9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου. Εσύ ποια θα δεις απόψε;

«Ζαχαροπλαστείο στο Μπρούκλιν» (2016) σκηνοθεσία Γκουστάβο Ρον

Ρομαντική κομεντί – Η Βίβιεν και η Κλόε, δύο πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, αλλά αχώριστες ξαδέρφες, καλούνται να μοιραστούν ένα γραφικό ζαχαροπλαστείο, που τους άφησε ως κληρονομιά η θεία τους. Η Βίβιεν θα προσπαθήσει να κρατήσει το παραδοσιακό του στυλ, ενώ η Κλόε, που εργάζεται ως βοηθός ενός διάσημου τηλεοπτικού σεφ, έχει πιο μοντέρνα σχέδια στο μυαλό της. Πρέπει σύντομα όμως να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές και να αποφασίσουν, καθώς η Τράπεζα απειλεί με κατάσχεση, ενώ την ίδια στιγμή εμφανίζεται στη ζωή τους και ο έρωτας,

Παίζουν: Έιμι Τιγκάρντεν, Κρίστα Ροντρίγκεζ, Γκρίφιν Νιούμαν, Έρνι Σαμπέλα, Γουάρντ Χόρτον.

*Open, Παρασκευή 16/4, στις 21:00

«Ξενοδοχείο για Τέρατα 3: Ώρα για Διακοπές» (2018) σκηνοθεσία Γκέντι Ταρτακόφσκι

Animation – Η αγαπημένη τερατοπαρέα επιστρέφει με νέες περιπέτειες, αυτή το φορά στη θάλασσα! Η Μέιβις κάνει έκπληξη στον εργασιομανή πατέρα της, Δράκουλα, διοργανώνοντας μια οικογενειακή απόδραση με ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο, ώστε όλοι μαζί να απολαύσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο εξωτικό Τρίγωνο των Βερμούδων.

Όλα τα τέρατα περνούν υπέροχα απολαμβάνοντας τις ανέσεις που μπορεί να προσφέρει μια κρουαζιέρα, όπως βόλεϊ τεράτων, φαγητό χωρίς τέλος και εξωτικές εξορμήσεις. Τι θα γίνει όμως, όταν ο Δράκουλας ερωτευτεί παράφορα την γοητευτική και συνάμα επικίνδυνη και γεμάτη μυστικά καπετάνιο του κρουαζιερόπλοιου; Ο έρωτας του είναι ικανός να οδηγήσει τα τέρατα στην απόλυτη καταστροφή.

Με τις φωνές των: Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, Νατάσσας Σιδηροκαστρίτου, Κώστα Τριανταφυλλόπουλου, Κώστα Αποστολίδη, Στεφανίας Φιλιάδη, Άγγελου Λιάγκου, Χρήστου Συριώτη, Γιάννη Στεφόπουλου, Βασίλης Μήλιου, Λουκά Φραγκούλη, Θανάση Κουρλαμπά, Φώτη Πετρίδη, Μελίνας Χατζηγεωργίου.

*Mega, Παρασκευή 16/4, στις 21:00

«Ψυχρά και Ανάποδα» (2013) σκηνοθεσία Κρις Μπεκ, Τζένιφερ Λι

Animation – Η θαρραλέα και ατρόμητη πριγκίπισσα Άννα ξεκινά ένα επικό ταξίδι για να βρει την Παγωμένη Βασίλισσα, που δεν είναι άλλη από την αποξενωμένη αδελφή της Έλσα. Σκοπός της είναι να λύσει τα μάγια που ταλαιπωρούν το βασίλειο των γονιών τους. Για να τα καταφέρει, θα χρειαστεί τη βοήθεια του Κριστόφ, ενός τραχύ νεαρού, που γνωρίζει από τους κινδύνους των χιονισμένων βουνών. Δεν είναι όμως μόνο τα καιρικά φαινόμενα, που πρέπει να αντιμετωπίσουν, αλλά και τα… μαγικά φαινόμενα, που θα εμφανιστούν, για να δυσκολέψουν το ταξίδι τους. Μόνοι σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια, θα είναι ο Σβεν, ο κατοικίδιος τάρανδος του Κριστόφ, αλλά και ο αισιόδοξος χιονάνθρωπος Όλαφ. Είναι όμως αυτοί αρκετοί, για να αντιμετωπίσουν το θυμό και την οργή της Παγωμένης Βασίλισσας, που έχει τη δύναμη να χειρίζεται το χιόνι και να προκαλεί τυφώνες και χιονοθύελλες, ανάλογα με τις διαθέσεις της;

Φωνές μεταγλώττισης: Νεφέλη Παπασταθοπούλου, Σία Κοσκινά, Αθανασία Αχλαδιώτου, Ειρήνη Ρουβά, Βάσια Ζαχαροπούλου, Φοίβος Ριμένας, Γιώργος Ζαχαρόπουλος, Πάνος Μουζουράκης, Δημήτρης Μάριζας, Μπάμπης Αλεξανδρόπουλος, Κώστας Δαρλάσης, Κώστας Μπακάλης, Χρήστος Συριώτης, Ηλίας Ζερβός, Μαρία Πλακίδη (Φωνές αγγλόφωνης έκδοσης: Κρίστεν Μπελ, Αϊντίνα Μένζελ, Τζόναθαν Γκροφ, Τζος Γκαντ, Σαντίνο Φοντάνα).

*Alpha, Παρασκευή 16/4, στις 22:00

«Ελεύθεροι στο δρόμο» (2014) σε σκηνοθεσία Gren Wells

Δρματική κομεντί – Το Road Within αφορά τον Vincent, έναν νεαρό άνδρα που πάσχει από σύνδρομο Tourette. Η μητέρα του πεθαίνει, οπότε ο απόμακρος πατέρας του, ο Ρόμπερτ, αναγκάζεται να αναλάβει τα ινία. Ωστόσο, ο Ρόμπερτ αναζητά πολιτικό αξίωμα και δεν θέλει τον γιο του να εμφανίζεται στην εκστρατεία του – έτσι βάζει τον Βίνσεντ σε μια κλινική που διευθύνεται από την αντισυμβατική Dr. Mia Rose. Μόλις φτάσει εκεί, ο Βίνσεντ ερωτεύεται μια ανορεξική κοπέλα την Μαρί. Μαζί, κλέβουν το αυτοκίνητο της Δρ. Ρόουζ και καταλήγουν να απαγάγουν τον συγκάτοικο του, τον Άλεξ(που πάσχει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή), όταν απειλεί να τους καρφώσει. Με τον Ρόμπερτ και την Δρ. Ρόουζ στο κατόπι τους ο Βίνσεντ, η Μαρί και ο Άλεξ κάνουν ένα ταξίδι που αλλάζει τις ζωές τους.

Παίζουν: Robert Sheehan, Dev Patel, Zoë Kravitz, Robert Patrick, Kyra Sedgwick.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 16/4, στις 22:00

«Ο Φρουρός των Συνόρων» (2008) σε σκηνοθεσία Ισαάκ Φλορεντίν

Δράσης – Ο Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ είναι ένας πρώην αστυνομικός, ο  Τζακ Ρομπιντό, που υπηρετεί ως φρουρός των συνόρων του Μεξικό. ‘Ενα αδίστακτο καρτέλ ναρκωτικών σχεδιάζει να περάσει από τα σύνορα ένα φορτίο ηρωίνης αξίας 35 εκατομμυρίων δολαρίων και ο Τζακ είναι ο μόνος που μπορεί να εμποδίσει τη σκοτεινή αυτή επιχείρηση. Για αυτόν είναι προσωπική υπόθεση καθώς η κόρη του έχασε τη ζωή της από υπερβολική δόση. Μόνος εναντίον όλων θα αντιμετωπίσει αποστολές αυτοκτονίας, σαδιστικά βασανιστήρια και διεφθαρμένους αξιωματούχους.

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Σκοτ ‘Ατκινς, Γκάτι Μακντόναλντ, Αντρέ Μπερνάρντ.

*Mega, Παρασκευή 16/4, στις 22:20

«Τροπική Καταιγίδα» (2008) σκηνοθεσία Μπεν Στίλερ

Κωμωδία – Μια ομάδα ηθοποιών αποφασίζει να γυρίσει μια τεράστιου προϋπολογισμού πολεμική ταινία, αλλά λόγω περικοπών από την παραγωγή, το όλο εγχείρημα μοιάζει να καταρρέει. Ο σκηνοθέτης τους όμως, αρνείται να εγκαταλείψει το όνειρό του και έτσι αποφασίζει να πάει με την ομάδα του στις ζούγκλες της Νοτιανατολικής Ασίας όπου αναγκάζονται να γίνουν οι ίδιοι οι στρατιώτες που υποδύονται στην ταινία, καθώς βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μια πραγματική εμπόλεμη κατάσταση.

Παίζουν: Μπεν Στίλερ, Τζακ Μπλακ, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζεφ Καν.

*Open, Παρασκευή 16/4, στις 23:15

«Ένα Κάποιο Τέλος» (2017) σε σκηνοθεσία Ρίτες Μπάτρα

Δράμα μυστηρίου – Ο Τόνι Γουέμπστερ ζει μια απομονωμένη και ήσυχη ζωή, έως ότου βαθιά κρυμμένα μυστικά από το παρελθόν του έρχονται στην επιφάνεια και τον αναγκάζουν να αναλογιστεί τα λάθη του νεότερου εαυτού του, την αλήθεια για την πρώτη του αγάπη και τις συνέπειες των αποφάσεων που πήρε μια ολόκληρη ζωή πριν.

Παίζουν: Τζιμ Μπρόντμπεντ, Χάριετ Γουόλτερ, Μισέλ Ντόκερι, Έμιλι Μόρτιμερ, Μπίλι Χάουλ, Τζο Άλγουιν, Φρέγια Μέιβορ, Μάθιου Γκουντ και Σαρλότ Ράμπλινγκ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 16/4, στις 23:30

«300: Η Άνοδος της Αυτοκρατορίας» (2014) σκηνοθεσία Νόαμ Μουρό

Περιπέτεια – Βασισμένο στο τελευταίο graphic novel του Φράνκ Μίλερ με τίτλο “Ξέρξης” και εμπνευσμένο από την παγκόσμια επιτυχία “300”, το νέο κεφάλαιο της επικής ταινίας εκτυλίσσεται αυτή τη φορά στη θάλασσα. Ο Έλληνας στρατηγός Θεμιστοκλής επιχειρεί να ενώσει όλους τους Έλληνες σε μια επική μάχη, που καθόρισε την ιστορία του Δυτικού κόσμου.

Παίζουν: Σάλιβαν Στέιπλτον, Έυα Γκριν, Λένα Χίντλεϊ, Ροντρίγκο Σαντόρο.

*Star, Παρασκευή 16/4, στις 23:50

«American Gangster» (2007) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Βιογραφική – Βασισμένη στην πραγματική ιστορία του Φρανκ Λούκας, εμπόρου ναρκωτικών που υποδύεται ο Ντένζελ Ουάσιγκτον, ο οποίος ξεκίνησε ως φτωχός Αφροαμερικανός στη Νότια Καρολίνα του ΄30, για να κυριαρχήσει στο εμπόριο ναρκωτικών στην Αμερική. Μεσουράνησε την περίοδο που μαινόταν ο πόλεμος στο Βιετνάμ, μεταφέροντας με τα αεροπλάνα του στρατού τα ναρκωτικά από την Ασία κατευθείαν στην Αμερική, παρακάμπτοντας την Ιταλική μαφία και στη συνέχεια τα διοχέτευε σε ολόκληρη τη χώρα.

Σταδιακά, προμηθεύοντας τους δρόμους με ανόθευτα ναρκωτικά σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή, αποκτά τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών, κατατροπώνει τα υπόλοιπα συνδικάτα του εγκλήματος και εξελίσσεται σε εξέχοντα κοινωνικό παράγοντα. Έβγαζε καθημερινά εκατομμύρια δολάρια, όπως είχε παραδεχτεί και ο ίδιος και στην επιχείρηση ανήκαν μόνο μέλη της οικογένειάς του, γνωστοί ως country boys.

Με τα χρήματα πλήρωνε αδρά τις υπηρεσίες των στρατιωτών που μετέφεραν τα ναρκωτικά αλλά και πολλούς αστυνομικούς για να μην τον εμποδίζουν στις δουλειές τους. Ο Ρίτσι Ρόμπερτς (Ράσελ Κρόου) ήταν ο έντιμος αστυνομικός που θα τον έβγαζε εκτός παιχνιδιού, αφού μετά από πολύμηνη έρευνα συνέλαβε τον Λούκας και τα υπόλοιπα μέλη της επιχείρησης. Με πολύ κόπο βρήκε τις δραστηριότητες του Λούκας, τον εντόπισε και τον παγίδευσε, τη στιγμή που απολάμβανε τη μεγάλη ζωή και κανείς δεν τον υποψιαζόταν.

Ωστόσο ο Λούκας συνεργάστηκε με την αστυνομία, έδωσε ονόματα και πληροφορίες αλλά και πλήθος διεφθαρμένων αστυνομικών, τους οποίους χρημάτιζε και ο ίδιος. Τελικά εξέτισε ποινή μόλις 5 χρόνων.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ράσελ Κρόου, Τσιούετελ Έτζιοφορ, Τζος Μπρόλιν, Ϊντρις Έλμπα, Λιμάρι Ναδάλ, Κάρλα Γκουτζινο, Κούμπα Γκούντιγκ Τζιούνορ, Τεντ.

*Ant1, Παρασκευή 16/4, στις 01:00