5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ο Ροζ Πάνθηρας 2» (2009) σκηνοθεσία Χάραλντ Ζβαρτ

Κωμωδία – Μια σειρά από ανεκτίμητους θησαυρούς, εξαφανίζονται και μια διεθνής επίλεκτη ομάδα ντετέκτιβ καλείται να βρει τον επιδέξιο δράστη. O γκαφατζής επιθεωρητής Jacques Clouseau (Steve Martin) επιστρέφει για να συνεργαστεί με αυτή τη διεθνούς βεληνεκούς ομάδα.

Αποδεικνύεται όμως πως είναι  εξίσου ιδιόρρυθμοι με εκείνον. Στόχος τους να σταματήσουν έναν πανέξυπνο ”λωποδύτη” με ειδικότητα στην κλοπή ιστορικών κειμηλίων. Ανάμεσα στα κλοπιμαία του συμπεριλαμβάνεται και το περίφημο διαμάντι ”Ροζ Πάνθηρας”… Θα καταφέρει ο επιθεωρητής Clouseau να βρει και να επιστρέψει τον “Ροζ Πάνθηρα” εκεί που ανήκει;

Παίζουν: Στιβ Μάρτιν, Ζαν Ρενό, Άλφρεντ Μολίνα, Έμιλι Μόρτιμερ, Άντι Γκαρσία.

*Open, Τρίτη 13/4, στις 21:00

«Peppermint» (1999) σε σκηνοθεσία Κώστας Καπάκας

Κομεντί – Ο Στέφανος, ένας 45άχρονος μηχανικός αεροσκαφών θυμάται την παιδική του ηλικία, όταν έπειτα από χρόνια πάει στη γιορτή ενός παλιού του συμμαθητή. Θυμάται πώς αγάπησε τα αεροπλάνα, καθώς και την πρώτη του αγάπη, τη Μαρίνα, με την οποία χάθηκε λίγο μετά την είσοδό του στην εφηβεία. Η γιορτή αυτή και οι αναμνήσεις που ξαναζωντάνεψαν μέσα του, θα τον οδηγήσουν στην αναζήτηση της αγαπημένης του 30 χρόνια μετά. Τελικά, ο Στέφανος συναντά, στο θάνατο της μητέρας του, τη Μαρίνα. Σίγουρα έχουν πάρα πολλά να πουν.

Παίζουν: Γιώργος Χωραφάς, Άννυ Λούλου, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Νικολέτα Βλαβιανού, Γιώργος Γεροντιδάκης-Σεμπεταδέλης, Τάσος Παλαντζίδης, Σοφία Φιλιππίδου, Νατάσα Μανίσαλη, Μαρία Κανελλοπούλου.

*ΕΡΤ1, Τρίτη 13/4, στις 22:00

«Κλιμτ ο Ζωγράφος των Αισθήσεων» (2006) σε σκηνοθεσία Ραούλ Ρουίζ

Βιογραφικό δράμα – Το διάσημο φιλί του Κλιμτ, το ζωγραφίζει ξανά ο Τζον Μάλκοβιτς. Το 1900 στην Παγκόσμια Έκθεση του Παρισιού, ο ζωγράφος Γκουστάφ Κλιμτ βραβεύεται με χρυσό μετάλλιο για το έργο του και συναντάει εξέχουσες προσωπικότητες της εποχής. Μέσα από αναμνήσεις, αφηγήσεις και φίλους, ξεδιπλώνεται η ζωή του Αυστριακού ζωγράφου, με τους εντυπωσιακούς και αισθησιακούς, για την εποχή τους, πίνακες. Οι πολυάριθμες γυναίκες, ο μεγάλος του έρωτας με τη χορεύτρια Λία Ντε Κάστρο και οι προκλητικοί του πίνακες που καταδικάστηκαν στην πατρίδα του, ορίζουν τη φλογισμένη ζωή ενός από τους διασημότερους ζωγράφους.

Παίζουν: Τζον Μάλκοβιτς, Σάφρον Μπάροουζ, Βερόνικα Φέρες, Στίβεν Ντιλέιν.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 13/4, στις 22:00

«Thor 2: Σκοτεινός Κόσμος» (2013) σκηνοθεσία Άλαν Τέιλορ

Περιπέτεια φαντασίας – Ο Θορ καλείται να σώσει τη Γη και τους Εννέα Κόσμους από έναν εχθρό, που τον καλύπτει ένα αρχαίο πέπλο μυστηρίου, παλαιότερο και από τους αιώνες. Όταν αρχίσει να κάνει αισθητή την απειλητική παρουσία της μια φυλή με αρχηγό τον εκδικητικό Μάλεκιθ, που έχει σκοπό να σπείρει παντού το χάος, ο Θορ καλείται να μπει στο πιο επικίνδυνο μέχρι τώρα προσωπικό μονοπάτι του. Άλλωστε, ούτε ο θεός Όντιν, ούτε ο Άσγκαρντ θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Σε αυτό το μονοπάτι, όμως, θα επανασυνδεθεί με την Τζέιν Φόστερ, αλλά και με μια απρόβλεπτη διάσταση των γεγονότων, που δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί.

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Νάταλι Πόρτμαν, Τομ Χίντλστον, Άντονι Χόπκινς, Ίντρις Έλμπα, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Ρενέ Ρούσο, Κρίστοφερ Έκλεστον.

*Alpha, Τρίτη 13/4, στις 23:00

«Death Wish» (2018) σε σκηνοθεσία Ιλάι Ροθ

Δράσης – Ο Δρ. Πολ Κέρσεϊ εργάζεται ως χειρουργός στα επείγοντα περιστατικά, φροντίζοντας συχνά τα θύματα της αυξανόμενης εγκληματικότητας της πόλης. Δεν θα μπορούσε να φανταστεί, όμως, ότι θα ερχόταν η μέρα που τα θύματα αυτά θα ήταν η δική του οικογένεια, μετά τη θανάσιμη επίθεση που δέχονται η γυναίκα του και η ενήλικη κόρη του μέσα στο σπίτι τους.

Με την αστυνομία να αδυνατεί να ανταποκριθεί στον αριθμό των βίαιων περιστατικών, ο Πολ ανακουφίζει τη δίψα του για εκδίκηση και απόδοση δικαιοσύνης, κυνηγώντας ο ίδιος τους ενόχους καθώς η αστυνομία αδυνατεί να συλλάβει τους κακοποιούς που δολοφόνησαν τη γυναίκα και τραυμάτισαν σοβαρά την κόρη του.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Βίνσεντ ντ?Ονόφριο, Ελίζαμπεθ Σου, Κίμπερλι Ελίζ.

*Open, Τρίτη 13/4, στις 23:00