπόλοιπους κατάδικους να τον βοηθήσουν να πιάσει τους κομάντος…

Μάχες σώμα με σώμα, αμέτρητες ανταλλαγές πυροβολισμών και άφθονες εκρήξεις σε μια δυνατή περιπέτεια δράσης, μια θανάσιμη αναμέτρηση όπου νικητής αναδεικνύεται όποιος μπορεί να προβλέψει την επόμενη κίνηση του αντιπάλου. Ο Στίβεν Σιγκάλ , δίνει μία από τις καλύτερες ερμηνείες του, ενώ έκπληξη αποτελεί ο Μόρις Τσέστνατ, που ενσαρκώνει με ιδιαίτερη πειστικότητα τον ρόλο του «κακού»

Παίζουν: Στίβεν Σιγκάλ, Νία Πιπλς, Τζα Ρουλ, Μόρις Τσέστνατ.

*Mega, Παρασκευή 26/3, στις 23:20

«Το Κορίτσι στον Ιστό της Αράχνης» (2018) σε σκηνοθεσία Φέντε Άλβαρεζ

Θρίλερ – Η καταζητούμενη χάκερ Λίσμπετ Σαλάντερ αναλαμβάνει να υποκλέψει ένα άκρως προστατευμένο λογισμικό των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Προτού όμως το παραδώσει και πάλι στον κατασκευαστή του, πέφτει θύμα φονικής επίθεσης και ληστείας, οι οποίες την εμπλέκουν σε μια επικίνδυνη συνωμοσία βγαλμένη από το προσωπικό της παρελθόν.

Παίζουν: Κλερ Φόι, Σβέριρ Γκούντνασον, Σίλβια Χεκς, Βίκι Κριπς.

*Open, Παρασκευή 26/3, στις 23:30

«The Transporter Refueled» (2015) σε σκηνοθεσία Καμίλ Ντελαμάρ

Περιπέτεια – Όχι ονόματα, όχι ερωτήσεις και όχι διαπραγματεύσεις στην τιμή: ο Transporter είναι ο καλύτερος οδηγός για κάθε βρωμοδουλειά. Ο δρόμος του θα διασταυρωθεί με αυτόν της Αννας, αρχηγού μιας ομάδας θηλυκών δολοφόνων, η οποία αποφασίζει ότι ο Φρανκ είναι ο κατάλληλος για να καθαρίσει μία ομάδα Ρώσων έμπορων λευκής σαρκός. Για να είναι σίγουρη πως θα συνεργαστεί, κρατάει όμηρο τον πατέρα του. Τώρα, η εκδίκηση είναι μονόδρομος.

Παίζουν: Ρέι Στίβενσον, Έντ Σκράιν, Γκαμπριέλα Ράιτ, Ραντιβόζ Μπούκβιτς.

*Star, Παρασκευή 26/3, στις 23:50