4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει τέσσερις ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Το Τελευταίο Οχυρό» (2001) σκηνοθεσία Ροντ Λούρι

Περιπέτεια – Η ένδοξη καριέρα του στρατηγού Γιουτζίν Ίργουιν λήγει άδοξα όταν περνά από στρατοδικείο και καταδικάζεται σε φυλάκιση στο Κάστρο, μια στρατιωτική φυλακή υψίστης ασφαλείας. Εκεί ο Ίργουιν έρχεται σε σύγκρουση με τον συνταγματάρχη Γουίντερ, διοικητή της φυλακής, που χρησιμοποιεί απάνθρωπες μεθόδους επιτήρησης των κρατουμένων και δεν διστάζει να φτάσει μέχρι και στην αφαίρεση της ζωής, όποτε το κρίνει αναγκαίο. Αποφασισμένος να δώσει ένα μάθημα στον Γουίντερ, ο Ίργουιν συσπειρώνει γύρω του 1200 κρατουμένους κι οργανώνει ένα σχέδιο για την κατάληψη της φυλακής.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τζέιμς Γκαντολφίνι, Μαρκ Ράφαλο.

*Open, Δευτέρα 12/4 στις 21:00

«Πριν το Ηλιοβασίλεμα» (2004) σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Ρομαντικό δράμα – Πριν εννιά χρόνια, ο Τζέσε (Ίθαν Χοκ) και η (Σελίν) Ζιλί Ντελπί γνωρίζονται τυχαία, περνούν μια νύχτα μαζί στη Βιέννη και χωρίζονται πριν το ξημέρωμα.

Τώρα, ο Τζέσε και η Σελίν θα ξανασυναντηθούν στο Παρίσι, όπου θα έχουν την ευκαιρία που όλοι θα θέλαμε να είχαμε – να μάθουν τι θα μπορούσε να έχει γίνει. Αλλά έχουν μόνο λίγες ώρες για να καταλάβουν αν πρέπει να είναι μαζί, πριν το ηλιοβασίλεμα
Παίζουν: Ιθαν Χοκ, Ζιλί Ντελπί, Άλμπερτ Ντελπί.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 12/4 στις 22:00

«Σέρλοκ Χολμς» (2009) σε σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Περιπέτεια – Ο θρυλικός και δαιμόνιος Σέρλοκ Χολμς, έχει μόλις καταφέρει να κατατροπώσει τον σκοτεινό «μάγο» και κατά συρροή δολοφόνο Λόρδο Μπλάκγουντ και να τον στείλει εκεί από όπου δεν υπάρχει επιστροφή. Δε θα προλάβει όμως να απολαύσει τη νίκη του αλλά ούτε και… τον φόβο που εμπνέει πια σε κάθε επίδοξο εγκληματία, αφού  ο Λόρδος Μπλάκγουντ επιστρέφει μυστηριωδώς στη ζωή και οργανώνει άμεσα τη σπείρα του. Ο Σέρλοκ Χολμς αναγκάζεται να ανασκουμπωθεί και να ριχτεί στη μάχη για άλλη μια φορά. Στο πλευρό του πάντα ο πιστός του φίλος και βοηθός, Dr. Watson, που έχει κάθε λόγο να δει τον Λόρδο Μπλάκγουντ να καταστρέφεται. Αυτό που δεν έχουν υπολογίσει, όμως, είναι ο μυστηριώδης ρόλος της απόλυτα σαγηνευτικής, αλλά και απρόβλεπτης Ιρίν Άντλερ

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζουντ Λο, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Μαρκ Στρονγκ.

*Alpha, Δευτέρα 12/4 στις 23:00

«Πορφυρός Λόφος» (2015) σκηνοθεσία Γκιγέρμο ντελ Τόρο

Θρίλερ – Στη Νέα Υόρκη του 19ου αιώνα η Ίντιθ Κούσινγκ, μια νεαρή επίδοξη συγγραφέας και κληρονόμος μεγάλης περιουσίας, ερωτεύεται τον γοητευτικό Βρετανό αριστοκράτη Τόμας Σαρπ, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ μαζί με την αδελφή του. Όταν ο πατέρας Κούσινγκ ανακαλύπτει πως τα δυο αδέλφια κρύβουν ένα επικίνδυνο μυστικό, δολοφονείται και η Ίντιθ ταξιδεύει μαζί τους, ως κυρία Σαρπ πλέον, στο γοτθικό αρχοντικό τους στη βρετανική επαρχία.

Παίζουν: Μία Γουασικόφσκα, Τζέσικα Τσαστέιν, Τόμ Χίντλεστον.

*Ant1, Δευτέρα 12/4 στις 00:30