6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ασανσέρ για 2» (2014) σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λοκρέιν

Δράμα – Ο Άλεξ και η Ρουθ Κάρβερ είναι ζευγάρι. Έχουν περάσει, μαζί, το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους σε ένα διαμέρισμα πέμπτου ορόφου. Καθώς, όμως, το κτήριο δεν διαθέτει ασανσέρ, αποφασίζουν ότι μάλλον ήρθε η ώρα να μετακομίσουν σε άλλο διαμέρισμα, αφού η ηλικία τους δεν θα τους επιτρέπει σε λίγο να χρησιμοποιούν τις σκάλες. Ωστόσο, η απόφασή τους θα προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, τόσο από τους γείτονες που τους γνωρίζουν χρόνια σαν συγγενείς, όσο και από πραγματικούς συγγενείς τους…

Παίζουν: Νταϊάν Κίτον, Μόργκαν Φρίμαν, Σύνθια Νίξον, Κάρυ Πρέστον, Μύριαμ Σορ.

*Open, Τετάρτη 7/4, στις 22:00

«The Florida Project» (2017) σκηνοθεσία Σον Μπέικερ

Κοινωνικό δράμα – Στις ΗΠΑ τα μοτέλ έχουν γίνει το τελευταίο καταφύγιο των ανθρώπων που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν μόνιμη κατοικία. Ο πληθυσμός των «κρυμμένων αστέγων» αποτελείται κυρίως από οικογένειες που παλεύουν κάθε μέρα να διατηρήσουν μια στέγη. Η ιστορία μας εκτυλίσσεται στο Ορλάντο της Φλόριντα, λίγο πιο έξω από τα μαγικά κάστρα της Disney, τον απόλυτο προορισμό για διακοπές και «Το πιο μαγικό μέρος στον κόσμο». Η κεντρική λεωφόρος ανάμεσα στα θεματικά πάρκα και τα θέρετρα είναι γεμάτη από φτηνά μοτέλ που κάποτε γέμιζαν από τουρίστες, ενώ σήμερα φιλοξενούν άστεγες οικογένειες. Η Μούνεϊ ζει με την 22χρονη μητέρα της Χέιλι, σ ένα τέτοιο μοτέλ: το «The Magic Castle». Το κοντινότερο που έχει η Μούνεϊ σε πατρική φιγούρα είναι ο Μπόμπι, ο διαχειριστής του μοτέλ, τον οποίο πειράζουν συνεχώς τα παιδιά με τις σκανδαλιές τους. Η Χέιλι μόλις έχασε τη δουλειά της κι ένα κοριτσάκι στην ηλικία της Μούνεϊ μόλις μετακόμισε δίπλα τους -θα είναι ένα αξέχαστο καλοκαίρι. 

Παίζουν: Γουίλεμ Νταφόε, Μπρούκλιν Πρινς, Μπρία Βινάιτ, Βαλέρια Κότο, Σάντι Κέιν, Κρίστοφερ Ριβέρα.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 7/4, στις 22:00

«Red 2» (2013) σε σκηνοθεσία Ντιν Πάρισοτ

Δράσης –  Οι πρώην πράκτορες της CIA Φρανκ Μόουζες (Μπρους Γουίλις) και Μάρβιν Μπογκς (Τζον Μάλκοβιτς) βρίσκονται άθελά τους μπλεγμένοι σε μια βρόμικη δουλειά του παρελθόντος. Ένα χαρτί που διαρρέει στο Ίντερνετ θα συνδέσει λανθασμένα τα ονόματά τους με ένα κρυμμένο ψυχροπολεμικό πυρηνικό όπλο και το αχτύπητο ντουέτο θα ξεκινήσει ένα παγκόσμιο σαφάρι για την ανεύρεση των πραγματικών υπευθύνων, παρασύροντας και τη Σάρα, την άβγαλτη ερωμένη του Φρανκ, στο κατασκοπικό τους ντελίριο.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Τζον Μάλκοβιτς, Μέρι Λουΐζ Πάρκερ, Άντονι Χόπκινς, Έλεν Μίρεν, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Μπιούν Χουν Λι, Μπράιαν Κοξ, Νιλ Μακντόνα.

*Mega, Τετάρτη 7/4, στις 22:00

«Τα πάντα γύρω από τον Στιβ» (2009) σε σκηνοθεσία Φιλ Τρέιλ

Κωμωδία – Η εκκεντρική αλλά αξιαγάπητη Μαίρη γνωρίζει τον Στιβ, έναν κάμεραμαν σε τηλεοπτικό κανάλι και ερωτεύεται παράφορα. Όταν ο Στιβ  πρέπει να φύγει ταξίδι για να καλύψει ειδησιογραφικά ένα έκτακτο γεγονός, η Μαίρη θα τον ακολουθήσει και σύντομα θα βρεθεί αναμεμειγμένη στην ιστορία. Περικυκλωμένη από τα media, θα ανακαλύψει την πραγματική της θέση στον κόσμο αλλά και τον άντρα των ονείρων της.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Τόμας Χέιντεν Τσερτς.

*Alpha, Τετάρτη 7/4, στις 23:00

«Η Συναλλαγή» (2011) σκηνοθεσία Άαρον Χάρβεϊ

Αστυνομική – Τρεις εκτελέστριες αναλαμβάνουν για λογαριασμό ενός επικίνδυνου κακοποιού να εμποδίσουν μια συναλλαγή με ναρκωτικά. Όταν όμως ένας φόνος μπερδεύει την κατάσταση πριν καν ολοκληρωθεί η συναλλαγή, γίνεται προφανές πως τα πράγματα δεν είναι όπως έδειχναν αρχικά και η «εύκολη» δουλειά γρήγορα μετατρέπεται σε ένα ανελέητο κυνηγητό θανάτου, όπου όλοι έχουν ένα όπλο στραμμένο στον κρόταφο.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Φόρεστ Γουίτακερ, Μαλίν Άκερμαν.

*Open, Τετάρτη 7/4, στις 23:00

«Αντεκδίκηση» (2018) σε σκηνοθεσία Μπράιαν Μίλερ

Περιπέτεια – Ο Τζέικομπ, ένας διευθυντής τράπεζας, στοιχειωμένος από μια βίαιη ληστεία, που κόστισε τη ζωή ενός συναδέλφου του, συνεργάζεται με τον πρώην αστυνομικό γείτονα του, Τζέιμς, για να ανακαλύψουν τον ένοχο. Ενώ οι δύο άνδρες συνεργάζονται για να καταλάβουν την επόμενη κίνηση του αδίστακτου εγκληματία, εκείνος είναι πάντα ένα βήμα μπροστά. Όταν ο ληστής απαγάγει τη σύζυγο και την κόρη του Τζέικομπ, τότε η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο. Ο Τζέικομπ ξεκινά μια πορεία αιματοχυσίας σε μια εκρηκτική αντεπίθεση, που φέρνει και τους τρεις άντρες στα άκρα.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Φρανκ Γκρίλο, Τζόναθαςν Σάετς, Ολίβια Κούλπο.

*Star, Τετάρτη 7/4, στις 00:45