6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Forrest Gump» (1994) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζεμέκις

Ενώ η Αμερική βιώνει αλλεπάλληλα τραύματα, ο χαμηλού δείκτη νοημοσύνης Φόρεστ Γκαμπ βγαίνει αλώβητος από τη δοκιμασία και καταφέρνει να γίνει διάσημο αστέρι του μπέιζμπολ, εθνικός ήρωας κι εκατομμυριούχος. Στη διάρκεια της ζωής του ο Φόρεστ γνωρίζει μια πληθώρα ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους μεγάλες διασημότητες, όπως ο Τζον Λένον, ο Έλβις Πρίσλεϋ και τρεις Αμερικανοί Πρόεδροι.

Τα άτομα που έπαιξαν, όμως, τον πιο καθοριστικό ρόλο στη ζωή του – εκτός φυσικά από τη μητέρα του – ήταν τρία: ο Μπέντζαμιν Μπάφορντ “Μπάμπα” Μπλου, ένας έγχρωμος συμπολεμιστής του στο Βιετνάμ που «ήξερε ό,τι μπορούσε κανείς να ξέρει για τις γαρίδες», ο υπολοχαγός Νταν Τέιλορ, ανώτερος του στο στρατό και κατοπινός του συνεργάτης, και τέλος η Τζένη, μια δυστυχισμένη κοπέλα που τη γνώριζε από μικρός και την οποία δεν έπαψε ούτε στιγμή να αγαπά.

Ο Φόρεστ λοιπόν, κατά τη διάρκεια της πλούσιας σε εμπειρίες ζωής του, ζει από κοντά γεγονότα που συντάραξαν την Αμερική των δεκαετιών 60 και 70, όπως ο Πόλεμος του Βιετνάμ, το κίνημα των Χίππις, τα πολιτικά σκάνδαλα και τη δημιουργία του σύγχρονού μας προσώπου του κόσμου.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Σάλι Φιλντ, Γκάρι Σινίζ.

*Open, Τετάρτη 7/4, στις 21:00

«Σχέδιο Απόδρασης» (2013) σκηνοθεσία Μίκαελ Χάφστρομ

Περιπέτεια – Ο Ρέι Μπρέσλιν, ο πιο ξακουστός εμπειρογνώμονας σε θέματα ασφάλειας φυλακών, παγκοσμίως, πέφτει θύμα πλεκτάνης και παγιδεύεται σε μια φυλακή – κλουβί, υψίστης ασφαλείας, ανάμεσα σε σεσημασμένους βαρυποινίτες και επικίνδυνους εγκληματίες. Εκεί, κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, συναντά τον «άγριο» της φυλακής, Εμιλ Ροτμάγιερ, με τον οποίο θα καταστρώσουν ένα αμίμητα επικό «Σχέδιο Απόδρασης». Οι δυο βετεράνοι υπεράνθρωποι, οι πιο σημαντικοί ηθοποιοί ταινιών δράσης όλων των εποχών,  καταφέρνουν να δημιουργήσουν μια εκρηκτική περιπέτεια, η οποία φέρει και μια εντελώς φρέσκια ματιά πάνω στις ιστορίες απόδρασης…

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Κέρτις “50 Cent” Τζάκσον, Τζιμ Καβίζελ, Έιμι Ράιν, Σαμ Νιλ, Βίνσεντ Ντ Ονόφριο.

*Mega, Τετάρτη 7/4, στις 22:00

«Μια Φανταστική Γυναίκα» (2017) σκηνοθεσία Σεμπαστιάν Λέλιο

Δράμα – Η Μαρίνα και ο Ορλάντο είναι ερωτευμένοι και σχεδιάζουν να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους μαζί. Η Μαρίνα εργάζεται ως σερβιτόρα και φιλοδοξεί να ασχοληθεί επαγγελματικά με τραγούδι, ενώ ο Ορλάντο είναι είκοσι χρόνια μεγαλύτερός της και ιδιοκτήτης μιας εταιρίας εκτυπώσεων. Δυστυχώς, όμως, ο Ορλάντο πεθαίνει ξαφνικά και η Μαρίνα έρχεται αντιμέτωπη με την οικογένειά του, όπου αντιμετωπίζει, όχι μόνο την απροθυμία της οικογένειας του να την συμπεριλάβει στο πένθος, αλλά και την καχυποψία τους, σχετικά με τις συνθήκες κατά τις οποίες συνέβη το τραγικό συμβάν. Η Μαρίνα είναι τρανσέξουαλ κι αυτή είναι η ιστορία του αγώνα της για το δικαίωμα να είναι ο εαυτός της. Έναν αγώνα που δίνει σε όλη τη ζωή, με σκοπό να γίνει η γυναίκα που είναι σήμερα – μια σύνθετη, δυνατή, ειλικρινής και φανταστική γυναίκα.

Παίζουν: Ντανιέλα Βέγκα, Φρανθίθκο Ρέγιες, Λούις Νιέκο.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 7/4, στις 22:00

«Καταδίωξη σε Δυο Ηπείρους» (2015) σκηνοθεσία Τζέιμς ΜακΤιγκ 

Δράσης – Μία  ανώτερη υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών, που αποσπάστηκε πρόσφατα στην αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο, είναι επιφορτισμένη να φέρει εις πέρας μια δύσκολη αποστολή, να εμποδίσει τρομοκράτες να φτάσουν στις Η.Π.Α. Όπως είναι αναμενόμενο, βρίσκεται στο στόχαστρο του θανάτου και ξαφνικά παγιδευμένη για εγκλήματα, που δεν έχει κάνει. Από τη μια στιγμή στην άλλη βρίσκεται κυνηγημένη και προσπαθεί ταυτόχρονα να επιβιώσει, να αποκαταστήσει το όνομά της και να σταματήσει μια μεγάλη τρομοκρατική επίθεση που θα λάβει χώρα την Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Times Square.

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Μίλα Γιόβοβιτς, Ντίλαν ΜακΝτέρμοτ, Έμα Τόμσον, Άντζελα Μπάσετ.

*Alpha, Τετάρτη 7/4, στις 23:00

«Ο Κυνηγημένος» (2011) σε σκηνοθεσία Μπράιαν Μίλερ

Περιπέτεια – O Ρέι, ένας πρώην απατεώνας, προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή του δουλεύοντας ως φύλακας σε ένα νυχτερινό κέντρο και μένοντας μακριά από επικίνδυνα μπλεξίματα. Κατά τη διάρκεια όμως της βάρδιας του γίνεται ληστεία και ο γιος του ιδιοκτήτη δολοφονείται. Το ποινικό παρελθόν του Ρέι γίνεται γνωστό και προκειμένου να μην θεωρηθεί υπεύθυνος για το έγκλημα, αποφασίζει να κυνηγήσει τους δολοφόνους, σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει το όνομά του.

Παίζουν: Ντέιβ Μπατίστα, Έιμι Σμαρτ, Ντόμινικ Πάρσελ, Ντάνι Τρέχο.

*Star, Τετάρτη 7/4, στις 23:45

«Cloverfield» (2008) σε σκηνοθεσία Ματ Ριβς

Θρίλερ – Tην παραμονή της αναχώρησης του καλύτερού τους φίλου για την Ιαπωνία, πέντε νεαροί οργανώνουν ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι. Η όλη βραδιά όμως παίρνει μια απροσδόκητη τροπή, καθώς ένα τεράστιο τέρας επιτίθεται στη Νέα Υόρκη.

Απόλυτη σύγχυση και χάος επικρατούν στην πόλη και οι πέντε νεαροί ξεκινούν έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να ξεφύγουν από τον όλεθρο… Όλα όσα κατέγραψε η κάμερά τους, την ώρα που προσπαθούν να επιζήσουν του τέρατος, αποτυπώνονται στη μεγάλη οθόνη.

Παίζουν: Μάικλ Σταλ Ντέιβιντ, Λίζι Κάπλαν, Τζέσικα Λούκας.

*Open, Τετάρτη 7/4, στις 00:00