9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Το βράδυ του Σαββάτου όμορφες κινηματογραφικές επιλογές σε περιμένουν στη μικρή σου οθόνη:

«Μαδαγασκάρη» (2005) σε σκηνοθεσία Τομ Μακ Γκραθ Έρικ Ντάρνελ

Animation – Στον ζωολογικό κήπο του Σέντραλ Πάρκ στη Νέα Υόρκη τέσσερα ζώα που δεν αντέχουν την καταπίεση να ζουν φυλακισμένα, πήραν την απόφαση να αποδράσουν από τον ζωολογικό κήπο και να πάνε να ζήσουν αλλού. Πού; Στη Μαδαγασκάρη, εκεί που θα καταλήξουν οι αλλοπρόσαλλες πράξεις τους.

Ένα λιοντάρι αρχηγός με πολλά όνειρα, μία ζέβρα με απίστευτο χιούμορ, μία δυναμική ιπποπόταμος και μια κατά φαντασίαν ασθενής καμηλοπάρδαλη θα ξεπεράσουν κάθε φόβο και πάθος και θα ξεφύγουν από την τροχιά της καθημερινότητάς τους, ψάχνοντας για κάτι καλύτερο. Συναντούν και 3 λαιμούριους, με πιο βασικό τον Μορτ, ένα αθώο πλασματάκι που βρωμάει και του αρέσουν τα πόδια.

Με τις φωνές των Μπεν Στίλερ, Κρις Ροκ, Ντέιβιντ Σουίμερ, Τζάντα Πίνκετ Σμιθ, Σάσα Μπάρον Κοέν, Τομ Μακ Γκραθ, Κρις Μίλερ, Τζέφρι Κάτζενμπεργκ Στη μεταγλωττισμένη εκδοχή ακούγονται οι: Σπύρος Ζουπάνος, Γεράσιμος Γεννατάς, Κατερίνα Γκίργκις, Διαμαντής Καραναστάσης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Γρηγόρης Γαλάτης, Ορέστης Ανδρεαδάκης, Λεωνίδας Κακούρης, Θάνος Καλλίρης, Φώτης Πετρίδης, Φώτης Πετρίδης.

*Open, Σάββατο 10/4, στις 21:00

«Πέμπτη και 12» (2014) σε σκηνοθεσία Θανάσης Τσαλταμπάσης

Κωμωδία – Ο Ευτύχης είναι πραγματικά… άτυχος! Τίποτα δεν του «κάθεται» καλά! Εκεί που πάει να πετύχει κάτι καλό, με έναν μαγικό τρόπο, βρίσκεται πάντοτε μπλεγμένος. Επιπλέον, δεν μπορεί να βρει γυναίκα. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, δυσκολεύεται να βρει και δουλειά. Μια μέρα, θα συναντήσει τυχαία έναν άστεγο. Περιέργως, τα λόγια του και οι… συμβουλές του, θα επηρεάσουν άμεσα τη ζωή του, αφού ως δια μαγείας θα βρει σύντομα δουλειά. Αυτή η δουλειά, όμως, θα τον οδηγήσει στο περιβάλλον του επικίνδυνα διαπλεκόμενου Δημοσθένη Χατζηνικολή, η γυναίκα του οποίου είναι πρώην συμμαθήτρια του Ευτύχη.

Παίζουν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Χριστίνα Τσάφου, Λευτέρης Ελευθερίου, Κώστας Φλωκάτουλας, Δανάη Κλειώ Οθωναίου, Γιώργος Γαλίτης, Αγοραστή Αρβανίτη, Χρήστος Σπανός, Σπύρος Παππάς, Νίκος Ορφανός, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Λάμπρος Φισφής.

*Alpha, Σάββατο 10/4, στις 22:00

«Άντρας για σπίτι» (2013) σε σκηνοθεσία Laurent Dussaux

Κωμωδία – Ο Μαξίμ έχει περάσει τα 40. Άνεργος εδώ και κάποια χρόνια, έχει παραμελήσει τον εαυτό του και μένει στης αδερφής του. Η Κλερ, δυναμική και έξυπνη, είναι χωρισμένη και μεγαλώνει μόνη τον 9χρονο γιο της Ζερεμί. Διευθύνει μια εταιρεία ευρέσεως προσωπικού. Ενώ προσπαθεί να πείσει τον Μαξίμ ότι δεν μπορεί να τον βοηθήσει να βρει δουλειά, δέχεται ένα τηλεφώνημα: η νταντά του γιου της δεν μπορεί να τον προσέχει απόψε. Είναι ήδη 19:30. Η Κλερ έμεινε ξεκρέμαστη και πρέπει να πάει σε μια σημαντική εκδήλωση. Βλέπει τον Μαξίμ να παίζει νευρικά με την άκρη του φθαρμένου του κασκόλ. Ακούει τον εαυτό της να του προτείνει πλήρη απασχόληση αορίστου χρόνου, αλλά με καλό μισθό: «ΝΤΑΝΤΑ»!

Παίζουν: Antoine Duléry, Gwendoline Hamon, Sophie-Charlotte Husson.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 10/4, στις 22:00

«Unsane» (2018) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Τρόμου –  Μετά τον τρόμο που έζησε από την καταδίωξη ενός αγνώστου, η Σόγιερ Βαλεντίνι νοσηλεύεται παρά τη θέλησή της στο Κέντρο Πνευματικής και Ψυχικής Υγείας Χάιλαντ Κρικ. Τα πράγματα όμως γίνονται πιο περίπλοκα, όταν σύντομα συνειδητοποιεί ότι ένας από τους υπαλλήλους του κέντρου είναι ο διώκτης της. Εκτός κι αν πρόκειται για δική της παραίσθηση.

Παίζουν: Κλερ Φόι, Τζόσουα Λέναρντ, Τζέι Φαρόα.

*Open, Σάββατο 10/4, στις 23:00

«Μαχητικό Stealth: Η Αόρατη Απειλή» (2005) σκηνοθεσία Ρομπ Κοέν

Περιπέτεια –Τρεις πιλότοι που δουλεύουν σ ένα άκρως απόρρητο στρατιωτικό πρόγραμμα προσπαθούν Ο Χένρι, ο Μπεν και η Κάρα είναι οι καλύτεροι πιλότοι μαχητικών του κόσμου. Αλλά στην ομάδα τους μπαίνει ένα νέο `μέλος`, ένα υψηλής τεχνολογίας, μη-επανδρωμένο μαχητικό αεροπλάνο Stealth με τεχνητή νοημοσύνη που είναι αόρατο στα ραντάρ.

Με το που απογειώνεται όμως, το Stealth εξαφανίζεται και αρχίζει να σπέρνει την καταστροφή για άγνωστο λόγο. Τώρα η ομάδα πρέπει να αναλάβει την πιο επικίνδυνη αποστολή της: να βρει το ανίκητο υπερηχητικό μαχητικό, να θέσουν υπό έλεγχο ένα αεροσκάφος το οποίο λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη. Αλλιώς πρέπει να το καταρρίψει, με κάθε θυσία

Παίζουν: Τζέιμι Φοξ, Σαμ Σέπαρντ, Τζος Λούκας.

*Μακεδονία, Σάββατο 10/4, στις 23:00

«Τα Παιδιά της Χελιδόνας» (1987) σε σκηνοθεσία Κώστας Βρεττάκος

Κοινωνική – Πολιτική – Ένας δημοσιογράφος, συνεργαζόμενος με ένα νεαρό σκηνοθέτη, προσπαθεί να συγκεντρώσει πληροφορίες για την ιστορία μιας οικογένειας που διαλύθηκε, εξαιτίας των πολιτικών αναταραχών. Θα εντοπίσουν τα διάφορα μέλη της, τα οποία θα αφηγηθούν τις δραματικές ιστορίες τους που ξεκίνησαν από τον Εμφύλιο. Η έρευνα των δύο αντρών διακόπτεται, όταν ένα πρόσωπο κλειδί αρνείται να μιλήσει. Ο μόνος που θα απομείνει να αγωνιά για την τύχη της έρευνας είναι ο νεαρός σκηνοθέτης.

Παίζουν: Αλέκος Αλεξανδράκης, Μαίρη Χρονοπούλου, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Ηλίας Λογοθέτης, Πέρης Μιχαηλίδης, Στέφανος Ληναίος, Σοφία Αλιμπέρτη, Στέλιος Λιονάκης, Ηρώ Κυριακάκη, Θάνος Γραμμένος, Δημήτρης Πουλικάκος, Βλαδίμηρος Κυριακίδης.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 10/4, στις 23:45

«Tammy» (2014) σε σκηνοθεσία Μπεν Φαλκόνε

Κωμωδία – Όταν χάνει τη δουλειά της και ταυτόχρονα ανακαλύπτει τις απιστίες του άντρα της, η Τάμι ξεκινάει ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο, παρέα με την αλκοολική γιαγιά της… Η ταινία, την οποία σκηνοθετεί ο Μπεν Φαλκόνε, έκανε πρεμιέρα στο Λος Άντζελες και το ζευγάρι μίλησε στους δημοσιογράφους γι αυτή τη νέα κινηματογραφική παραγωγή. Η Μελίσα ΜακΚάρθι έχει παίξει αρκετές φορές με τον άνδρα της, από τότε που ξεκίνησε η γνωριμία τους σε μια ομάδα αυτοσχεδιασμού στο Λος Άντζελες.

Παρόλο, που η ίδια έχει ταυτιστεί με κωμικούς ρόλους, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν την ενδιαφέρουν και οι δραματικοί ρόλοι: «Και οι δύο ενδιαφερόμαστε για οποιοδήποτε καλό σενάριο. Μου αρέσει οποιαδήποτε καλή ιστορία. Παρόλο που έχω κάνει κυρίως κωμωδίες, θέλω να κάνω και δραματικές ταινίες. Μου αρέσουν τα πάντα, εφόσον είναι καλές ιστορίες. Λέω πάντα ναι».

Παίζουν: Μαρκ Ντίπλας, Μελίσα Μακ Κάρθι, Σούζαν Σαράντον, Νταν Ακρόιντ, Μπεν Φαλκόνε, Κάθι Μπέιτς, Άλισον Τζάνεϊ, Νατ Φάξον, Τόνι Κολέτ, Σάντρα Ο, Σάρα Μπέικερ.

*Star, Σάββατο 10/4, στις 00:00

«Bohemian Rhapsody» (2018) σε σκηνοθεσία Ντέξτερ Φλέτσερ

Βιογραφία – O Φρέντι Μέρκιουρι των Queen, αψήφησε τα στερεότυπα και τους συμβιβασμούς για να γίνει ένας από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες του πλανήτη. Η ταινία ακολουθεί τη ραγδαία άνοδο της μπάντας μέσα από τα εμβληματικά τραγούδια και τον επαναστατικό τους ήχο. Γνωρίζουν απαράμιλλη επιτυχία, αλλά σε μια απροσδόκητη τροπή ο Φρέντι, περιτριγυρισμένος από κακές επιρροές, παρατάει τους Queen για να κάνει σόλο καριέρα.

Έχοντας υποφέρει πολύ χωρίς τους Queen, καταφέρνει να επανενωθεί μαζί τους λίγο πριν τη συναυλία «Live Aid». Ενώ έχει μόλις διαγνωσθεί ως φορέας του AIDS, ο Φρέντι οδηγεί με γενναιότητα την μπάντα σε μία από τις καλύτερες συναυλίες στην ιστορία της ροκ μουσικής. Οι Queen αφήνουν μια κληρονομιά που συνεχίζει να εμπνέει τους ασυμβίβαστους, τους ονειροπόλους και τους λάτρεις της μουσικής μέχρι και σήμερα.

Παίζουν: Ράμι Μάλεκ, Λούσι Μπόιντον, Γκουίλουμ Λι, Μπεν Χάρντι.

*Open, Σάββατο 10/4, στις 01:00

«Ισπαγγλικά» (2004) σκηνοθεσία Τζέιμς Λ. Μπρουκς

Ρομαντική κομεντί – Ο Τζον Κλάσκι είναι πετυχημένος σεφ και έχει εξασφαλίσει στην οικογένειά του μια πλούσια ζωή, ένα εξοχικό στο Μαλιμπού, αλλά και μια πανέμορφη οικονόμο, την Φλορ, που έχει μεταναστεύσει από το Μεξικό με την κόρη της. Σταδιακά, όμως, η Φλορ ανακαλύπτει ότι η ζωή σε μια νέα χώρα είναι «επικίνδυνη»… ειδικά δίπλα σε μια πλούσια και εκκεντρική αμερικανική οικογένεια!

Παίζουν: Άνταμ  Σάντλερ, Τία Λιόνι, Παθ Βέγκα.

*Mega, Σάββατο 10/4, στις 01:30