Βράβευση του σκηνοθέτη του βίντεο “Greece – Α 365-day destination”

Με στόχο η Ελλάδα να καταστεί «παγκόσμιος ελκυστικός» προορισμός «365 ημέρες το χρόνο» εργάζεται το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ, εξάλλου αυτός είναι και ο τίτλος του video που έχει «σαρώσει» διεθνώς τα βραβεία τους τελευταίους δέκα μήνες και το οποίο προβάλλει την Ελλάδα στο εξωτερικό.

   Σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Τουρισμού, η υπουργός Έλενα Κουντουρά βράβευσε τον σκηνοθέτη του βίντεο «Greece – Α 365-day destination», Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα, ενώ παρουσίασε τις δράσεις του ΕΟΤ για την τουριστική προβολή της Ελλάδας.

Η υπουργός μεταξύ άλλων τόνισε ότι το έργο του ΕΟΤ, «… έχει ξεπεράσει τον εαυτό του τα τελευταία χρόνια κι έχει μεγάλες επιτυχίες».

Είπε ακόμα ότι τα αποτελέσματα στον τομέα του τουρισμού είναι εξαιρετικά, αφού έχουμε διαρκή αύξηση σε ταξιδιώτες την τελευταία τριετία. «Αναπτύξαμε και προωθήσαμε νέους προορισμούς και είχαμε συνεχή ρεκόρ το 2015, το 2016, το 2017 με διεθνείς αυξήσεις πάνω από 30.000.000» είπε η κ. Κουντουρά και πρόσθεσε: «Οργανώσαμε πάνω από 200 ταξίδια εξοικείωσης κατά μέσο όρο την τελευταία τριετία, ενώ πριν είχαμε περίπου 40. Το 2018 για πρώτη φορά ξεκινά πρόγραμμα συνδιαφήμισης με την Ινδία, με ειδική μέριμνα σε ζευγάρια και τον γαμήλιο τουρισμό. Επίσης ξεκινάμε συνδιαφήμιση με Αμερική και Καναδά με travel leaders, τεράστια τουριστικά funds. Όπως επίσης και ειδικό πρόγραμμα συνεργασίας για μακρινά ταξίδια και 124 opinion leaders τουριστικών funds. Στόχος μας είναι να εδραιώσουμε την Ελλάδα μέσα στους 10 και γιατί όχι μέσα στους πέντε πιο δημοφιλείς και ελκυστικούς προορισμούς».

Αναφερόμενη στην τρέχουσα τουριστική περίοδο η υπουργός είπε ότι «το 2018 έως τώρα πάει πολύ καλά. Παρουσιάζουμε 14% αύξηση σε όλα τα τουριστικά μεγέθη μέχρι τώρα. Έχει ανακάμψει σημαντικά και ο ελληνικός εσωτερικός τουρισμός, κατά 5-6% το 2017 και φαίνεται ότι θα φτάσει το 10% το 2018. Παράλληλα, δικαιώνεται η τουριστική πολιτική μας “365 ημέρες το χρόνο” καθώς αν το 2018 ολοκληρωθεί όπως ξεκίνησε, τότε θα υπάρχει τεράστια επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου».

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Τσέγας υπογράμμισε: «Υλοποιήσαμε ένα δυναμικό και πολυεπίπεδο σχέδιο προώθησης της Ελλάδας. Η χώρα μας συμμετέχει με περίπτερο σε 45 διεθνείς εκθέσεις το 2018. Ήδη ολοκληρώθηκαν οι 29 και απομένουν άλλες 16. ρογραμματίζουμε διαφήμιση σε google, yahoo, facebook, trip advisor ακόμα και σε Sazaam και στο CNN. Στα ταξίδια εξοικείωσης προσκαλέσαμε 590 ξένους δημοσιογράφους και μπλόγκερς».

Η κ. Κουντουρά αναφέρθηκε και στις συνθήκες που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή και τις θετικές επιπτώσεις που έχουν για τον ελληνικό τουρισμό.

«Όσο ανακάμπτουν οι γείτονές μας, τόσο ανακάμπτει η Ελλάδα Με τη σταθερότητα, ασφάλεια και ανάκαμψη όλων των γειτονικών χωρών, είχαμε 30% προκρατήσεις το 2018. Όταν υπάρχει ασφάλεια και σιγουριά στην γειτονιά μας, τότε ο τουρίστας επιλέγει πολύ πιο εύκολα τη χώρα μας» είπε.

Και συμπλήρωσε «Επίσης θα ήθελα να πω κάτι άλλο… Το υπουργείο και ο ΕΟΤ δημιουργούν τις προϋποθέσεις προβολής της χώρας, ώστε να έρθουν οι επιχειρηματίες του χώρου και να κάνουν τις δικές τους επενδύσεις. Αυτή η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα ήταν που έφερε εξαιρετικά αποτελέσματα. Μπήκαν οι βάσεις ώστε να μπορεί ο ιδιωτικός τομέας να αναπτυχθεί περισσότερο. Και ο τουρισμός αποτελεί κινητήρια δύναμη για όλες τις άλλες δραστηριότητες. Είναι το 28% του ΑΕΠ σε άμεσες και έμμεσες επιχειρήσεις. Φέρνει θέσεις εργασίας και πολλαπλάσια οφέλη».

κατά την απονομή του βραβείου στον σκηνοθέτη Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα για την ταινία του «Greece – Α 365-day destination»,η υπουργός τόνισε ότι «είναι ένα δώρο από εμάς, γιατί κι εσείς κάνατε ένα δώρο προς την Ελλάδα και τον τουρισμό γιατί έγινε με μπάτζετ κόστους. Έπρεπε να βρούμε ανθρώπους που θα δούλευαν δωρεάν ή σχεδόν δωρεάν. Δεν είχαμε την οικονομική δυνατότητα να κάνουμε κάτι μεγαλύτερο. Τα πολλαπλάσια οφέλη που έχουμε από αυτό το βίντεο μας έχουν εντυπωσιάσει. Έχουμε πετύχει ένα μικρό θαύμα αν συγκρίνουμε το δικό μας μπάτζετ με άλλων ανταγωνιστικών χωρών. Ενδεικτικά θα σας πω ότι ο δικός μας προϋπολογισμός ήταν 15.000.000 ευρώ και φέραμε στην Ελλάδα 30.000.000 τουρίστες, ενώ η Ισπανία είχε 400.000.000 ευρώ για να φέρει 70.000.000 τουρίστες».

Ο βραβευθείς σκηνοθέτης, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Έλενα Κουντουρά για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, γεγονός που φάνηκε από την ταχύτητα με την οποία συνεννοηθήκαμε και δουλέψαμε μαζί. Βρήκαμε ένα όραμα και ταξιδέψαμε μαζί σε αυτό. Το βίντεο είναι αποτέλεσμα μιας καταπληκτικής συνεργασίας. Αυτή τη στιγμή κάνω γυρίσματα για το ελληνικό ψάρι και το ελληνικό μετάξι. Αυτοί οι δύο επιχειρηματικοί τομείς αποφάσισαν να δουλέψουν στα βήματα του βίντεο που μόλις είδαμε. Αυτό είναι απόδειξη πόσο έξυπνη και επιτυχημένη είναι η καμπάνια του ΕΟΤ για την προώθηση του τουρισμού».

Ο κ. Τσέγας εξήγησε ότι το διάρκειας 3 λεπτών και 38 δευτερολέπτων «Greece – Α 365-day destination», έχει κατακτήσει έξι διεθνείς διακρίσεις σε διάστημα 10 μηνών αναφέροντας ενδεικτικά τα φεστιβάλ της Βουλγαρίας, της Κροατίας, του Βερολίνου, της Λετονίας (ανάμεσα σε 220 συμμετοχές) και το US International Film and Video Festival στην Καλιφόρνια. Η κύρια γλώσσα είναι η αγγλική ενώ μεταφράστηκε σε Αραβικά, Κινέζικα, Ρωσικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, και Σερβικά. Θα προβάλλεται σε υπερπόντιες πτήσεις (long haul) αρκετών αεροπορικών εταιριών .

Γιώργος Μανταίος

amna.gr