10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και αφού το βράδυ σε βρίσκει σπίτι, δες τις κινηματογραφικές επιλογές σου επί της οθόνης:

«Aloha» (2015) σκηνοθεσία Κάμερον Κρόου

Ρομαντική κομεντί – Ένας φημισμένος στρατιωτικός εργολάβος επιστρέφει στον τόπο όπου άκμασε η καριέρα του για να επανασυνδεθεί με μια παλιά του σχέση αλλά και να «ερωτευτεί» το σκυλί αεροπορίας που του έχει ανατεθεί.

Παίζουν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Εμα Στόουν, Ρέιτσελ ΜακΑνταμς, Μπιλ Μάρεϊ.

*Open, Παρασκευή 2/4, στις 21:00

«Τα Στρουμφάκια: Το Χαμένο Χωριό» (2017) σε σκηνοθεσία Κέλι Άσμπερι

Animation –  Στο μαγικό κόσμο των μπλε αξιολάτρευτων πλασμάτων, ένα νέο σχέδιο «ταράζει» την καθημερινότητά τους. Η Στρουμφίτα με τους καλύτερούς της φίλους πρωταγωνιστούν σε έναν αγώνα μέσα στο απαγορευμένο δάσος με σκοπό να βρουν ένα μυστηριώδες χαμένο χωριό. Και όλα αυτά χωρίς να τους προλάβει ο μάγος Δρακουμέλ. Θα καταφέρουν να είναι …αθόρυβοι για να μη βρεθούν στα ίδια μονοπάτια με το μοχθηρό μάγο;

Με τις φωνές των: Ντίνου Σούτη, Σπύρου Μαργαρίτη, Μάικ Βασιλειάδη.

*Mega, Παρασκευή 2/4, στις 21:00

«Χειμέρια νάρκη» (2014) σε σκηνοθεσία Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν

Δράμα – Η ταινία τοποθετείται στο ορεινό τοπίο της Καππαδοκίας, στην Κεντρική Ανατολία, όπου ένας δημοφιλής άνθρωπος της περιοχής, ο πρώην ηθοποιός Αϊντίν, διαθέτει το δικό του μικρό ξενοδοχείο «χωμένο» στην πλαγιά του λόφου. Τώρα είναι χειμώνας και το ξενοδοχείο είναι εκτός σεζόν. Ο Αϊντίν διαχειρίζεται την επιχείρησή του μαζί με τη νεαρή σύζυγό του Νιχάλ -με την οποία έχει μια θυελλώδη σχέση- και με την αδελφή του, Νετζλά, η οποία υποφέρει λόγω του πρόσφατου διαζυγίου της.

Ακόμη, γράφει μια στήλη για την τοπική εφημερίδα και προσπαθεί να ολοκληρώσει ένα πολυσέλιδο βιβλίο πάνω στην ιστορία του τουρκικού θεάτρου. Επίσης, ο Αϊντίν έχει κληρονομήσει όλες τις τοπικές επιχειρήσεις και ιδιοκτησίες του πατέρα του, το νοίκι των οποίων έχει αναλάβει να συλλέγει ο διαχειριστής του. Όταν ένα ντόπιο αγόρι, αγανακτισμένο από την ταπείνωση που έχει υποστεί ο πατέρας του από τον διαχειριστή του Αϊντίν, αποφασίζει να ρίξει μια πέτρα στο τζιπ του πρώην ηθοποιού, ο διαχειριστής τον οδηγεί κατευθείαν σ’ αυτό. Όμως ο Αϊντίν τον απαλλάσσει από κάθε ευθύνη ή συμμετοχή αυτού που έγινε.

Παίζουν: Χαλούκ Μπιλγκινέρ, Μελίσα Σόζεν, Ντεμέτ Ακμπάγκ, Άιμπερκ Πεκτσάν, Σερχάτ Κιλίτς, Νεγιάτ Ισλέρ, Ταμέρ Λεβέντ, Ναντίρ Σαριμπακάκ, Μεχμέτ Αλί Νουρογλού, Εμιρχάν Ντορουκτουτάν

*Κανάλι της Βουλής, Παρασκευή 2/4, στις 22:00

«Βουτιά στη ζωή» (2019) σε σκηνοθεσία Ingo Rasper 

Δραματική κομεντί – Όταν ο Πέτερ εγκαταλείπει τη Σουζάνε μετά από 30 χρόνια γάμου, εκείνη το κρύβει από τους συναδέλφους της στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και κλείνεται στον εαυτό της. Η επτάχρονη Ζαφίρ, κόρη της καινούργιας, θορυβώδους γειτόνισσας της Σουζάνε, της Κιμ, θα γίνει το κλειδί ώστε η Σουζάνε να ξαναβουτήξει στη ζωή, όπως έκανε παλιότερα ως πρωταθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης.

Παίζουν: Steffi Kühnert, Zoë Valks, Theodora Tetzlaff.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 2/4, στις 22:00

«Toy Story» (1995) σκηνοθεσία Τζον Λάσετερ

Animation – Ο σερίφης Γούντι, είναι ο αρχηγός των παιχνιδιών του μικρού Άντι και έχει κάθε λόγο να αισθάνεται περήφανος για τη ξεχωριστή του θέση. Τα πράγματα όμως θα αλλάξουν στα τελευταία γενέθλια του Άντι, όταν στη συλλογή του προστεθεί ένας διαστημικός κούκλος, ο αστροναύτης Μπαζ. Πολύ σύντομα, ο Γούντι αισθάνεται ότι τα προνόμιά του απειλούνται, αφού ο Μπαζ γίνεται το αγαπημένο παιχνίδι του Άντι και η αποκλειστική επιλογή του. Προτού η απογοήτευση και η ζήλια καταστρέψουν τη σχέση του με όλους, ο σερίφης Γούντι πρέπει άμεσα να βρει τρόπο να ξανακερδίσει τη παλιά του θέση.

Φωνές: Άλκης Κούρκουλος, Γιώργος Λιάντος, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Μαρία Πλακίδη.

*Alpha, Παρασκευή 2/4, στις 22:00

«Απειλή από το Παρελθόν» (2006) σε σκηνοθεσία Σέλντον Λέτιτς

Δράσης – Ο Φίλιπ Σοβάζ, πρώην στρατιώτης ειδικών δυνάμεων στον Περσικό πόλεμο, έχει αναλάβει την προστασία του παγκόσμιου πρωταθλητή βαρέων βαρών, Γουέιν Μπάρκλει, που τώρα είναι μεγαλοεπιχειρηματίας. Για να τον προστατέψει από τον επικίνδυνο εχθρό, οργανώνει ένα ειδικό τμήμα σωματοφυλάκων, επιλέγοντας τους πιο ικανούς νεαρούς πολεμιστές και πρώην στρατιώτες.

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Βιβίκα Α. Φόξ, Ραζ Αντότι, Βιβ Λίκοκ, Πίτερ Μπράιαντ, Άντριαν Χόλμς.

*Mega, Παρασκευή 2/4, στις 22:50

«Υπεράνω Πάσης Υποψίας» (2018) σε σκηνοθεσία Μπεν Λιούιν

Βιογραφικό πολεμικό δράμα – Στα μέσα του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου ο γνωστός αθλητής του μπέιζμπολ Μο Μπεργκ στρατολογείται στο Γραφείο των Υπηρεσιών Ασφαλείας (την μεταγενέστερη CIA). O Μπεργκ δεν είναι ένας συνηθισμένος αθλητής. Είναι μορφωμένος, μιλάει εννέα γλώσσες και συμμετέχει συχνά σε ένα δημοφιλές παιχνίδι γνώσεων της τηλεόρασης. Εκτός από αναγνωρίσιμος, ο Μπεργκ είναι αινιγματικός και έχει ταλέντο στο να κρατάει μυστικά. Αυτός είναι και ο λόγος που εκπαιδεύεται και ρίχνεται στο πεδίο της δράσης με σκοπό να εμποδίσει τον Γερμανό επιστήμονα Βέρνερ Χάιζεμπεργκ να φτιάξει μια ατομική βόμβα για τους Ναζί.

Παίζουν: Πολ Ραντ, Μαρκ Στρόνγκ, Σιένα Μίλερ, Τζεφ Ντάνιελς, Γκάι Πιρς.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 2/4, στις 23:00

«Ο Εκτελεστής» (2007) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Περιπέτεια – Ένας σκοπευτής που έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά την αποτυχία μιας αποστολής, πείθεται και επαναδραστηριοποιείται προκειμένου να αποτρέψει τη δολοφονία του Προέδρου των Η.Π.Α.. Όμως τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται και, ξαφνικά, βρίσκεται κατηγορούμενος για τη δολοφονία που προσπαθούσε να αποτρέψει. Κυνηγημένος, δίχως να μπορεί να εμπιστευτεί κάποιον, προσπαθεί αφενός να επιβιώσει και αφετέρου να βρει τον πραγματικό δολοφόνο αλλά και εκείνον που τον πρόδωσε…

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Μάικλ Πένια, Ντάνι Γκλόβερ.

*Open, Παρασκευή 2/4, στις 23:30

«John Wick: Κεφάλαιο 2» (2017) σε σκηνοθεσία Τσαντ Σταέλσκι

Δράσης – Ο θρυλικός John Wick έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αναγκάζεται όμως να επιστρέψει. Ένας παλιός του εχθρός δίνει ένα τεράστιο ποσό προκειμένου να θανατωθεί. Το «συμβόλαιο θανάτου» είναι διεθνές και πληρωμένοι εκτελεστές από όλο τον κόσμο τον αναζητούν. Ο John όμως δεν είναι εύκολος στόχος.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Ίαν ΜακΣέιν, Ρούμπι Ρόουζ.

*Star, Παρασκευή 2/4, στις 23:50

«Παιχνίδι Κατασκόπων» (2001) σε σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Περιπέτεια – Ένας βετεράνος πράκτορας της CIA έχει μόλις 24 ώρες για να σώσει έναν νεαρό πράκτορα που εκπαίδευσε ο ίδιος και που συνελήφθη από τους Κινέζους κατά τη διάρκεια μη εγκεκριμένης από την υπηρεσία αποστολής.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Μπραντ Πιτ, Κάθριν ΜακΚόρμακ.

*Ant1, Παρασκευή 2/4, στις 01:00