8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Άλλο ένα βράδυ Σαββάτου έφτασε. Αφού δεν μπορείς να κανονίσεις έξοδο, μην ανησυχείς διάλεξε μια από τις παρακάτω ταινίες και απόλαυσε στο έπακρο την ζωή του σπιτόγατου.

«Νήσος 2» (2011) σκηνοθεσία Αντώνης Αγγελόπουλος

Κωμωδία – Τον Δεκέμβρη του 2009 ένα ολόκληρο νησί με μπροστάρηδες τις τέσσερις «εξουσίες» ήρθαν στα μαχαίρια για μια διαθήκη. Η κατάληξη; Κάποιοι από τους ήρωες οδηγήθηκαν στη φυλακή, κάποιοι ξέμειναν στο νησί και κάποιοι πήραν των ομματιών τους. Πέντε χρόνια μετά, ο Μπάμπης, ο Άγης και η Αφροδίτη εκτίουν τις ποινές τους. Την ίδια στιγμή, ο παπά Λάμπρος δεν έχει ποίμνιο πια. Εκτίει μια άλλου είδους ποινή, καθώς η Ιερά Μητρόπολη του επέβαλε το επιτίμιο της «εθελοντικής προσφοράς» σε κρατουμένους. Η μοίρα, όμως, τα φέρνει έτσι που δύο μόλις μέρες πριν την αποφυλάκισή του, ο Μπάμπης και η Αφροδίτη, γίνονται κατά λάθος μάρτυρες της εξομολόγησης ενός ετοιμοθάνατου βαρυποινίτη στον παπά Λάμπρο. Μαθαίνουν έτσι για την ύπαρξη ενός μεγάλου θησαυρού στο νησί, από τα χρόνια της τουρκοκρατίας, η θέση του οποίου είναι σημειωμένη σε δύο ξεχωριστά κομμάτια ενός χάρτη.

Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Δημήτρης Τζουμάκης, Ελένη Καστάνη, Μιχάλης Μαρίνος, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Τάνια Τρύπη, Ζέτα Δούκα, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.

*Alpha, Σάββατο 3/4 στις 22:00

«Σαββατοκύριακο στο Παρίσι» (2013) σε σκηνοθεσία Roger Michell

Κομεντί – Στην τριακοστή επέτειο του γάμου τους ένα ζευγάρι Βρετανών επιστρέφει στο Παρίσι, την πόλη που είχαν περάσει το μήνα του μέλιτος, προσπαθώντας να ανανεώσουν τη σχέση τους.

Παίζουν: Jim Broadbent, Lindsay Duncan και Jeff Goldblum.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 3/4 στις 22:00

«Δεσμοί Αίματος» (2015) σε σκηνοθεσία Γκρίμουρ Χακόναρσον 

Δράμα – Σε μια απομακρυσμένη κοιλάδα στην Ισλανδία, ο Γκάμι και ο Κίντι, δύο αδέλφια που ζουν δίπλα-δίπλα, μοιράζονται την ίδια γη και έχουν παρόμοιο τρόπο ζωής, έχουν να μιλήσουν 40 χρόνια! Τα πρόβατα που έχουν κληρονομήσει θεωρούνται από τα σημαντικότερα είδη ζώου της περιοχής κι εκείνοι έχουν βραβευθεί πολλές φορές για τα κριάρια τους, που έλκουν μια μακρινή, αρχαία καταγωγή. Όταν μια θανατηφόρα ασθένεια προσβάλει τα πρόβατα του Κίντι και εξαπλώνεται στην περιοχή ως ιός, οι Αρχές αποφασίζουν να θανατωθούν όλα τα πρόβατα της κοιλάδας, ώστε να σταματήσει εκεί η απειλή! Όμως, αυτή η απόφαση θα αποτελέσει έναν «ξαφνικό θάνατο» για τους κτηνοτρόφους, καθότι αυτή είναι η κύρια πηγή του εισοδήματός τους, με αποτέλεσμα να πρέπει να εγκαταλείψουν τη γη τους. Αλλά ο Γκάμι και ο Κίντι δεν εγκαταλείπουν τόσο εύκολα και ο καθένας προσπαθεί να αντιμετωπίσει το κακό με τον δικό του τρόπο: ο Κίντι χρησιμοποιώντας το τουφέκι του και ο Γκάμι την ευστροφία του. Καθώς οι Αρχές πλησιάζουν τα αδέλφια, εκείνα θα πρέπει να ενωθούν ώστε να σώσουν αυτό το ξεχωριστό είδος προβάτων, που έχουν περάσει σ αυτούς από γενιά σε γενιά, και ως εκ τούτου δεν θα «εξαφανιστούν» και οι ίδιοι.

Παίζουν: Σίγκουρντουρ Σιγκουργιόνσον, Θεοντόρ Γιούλιουσον, Σάρλοτ Μπέβινγκ, Γιον Μπενενίσον, Γκούναρ Γιόνσον.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 3/4 στις 23:00

«Τρελή κι Ερωτευμένη… 60άρα» (2015) σκηνοθεσία Μίχαελ Σοουγουόλτερ

Κωμωδία – Η 60χρονη Doris είναι ερωτοχτυπημένη με έναν νεότερο συνάδελφο της. Με τη βοήθεια της εγγονής της κολλητής της, εφευρίσκει συνεχώς τρόπους προκειμένου να τραβήξει την προσοχή του. Αν και όλο αυτό τη φέρνει σε κόντρα με το περιβάλλον της, εκείνη ακολουθεί την καρδιά της για πρώτη φορά.

Παίζουν: Σάλι Φιλντ, Μαξ Γκρίνφιλντ, Μπεθ Μπερς.

*Μακεδονία, Σάββατο 3/4 στις 23:00

«Αγκάθι» (2017) σε σκηνοθεσία Γαβριήλ Τζάφκας

Δράμα –  Έχεις φόβο ή πίστη; Η Λίζα και ο Γιάκομπ μόλις παντρεύτηκαν. Την ίδια νύχτα αποφασίζουν να πάνε ταξίδι του μέλιτος στην επαρχία της Δανίας. Ο Γιάκομπ, όμως, δεν γνωρίζει τον προορισμό τους, καθώς η Λίζα έκανε όλες τις προετοιμασίες μυστικά. Όλα συμβαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο της Λίζας, μέχρι που η ίδια συνειδητοποιεί ότι το σχέδιό της βλάπτει την αγάπη τους και η πίστη τους μετατρέπεται σε φόβο.

Παίζουν: Νέελ Ρόνχολτ, Γιένς Σέτερ Λάσεν, Βίμπεκε Χάστρουπ.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 3/4 στις 23:45

«Gothika» (2003) σε σκηνοθεσία Ματιέ Κασοβίτς

Τρόμου – Η ψυχίατρος Μιράντα Γκρέι, ειδικευμένη στην παθολογία των εγκληματιών, ξυπνάει μέσα σ’ έναν αληθινό εφιάλτη: βρίσκεται έγκλειστη στο ίδρυμα όπου εργάζεται και κατηγορείται για τον φόνο του άντρα της, ενώ δεν θυμάται τίποτα. Προσπαθώντας να ξαναβρεί την μνήμη της και να αποδείξει την αθωότητά της, θα γίνει υποχείριο ενός εκδικητικού πνεύματος και θα αγγίξει την παράνοια. ‘Ενας συνάδελφος γιατρός και μία εύθραστη τρόφιμος πλαισιώνουν τη δραματική δοκιμασία της…. Ο Γάλλος ηθοποιός και σκηνοθέτης Ματιέ Κασοβίτς κάνει το ντεμπούτο του στο Χόλιγουντ και η Χάλι Μπέρι παίρνει το βάπτισμα του πυρός ως «screen queen», με μια ατμοσφαιρική ιστορία τρόμου που αμφισβητεί την κυριαρχία της λογικής και μας καλεί να επιχειρήσουμε ένα πέρασμα στην «άλλη όχθη»….

Παίζουν: Χάλι Μπέρι, Πενέλοπε Κρουζ, Ρόμπερτ Ντάουνι τζ.

*Mega, Σάββατο 3/4 στις 23:50

«Chips» (2017) σε σκηνοθεσία Νταξ Σέπαρντ

Κωμωδία – Ο Τζον Μπέικερ και ο Φρανκ «Ποντς» Ποντσερέλο έχουν καταταγεί στο Σώμα Τροχονόμων του Λος Άντζελες, αλλά για εντελώς διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Ο Μπέικερ είναι ένας κουρασμένος πρώην επαγγελματίας μοτοσικλετιστής, που προσπαθεί να βάλει σε τάξη τη ζωή του και να σώσει τον γάμο του. Από την άλλη, ο Ποντς είναι ένας αλαζόνας μυστικός ομοσπονδιακός πράκτορας, που ερευνά την υπόθεση μιας ληστείας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, για την οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι μπορεί να έγινε και από αστυνομικούς, που ανήκουν στο Σώμα Τροχονόμων.

Ο άπειρος πρωτάρης και ο σκληροτράχηλος επαγγελματίας, γίνονται δίδυμο στο δρόμο αλλά είναι πραγματικά δύσκολο να γίνουν συνεργάτες στη δουλειά. Όμως όταν οι ικανότητες του Μπέικερ στην οδήγηση μηχανής συνδυάζονται με την αντίληψη του Ποντς για τους δρόμους, ίσως τελικά και να μπορεί να γίνει η δουλειά. Εάν, φυσικά, δεν τρελάνει πρώτα ο ένας τον άλλον.

Παίζουν: Μάικλ Πένια, Νταξ Σέπαρντ, Βίνσεντ Ντ Ονόφριο, Ρόζα Σαλαζάρ.

*Star, Σάββατο 3/4 στις 23:50

«Snowpiercer» (2013) σε σκηνοθεσία Μπονγκ Τζουν-Χο 

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Έτος 2031. Ένα αποτυχημένο πείραμα για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, έχει οδηγήσει σε μια νέα και καταστροφική εποχή παγετώνων. Κάθε ζωντανός οργανισμός πάνω στη Γη έχει εξοντωθεί. Οι μόνοι που έχουν καταφέρει να επιβιώσουν είναι οι επιβάτες του Snowpiercer, ενός τρένου με κινητήρα αέναης κίνησης, που περιφέρονται για χρόνια γύρω από τη Γη, ελπίζοντας σε μια διέξοδο. Όμως οι επιβαίνοντες της «οικονομικής θέσης» στο τελευταίο βαγόνι, δεν μπορούν να ανεχθούν άλλο τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που αντιμετωπίζουν. Με αρχηγό τον Κέρτις, αποφασίζουν να πάρουν τον έλεγχο του τρένου και να μοιραστούν τις ανέσεις που υπάρχουν στην «πρώτη θέση». Η ελίτ των… πρώτων βαγονιών θα κάνει τα πάντα από την πλευρά της, για να κρατήσει τον έλεγχο του κινητήρα. Έτσι όμως, θα οδηγήσει την ομάδα του Κέρτις πιο κοντά στην οργισμένη επανάσταση και τους επιβάτες σε έναν αναπόφευκτο «εμφύλιο».

Παίζουν: Κρις Έβανς, Σονγκ Κα-Χονγκ, Τίλντα Σουίντον, Τζέιμι Μπελ, Οκτάβια Σπένσερ, Γιούαν Μπρέμνερ, Τζον Χαρτ, Εντ Χάρις, Κο Ασούνγκ.

*Open, Σάββατο 3/4 στις 01:00