Έκανε self test το παιδί της γυναίκας που συνελήφθη – Στον εισαγγελέα η μητέρα

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα η μητέρα του μαθητή του 1ου ΓΕΛ Ευόσμου Θεσσαλονίκης που αρνήθηκε να υποβληθεί ο γιος της σε self test.

Η γυναίκα συνελήφθη χθες στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή.

Η μητέρα του μαθητή, είχε υποβάλει μήνυση προχθές σε βάρος του διευθυντή του σχολείου, γιατί αρνήθηκε να επιτρέψει την είσοδο στο σχολείο στο γιο της αφού δεν είχε εφοδιαστεί με το απαραίτητο self test.

Στη συνέχεια, μαζί με ομάδα μαθητών επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν κατάληψη

στο σχολείο, ωστόσο το μάθημα έγινε κανονικά με καθυστέρηση μέσω τηλεκπαίδευσης, ενώ σήμερα οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στις τάξεις τους σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα voria.

Από την πλευρά του σχολείου τονίστηκε ότι εφαρμόστηκε η κείμενη νομοθεσία και ότι δεν μπήκε ούτε ένας μαθητής στο σχολείο χωρίς την υπεύθυνη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος από self test.

Σήμερα πάντως ο μαθητής μπήκε κανονικά στο μάθημα που σημαίνει ότι έδειξε βεβαίωση αρνητικού test κορωνοϊού στους καθηγητές του.