5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ο Ροζ Πάνθηρας» (2006) σε σκηνοθεσία  Σον Λέβι 

Κωμωδία – Ένας διάσημος προπονητής ποδοσφαιρικής ομάδας βρίσκεται δολοφονημένος, ο “Ροζ Πάνθηρας” έχει κλαπεί για ακόμα μία φορά και η γαλλική κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τον καλύτερο ντετέκτιβ του κόσμου για να λύσει το μυστήριο …αλλά μάταια! Ποιος έκανε το έγκλημα; Η εκθαμβωτική τραγουδίστρια της R’n’B Μπιγιονσέ, ένας ύποπτος ποδοσφαιριστής ή ένας επαγγελματίας δολοφόνος που δεν κάνει μόνο τον …κινέζο, αλλά είναι κιόλας; Ο Κλουζό και ο παρτενέρ του, Ποντόν, πρέπει να ξεσκεπάσουν το δολοφόνο, χωρίς να αφήσουν το αφεντικό τους, Ντρέιφους, να τους κλέψει τη δόξα!

Παίζουν: Στιβ Μάρτιν, Ζαν Ρενό, Κέβιν Κλάιν, Μπιγιονσέ Νόουλς.

*Open, Τρίτη 6/4, στις 21:00

«Τζαμάικα» (2017) σκηνοθεσία Ανδρέας Μορφονιός

Δραματική κομεντί – Ο Άκης (Σπύρος Παπαδόπουλος) οδηγεί ταξί και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τα χρέη του. O Τίμος (Φάνης Μουρατίδης) είναι ένας διάσημος παρουσιαστής τηλεόρασης που ζει κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία. Ο Άκης και ο Τίμος ήταν δύο δεμένα αδέλφια, αλλά μια παρεξήγηση τούς έχει αποξενώσει εδώ και χρόνια. Η ζωή, όμως, βρίσκει τον τρόπο να τους φέρει και πάλι κοντά, αναπάντεχα και καθοριστικά. Μια συγκινητική, τρυφερή, αισιόδοξη και άκρως ανθρώπινη ταινία για τη σαρωτική δύναμη της ζωής και την αδελφική αγάπη που ξεπερνάει όλες τις παρεξηγήσεις του παρελθόντος. Οι κοινές αναμνήσεις, τα ταξίδια μακρινά ώς την Τζαμάικα -το άκουσμα που μοιράστηκαν παιδιά-, το αστείρευτο χιούμορ του Τίμου και η αγνή ψυχή του Άκη, υφαίνουν μια σπαρταριστή και λυτρωτική ιστορία που σφύζει από χιούμορ, συναίσθημα και αγάπη για τη ζωή.

Παίζουν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Φάνης Μουρατίδης, Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Μελέτης Ηλίας, Νίκος Παντελίδης, Μαίρη Ευαγγέλου, Ίρις Πανταζάρα, Παύλος Ορκόπουλος, Νίκος Ορφανός.

*ΕΡΤ1, Τρίτη 6/4, στις 22:00

«Μοντιλιάνι, Ο Καταραμένος Ζωγράφος» (2004) σκηνοθεσία Μάικ Ντέιβις

Βιογραφία – . Ο καταραμένος ζωγράφος. Παρίσι, 1919. Η νυχτερινή ζωή έχει γεμίσει με σκοτεινά πάθη και αχαλίνωτες εμμονές. Στο καφέ Ροτόντ, το στέκι της ελίτ της τέχνης, ένα τραπέζι δεν μοιάζει με κανένα άλλο στην ιστορία: ο Πικάσο, η Φρίντα Κάλο, ο Ουτρίγιο, ο Κοκτό κι ο Μοντιλιάνι συζητούν με πάθος για τέχνη, έρωτα και επιθυμία. Η δραματική αντιζηλία μεταξύ του Μοντιλιάνι και του Πικάσο, δύο ανδρών, η σχέση των οποίων διακατέχεται από ευφυΐα, αλαζονεία και πάθος, θα στοιχειώσει την καλλιτεχνική παρέα.
Το πάθος της δημιουργίας και η μανία της καταστροφής μέσα από μία συγκλονιστική ερμηνεία του Άντι Γκαρσία. Ο Αμεντέο Μοντιλιάνι είναι συντετριμμένος. Το παράνομο παιδί του δόθηκε σε μοναστήρι από τους γονείς της συντρόφου του. Αναζητά απεγνωσμένα χρήματα για να το πάρει πίσω. Αποφασίζει να λάβει μέρος στον ετήσιο διαγωνισμό ζωγραφικής, τον οποίον ως τώρα απέρριπτε. Αντίπαλός του ο στενός του φίλος Πάμπλο Πικάσσο
Παίζουν: Άντι Γκαρσία, Έλσα Ζίλμπερσταϊν, Ομίντ Τζαλίλι, Εύα Χερτζίκοβα, Ούντο Κίερ.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 6/4, στις 22:00

«Το Μυστικό στα Μάτια τους» (2015) σκηνοθεσία Μπίλι Ρέι

Δράμα – Οι ανερχόμενοι ντετέκτιβ Ρέι και Τζες ενώ βρίσκονται σε μια παρακολούθηση υπόπτου, κάνουν μια συγκλονιστική ανακάλυψη. Βρίσκουν το πτώμα της έφηβης κόρης της Τζες, η οποία έχει δολοφονηθεί βίαια και ανεξήγητα. Ο δολοφόνος όμως παρά τις έντονες προσπάθειες, παραμένει ασύλληπτος.

Δεκατρία χρόνια αργότερα, ο Ρέι, που έχει παραιτηθεί από το FBI αλλά όχι και από την έρευνα για το φόνο της έφηβης, βρίσκει ένα στοιχείο, που πιστεύει ότι θα οδηγήσει επιτέλους στην  εξιχνίαση της υπόθεσης. Επιστρέφει στο Λος Άντζελες όπου η Κλαιρ, αντικείμενο του πόθου του Ρέι, έχει προαχθεί σε Γενική Εισαγγελέα και έχει τακτοποιήσει τη ζωή της σε ένα τυπικό γάμο.

Κανείς όμως δεν είναι προετοιμασμένος για τα μυστικά, που θα έρθουν στην επιφάνεια και για τις επιπτώσεις της δίψας για εκδίκηση.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Νικόλ Κίντμαν, Τσιούιτελ Ιτζίοφορ, Άλφρεντ Μολίνα.

*Alpha, Τρίτη 6/4, στις 23:00

«Εχθροί για Πάντα» (2006) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φον Άνκεν

Γουέστερν – Έχουν περάσει πέντε χρόνια από το τέλος του εμφυλίου. Κάπου βαθιά στα χιονισμένα βουνά της αμερικανικής Δύσης, ένας άντρας, ο Γκιντεον, κάθεται μόνος και χαμένος στις σκέψεις του. Την ονειροπόλησή του ταράσσει ο ήχος ενός όπλου και μια σφαίρα που πέφτει στο χιόνι. Στον επόμενο πυροβολισμό πέφτει αιμόφυρτος στο έδαφος, καταφέρνει όμως να τρέξει όσο είναι νωρίς προκειμένου να σωθεί. Θύτης είναι ο συνταγματάρχης Κάρβερ, που θέλει να εκδικηθεί και να τον σκοτώσει, μην υπολογίζοντας τις συνέπειες και τα αθώα θύματα που θα αφήσει πίσω του. Πέντε άντρες καταδιώκουν τον πρώην αξιωματικό των Βορείων Γκίντεον κατά μήκος της πολιτείας της Νεβάδα. Αρχηγός του αποσπάσματος των μισθοφόρων είναι ο πρώην συνταγματάρχης Κάρβερ, ο οποίος θέλει να εκδικηθεί τον Γκίντεον για όσα έγιναν στο Σέραφιμ Φολς.

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Λίαμ Νίσον, Αντζέλικα Χιούστον.

*Open, Τρίτη 6/4, στις 23:00