12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αρκετές οι επιλογές για απόψε και διαφορετικές μεταξύ τους. Επίλεξε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στη διάθεσή σου:

«Ο Γιός του Μεγαλοπατούσα» (2017) σε σκηνοθεσία Τζέρεμι Ντεγκρουσόν, Μπεν Στάσεν 

Animation – Ο νεαρός Άνταμ ξεκινά ένα επικό, παράτολμο ταξίδι για να ξετυλίξει το μυστήριο πίσω από τον χαμένο, για χρόνια, πατέρα του, που δεν είναι άλλος από τον θρυλικό Μεγαλοπατούσα! Κρυμμένος βαθιά μέσα στο δάσος για πολύ καιρό ώστε να προστατέψει τον εαυτό του και την οικογένειά του από την HairCo, μία εταιρεία-κολοσσό, που θέλει να κάνει πειράματα χρησιμοποιώντας το μοναδικό του DNA, θα πρέπει να επανασυνδεθεί με το γιο του και, μαζί, να προετοιμαστούν για τον επερχόμενο κίνδυνο. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη.

*Star, Κυριακή 11/4 στις 21:00

«Avatar» (2009) σε σκηνοθεσία Τζέιμς Κάμερον

Φαντασίας – Πρωταγωνιστής είναι ο Τζέικ, ένας ανάπηρος βετεράνος πολέμου, ο οποίος μετά τον θάνατο του αδερφού του, παίρνει την θέση του σε μια επιστημονική αποστολή στον πλανήτη Πανδώρα. Έχοντας εξαντλήσει τον φυσικό πλούτο της Γης, οι άνθρωποι στρέφονται τώρα στα αποθέματα του πλανήτη Πανδώρα προσπαθώντας αρχικά να εξευγενίσουν τους ιθαγενείς του πλανήτη, μαθαίνοντάς τους τη γλώσσα, αλλά και τα έθιμά τους. Όταν αυτό αποτυγχάνει, στρέφονται στη γνωστή βίαιη συνήθεια του πολέμου. Η σύγκρουση μεταξύ των δύο πολιτισμών θα έχει καταστροφικές συνέπειες.

Παίζουν: Σαμ Ουόρδινγκτον, Ζόι Σαλντάνα, Σιγκούρνεϊ Ουίβερ, Τζιοβάνι Ριμπίσι.

*Alpha, Κυριακή 11/4 στις 21:00

«Ευτυχία» (2019) σε σκηνοθεσία Άγγελος Φραντζής 

Βιογραφία – Η ταινία αφηγείται τη ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, στιχουργού με πολυτάραχη ζωή και έντονη προσωπικότητα σε διαδοχικά φλάσμπακ κατά τη διάρκεια τιμητικής εκδήλωσης για την πρωταγωνίστρια. Ένα κορίτσι, μικροπαντρεμένο, ταξιδεύει από το Αϊδίνι στην Ελλάδα με τη μητέρα και τις δύο της κόρες. Στο πλοίο του ξενιτεμού παίρνει απόφαση να μην αφήσει τη ζωή να την προσπεράσει, αλλά να τη ζήσει, όπως θέλει. Και τη ζει! Γράφει ακατάπαυστα σε ό,τι πιάνει το μελάνι, από χαρτοπετσέτες και κουτιά από τσιγάρα μέχρι υπόλοιπα λογαριασμών. Καπνίζει, ερωτεύεται με πάθος, χαρτοπαίζει με θράσος σε πολυτελή σαλόνια, αλλά και σε παράνομα υπόγεια. Μία δασκάλα που γίνεται ηθοποιός στα μπουλούκια και στο θέατρο, μία ποιήτρια που γίνεται η μεγαλύτερη Ελληνίδα στιχουργός του λαϊκού τραγουδιού. Συνεργάζεται με όλες τις διάσημες μουσικές προσωπικότητες της χώρας, από τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Απόστολο Καλδάρα, ως τον Μανώλη Χιώτη, τον Αντώνη Ρεπάνη και τον Μάνο Χατζιδάκι, υψώνοντας θαρραλέα ανάστημα, σε έναν σκληρό και τυπικά ανδροκρατούμενο κόσμο.

Παίζουν:: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Κάτια Γκουλιώνη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Θάνος Τοκάκης, Ντίνα Μιχαηλίδου, Παύλος Ορκόπουλος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Λίλα Μπακλέση, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Ευγενία Σαμαρά, Γιάννης Δρακόπουλος, Αντώνης Λουδάρος, Κρατερός Κατσούλης, Ματθίλδη Μαγγίρα, Χρύσα Ρώπα, Φοίβος Δεληβοριάς, Χάρης Μαυρουδής, Λεωνίδας Κακούρης, Κατερίνα Διδασκάλου.

*Ant1, Κυριακή 11/4 στις 21:00

The Double (2011) σε σκηνοθεσία Μάικλ Μπραντ

Δράσης – Ένας εν αποστρατεία πράκτορας της CIA, καλείται να επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την δολοφονία ενός γερουσιαστή. Το έγκλημα μοιάζει να φέρει την «υπογραφή» του Κάσιους, ενός Σοβιετικού επαγγελματία εκτελεστή, που θεωρούνταν νεκρός από τους Αμερικανούς εδώ και χρόνια. Ο Σέπαρντσον αναγκάζεται να συνεργαστεί με το νεαρό πράκτορα του FBI Μπεν Γκίρι για να διαλευκάνουν μαζί το έγκλημα. Κι ενώ έχουν τελείως διαφορετική τοποθέτηση απέναντι στην αποστολή τους, οι έρευνες και τα στοιχεία που έρχονται σταδιακά στο φως, θα οδηγήσουν σε αποκαλύψεις, ικανές να θέσουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.

Παίζουν: Richard Gere(Paul Shepherdson), Topher Grace(Ben Geary), Martin Sheen(Highland), Tamer Hassan(Bozlovski)

*Open, Κυριακή 11/4 στις 21:00

«Ο Αξέχαστος Μήνας» (2013) σε σκηνοθεσία Don McKellar

Κωμωδία – «Καλώς ήρθατε στο “Tickle Head”. Πληθυσμός: 120 φρικτοί ψεύτες που ψάχνουν έναν πεπειραμένο γιατρό». Eνα παραθαλάσσιο χωριό καταρρέει οικονομικά. Μόνη ελπίδα η δημιουργία ενός εργοστασίου πετρελαϊκής επεξεργασίας, για την άδεια λειτουργίας του οποίου, όμως, χρειάζεται ένας γιατρός.

Ένας πρώην ψαράς σκαρφίζεται διάφορα κόλπα για να πείσει έναν γιατρό που μόλις έφτασε από μια μεγάλη πόλη, να εγκατασταθεί στην φτωχική κοινότητά τους ώστε να εξασφαλίσει μια εργοστασιακή επένδυση στην περιοχή. Το κρίκετ και η κοκαΐνη είναι από τα αγαπημένα χόμπι του επισκέπτη που οι κάτοικοι του ψαροχωριού καλούνται να προσποιηθούν πως λατρεύουν.

Παίζουν: Brendan Gleeson, Taylor Kitsch, Gordon Pinsent, Liane Balaban, Mark Critch.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 11/4 στις 22:00

«Escape Room» (2019) σκηνοθεσία σε  Άνταμ Ρόμπιτελ

Θρίλερ –  Έξι άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι, δέχονται την πρόκληση να μπουν σε ένα δωμάτιο διαφυγής κι αν καταφέρουν να ξεφύγουν να κερδίσουν ένα εκατομμύριο δολάρια. Έχουν στη διάθεση τους μόλις μία ώρα και σύντομα θα ανακαλύψουν ότι αν δεν καταφέρουν να αποφύγουν τις θανάσιμες παγίδες και τους περίπλοκους γρίφους, κινδυνεύουν να μείνουν μέσα για πάντα. Για να επιβιώσουν θα χρειαστεί να συνεργαστούν μεταξύ τους και να βάλουν στην άκρη τα προσωπικά τους συμφέροντα…θα τα καταφέρουν να βγουν ζωντανοί;

Παίζουν: Λόγκαν Μίλερ, Ντέμπορα Αν Γολ , Τέιλορ Ράσελ

*Mega, Κυριακή 11/4 στις 22:10

«Το Ανθρωπάκι» (1969)  σε σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία – Ο Ευτύχιος, έμπορος υφασμάτων, παντρεύεται μια υπάλληλό του, την Κική. Την Κική όμως γλυκοκοιτάζει ο χασάπης της γειτονιάς, ο Παναγιώτης, ο οποίος εξακολουθεί να την αγαπά, παρά το γάμο της. Ο Παναγιώτης αποφασίζει να γυρίσει μια ταινία με πρωταγωνίστρια την Κική.

Ο Ευτύχιος όμως αντιδρά στην ιδέα ότι θα τη φιλά και θα την αγκαλιάζει κάποιος άλλος επειδή το απαιτεί το σενάριο. Παρά τη ζήλια του και μπροστά στην επιμονή της Κικής, ο Ευτύχιος πείθεται και συμφωνεί ακόμα και να κρατηθεί κρυφός ο γάμος τους προκειμένου να μην σταθεί εμπόδιο στην καριέρα της. Τα πράγματα όμως αρχίζουν να περιπλέκονται.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Σπύρος Καλογήρου, Νίτσα Μαρούδα, Μαίρη Μεταξά, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Μίμη Κωνσταντάρα.

*Star, Κυριακή 11/4 στις 22:50

«Το Ερωτικό Αντικείμενο του Εγκλήματος» (1989) σε σκηνοθεσία Χάρολντ Μπέκερ

Αστυνομικό Δράμα – Ο ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών Φρανκ Κέλερ (Αλ Πατσίνο) βρίσκεται σε κρίση μέσης ηλικίας, έχει ήδη συμπληρώσει 20 χρόνια υπηρεσίας στο σώμα, αλλά αρνείται να συνταξιοδοτηθεί αφού ο γάμος του έχει διαλυθεί. Η νέα υπόθεση που διερευνά αφορά έναν κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος παγιδεύει τα θύματά του από τις στήλες των εφημερίδων για «μοναχικές καρδιές».

Και ενώ προσπαθεί να τον παγιδεύσει ακολουθώντας τα βήματα του και την ίδια διαδικασία, ο Φρανκ θα βρεθεί σε μία ερωτική σχέση με την βασική ύποπτο της υπόθεσης, την Έλεν Κρούγκερ.

Παίζουν: Έλεν Μπάρκιν, Αλ Πατσίνο, Τζον Γκούντμαν, Μάικλ Ρούκερ.

*Μακεδονία, Κυριακή 11/4 στις 23:00

«DJAM Μποέμικη ψυχή» (2017) σε σκηνοθεσία Τόνι Γκάτλιφ

Δράμα – Μια ταινία δρόμου, με πρωταγωνίστριες δύο νεαρές γυναίκες που ψάχνουν τις ρίζες αλλά και τον προορισμό τους στην Ανατολική Μεσόγειο: στα μονοπάτια του ρεμπέτικου και στις διαδρομές των προσφύγων. Η Τζαμ, μια νεαρή Ελληνίδα, αποστέλλεται στην Κωνσταντινούπολη από τον θείο της Κακούργο, πρώην ναυτικό και παθιασμένο θαυμαστή του ρεμπέτικου, σε μια αποστολή να βρει ένα σπάνιο ανταλλακτικό για τον κινητήρα του χαλασμένου καϊκιού τους. Εκεί συναντά την Αβρίλ, 18 ετών από τη Γαλλία που βρίσκεται σε εθελοντική αποστολή για τους μετανάστες και έχασε τα χρήματά της, ενώ δεν γνωρίζει κανέναν στην Τουρκία. Η Τζαμ, γενναιόδωρη, αθόρυβη, απρόβλεπτη και ελεύθερη, παίρνει υπό την προστασία της την Αβρίλ και κατευθύνονται προς τη Μυτιλήνη. Ένα ταξίδι γεμάτο μουσική, συναντήσεις, απρόοπτα και ελπίδα.

Παίζουν: Δάφνη Πατακιά, Σάιμον Αμπκαριάν, Μαρίν Καγιόν, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Κίμων Κουρής, Σόλων Λέκκας, Ελευθερία Κόμη.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 11/4 στις 23:45

«The Hunger Games» (2012) σκηνοθεσία Γκάρι Ρος

Επιστημονικής φαντασίας – Σε ένα μελλοντικό δυστοπικό κόσμο, το ολοκληρωτικό έθνος Panem χωρίζεται σε 12 περιοχές και στο Καπιτώλιο. Κάθε χρόνο δύο νέοι εκπρόσωποι από κάθε περιοχή, επιλέγονται τυχαία για να συμμετάσχουν στους Αγώνες Πείνας και να πολεμήσουν μέχρι θανάτου ζωντανά στην τηλεόραση. Όταν η Πριμ, η 16χρονη αδελφή της Κάτνις, επιλέγεται ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας 12, η Κάτνις παίρνει εθελοντικά τη θέση της και βρίσκεται αντιμέτωπη με ισχυρούς αντιπάλους , που έχουν εκπαιδευτεί γι ?αυτό ολόκληρη τη ζωή τους.

Παίζουν: Στάνλεϊ Τούτσι, Τζος Χάτσερσον, Γούντι Χάρελσον, Τζένιφερ Λόρενς, Λίαμ Χέμσγουορθ, Ελίζαμπεθ Μπανκς.

*Star, Κυριακή 11/4 στις 00:45

«Ζητείται Κουμπάρος» (2015) σκηνοθεσία σε Τζέρεμι Γκάρελικ

Κωμωδία – Ο Doug Harris είναι ένας αξιαγάπητος αλλά κοινωνικά απροσάρμοστος γαμπρός που λίγο πριν τον γάμο των ονείρων του θα αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο πρόβλημα της ζωής του: δεν βρίσκει κουμπάρο.

Με λιγότερες από δύο εβδομάδες στη διάθεσή του, ο Doug θα απευθυνθεί σε μια εταιρεία για να νοικιάσει έναν κουμπάρο. Ο Jimmy Callahan ιδιοκτήτης της εταιρείας θα προσπαθήσει να του λύσει το πρόβλημα, δημιουργώντας του πολλά περισσότερα!

Παίζουν: Τζος Γκαντ, Άφιον Κρόκετ, Άλαν Ρίτσον, Κεν Χάουαρντ, Κέβιν Χαρτ.

*Ant1 Κυριακή 11/4 στις 00:45

«Σύμμαχοι» (2016) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζεμέκις

Δράσης – Το 1942, στην καρδιά του Β Παγκοσμίου Πολέμου, ο Αμερικανός κατάσκοπος Μαξ Βάταν αναλαμβάνει μια επικίνδυνη αποστολή: να σκοτώσει το Γερμανό πρέσβη με τη βοήθεια μιας Γαλλίδας μαχήτριας της Αντίστασης, της Μαριάν Μποσεζούρ. Για ολοκληρώσουν πιο εύκολα την αποστολή τους, ο Μαξ και η Μαριάν παριστάνουν πως είναι σύζυγοι. Ο Μαξ την ερωτεύεται πραγματικά, κι έτσι αποφασίζεί να την παντρευτεί και να ζήσουν στο Λονδίνο. Σύντομα όμως μαθαίνει πως η σύζυγός του ενδέχεται να είναι διπλός πράκτορας για λογαριασμό των Γερμανών.

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Τζάρεντ Χάρις, Καμίλ Κοτίν.

*Open, Κυριακή 11/4 στις 01:15