6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Με Αγάπη, Τζούλιετ» (2018) σε σκηνοθεσία Μάικ Νιούελ

Ρομαντικό δράμα –  Η Τζούλιετ είναι μια πετυχημένη συγγραφέας που ζει στο Μεταπολεμικό Λονδίνο, παρά την επιτυχία του τελευταίου της βιβλίου και την υποστήριξη του αγαπημένου της φίλου και εκδότη, δυσκολεύεται να βρει έμπνευση για ένα νέο βιβλίο εξαιτίας των σκληρών της εμπειριών από τον πόλεμο. Έτοιμη να δεχθεί την πρόταση γάμου του Αμερικανού στρατιώτη Μαρκ, λαμβάνει ένα γράμμα από έναν αγρότη στο νησί Γκέρνσεϊ, τον Ντόσι Άνταμς. Ο Ντόσι είναι μέλος μιας τοπικής λέσχης βιβλίου με την ονομασία “GUERNSEY LITERARY AND POTATO PEEL PIE SOCIETY” που ιδρύθηκε κάτω από περίεργες συνθήκες κατά την διάρκεια του 2ου παγκοσμίου Πολέμου. Η Τζούλιετ ακολουθεί την παρόρμηση της και πηγαίνει στο νησί, όπου ελπίζει να γράψει για την τοπική λέσχη βιβλίου με το παράξενο όνομα. Η Τζούλιετ γοητεύεται από τα μέλη της λέσχης, την αγάπη τους για την λογοτεχνία και την φιλία που τους συνδέει. Πολύ σύντομα όμως θα διαπιστώσει ότι οι νέοι της φίλοι κρύβουν ένα μυστικό.

Παίζουν: Λίλι Τζέιμ, Μισέλ Χούισμαν, Τομ Κόρτνει, Μάθιου Γκουντ.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 1/4, στις 22:00

«Η Κληρονόμος» (2009) σε σκηνοθεσία Παναγιώτης Φαφούτης

Ελληνική Κωμωδία – Η Βέρα, πρώην αεροσυνοδός, είναι η όμορφη σύζυγος του Στέλιου Σκαρίμπα, προέδρου της ποδοσφαιρικής ομάδας «Πάνθηρες». Ζει μια ήσυχη ζωή, μεγαλώνοντας τα δυο παιδιά της. Όλα κυλούν ομαλά, μέχρι που μια εξωσυζυγική περιπέτεια του Στέλιου, έχει μοιραία κατάληξη. Η Βέρα βρίσκεται ξαφνικά χωρίς σύζυγο και προστάτη και όταν ανοίγει η διαθήκη του δέχεται ένα δεύτερο πλήγμα. Ένας παρανοϊκός όρος θα την κάνει να χάσει … την μπάλα: για να κρατήσει την κληρονομιά, η Βέρα πρέπει, από τη θέση του Προέδρου, να διατηρήσει τους «Πάνθηρες» στη Μεγάλη Κατηγορία. Αν η ομάδα υποβιβαστεί, η κληρονομιά θα καταλήξει σε κοινωφελές ίδρυμα.

Παίζουν: Σμαράγδα Καρύδη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Πέτρος Λαγούτης, Τιτίκα Στασινοπούλου, Κωστής Κορωναίος, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Χρήστος Σαπουντζής, Κώστας Φραγκολιάς, Γιώργος Καπουτζίδης, Ιωάννης Παπαζήσης, Ερρίκος Λίτσης.

*Mega, Πέμπτη 1/4, στις 22:10

«Στα Ίχνη του Ανέμου» (2017) σκηνοθεσία Τέιλορ Σέρινταν

Δράμα – Ένα φρικιαστικό έγκλημα, με θύμα ένα νεαρό κορίτσι, συνταράσει έναν παγωμένο καταυλισμό ιθαγενών Αμερικανών στην πολιτεία της Γιούτα. Ο δασοφύλακας Κόρι Λάμπερτ μαζί με τη νέα πράκτορα του FBI, Τζέιν Μπάνερ, θα συνεργαστούν, για την εξιχνίαση της υπόθεσης, με τον αρχηγό αστυνομίας της φυλής, τον Μπεν Σόγιο, ώστε να ενωθούν τα κομμάτια και να βρεθεί η άκρη του νήματος. Όσο όμως πιο βαθιά σκάβουν αυτοί οι τρεις, τόσο οι ζωές τους μπαίνουν σε μεγάλο κίνδυνο.

Παίζουν: Κέλσι Άσμπιλ, Τζέρεμι Ρένερ, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Γκράχαμ Γκριν.

*Star, Πέμπτη 1/4, στις 22:15

«Snowpiercer» (2013) σε σκηνοθεσία Μπονγκ Τζουν-Χο 

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Έτος 2031. Ένα αποτυχημένο πείραμα για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, έχει οδηγήσει σε μια νέα και καταστροφική εποχή παγετώνων. Κάθε ζωντανός οργανισμός πάνω στη Γη έχει εξοντωθεί. Οι μόνοι που έχουν καταφέρει να επιβιώσουν είναι οι επιβάτες του Snowpiercer, ενός τρένου με κινητήρα αέναης κίνησης, που περιφέρονται για χρόνια γύρω από τη Γη, ελπίζοντας σε μια διέξοδο. Όμως οι επιβαίνοντες της «οικονομικής θέσης» στο τελευταίο βαγόνι, δεν μπορούν να ανεχθούν άλλο τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που αντιμετωπίζουν. Με αρχηγό τον Κέρτις, αποφασίζουν να πάρουν τον έλεγχο του τρένου και να μοιραστούν τις ανέσεις που υπάρχουν στην «πρώτη θέση». Η ελίτ των… πρώτων βαγονιών θα κάνει τα πάντα από την πλευρά της, για να κρατήσει τον έλεγχο του κινητήρα. Έτσι όμως, θα οδηγήσει την ομάδα του Κέρτις πιο κοντά στην οργισμένη επανάσταση και τους επιβάτες σε έναν αναπόφευκτο «εμφύλιο».

Παίζουν: Κρις Έβανς, Σονγκ Κα-Χονγκ, Τίλντα Σουίντον, Τζέιμι Μπελ, Οκτάβια Σπένσερ, Γιούαν Μπρέμνερ, Τζον Χαρτ, Εντ Χάρις, Κο Ασούνγκ.

*Open, Πέμπτη 1/4, στις 22:15

«Ο Κυνηγός» (1987) σε σκηνοθεσία Τζον Μ.Τίρναν

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Βαθιά μέσα στη ζούγκλα της Λατινικής Αμερικής μια ομάδα επίλεκτων Κομάντος κινδυνεύει από ένα μυστηριώδες πλάσμα που βλέπει την θερμική ενέργεια του σώματος και αντιλαμβάνεται την ένταση του φόβου! Είναι ο Κυνηγός που σκοτώνει από ευχαρίστηση και δεν φοβάται κανέναν και τίποτα. Όλοι θα βρεθούν απέναντι στον αιμοσταγή Κυνηγό και θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής τους: να παραμείνουν ζωντανοί!

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Καρλ Ουίδερς, Μπιλ Ντιουκ, Τζέσι Βεντούρα.

*ΣΚΑΙ, Πέμπτη 1/4, στις 23:15

«Χωρίς ταυτότητα» (2002) σε σκηνοθεσία Νταγκ Λάιμαν

Δράσης – Κάπου στη θάλασσα της Μεσογείου, ένα ιταλικό ψαροκάικο, περισυλλέγει ένα ναυαγό από τη θάλασσα. Το πλήρωμα διαπιστώνει ότι το κορμί του είναι γεμάτο από σφαίρες και ότι με την ανάκτηση των αισθήσεών του δεν θυμάται τίποτε για την ταυτότητά του. συνειδητοποιεί πως έχει χάσει τελείως τη μνήμη του. Το μόνο που διαθέτει είναι ο αριθμός ενός τραπεζικού λογαριασμού που είναι γραμμένος ανεξίτηλα στο πόδι του.

Με αυτό το εφόδιο οδηγείται στην Ζυρίχη και σε μια τραπεζική θυρίδα που περιέχει πολλά διαβατήρια, αρκετά χρήματα, ένα αυτόματο όπλο, ένα όνομα: Jason Bourne καθώς και μια διεύθυνση στο Παρίσι, όπου θα είναι και ο επόμενός του σταθμός. Όμως, μετά από μια ακόμη απόπειρα δολοφονίας του, ο Μπορν συνειδητοποιεί πως κάποιοι τον θέλουν οπωσδήποτε νεκρό. Αποφασισμένος πια να βάλει στο στόχαστρό του αυτούς που τον… στοχεύουν, ο Μπορν δεν αργεί να ανακαλύψει πως διαθέτει και ο ίδιος φονικό ένστικτο. Και δεν πρόκειται να χαριστεί στους αντιπάλους του

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Φράνκα Ποτέντε, Κρις Κούπερ, Κλάιβ Όουεν, Μπράιαν Κοξ.

*Star, Πέμπτη 1/4, στις 00:30