7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Το βράδυ του Σαββάτου όμορφες κινηματογραφικές επιλογές σε περιμένουν στη μικρή σου οθόνη:

«Μαδαγασκάρη» (2008) σε σκηνοθεσία Έρικ Νταρνέλ και Τομ ΜακΓκραθ

Animation – Ο Άλεξ το λιοντάρι, ο Μάρτι η ζέβρα, ο Μέλμαν η καμηλοπάρδαλη και η Γκλόρια η ιπποποταμίνα, μαζί με τον εξωφρενικό βασιλιά Τζούλιαν και τον Μορίς επανέρχονται. Και βέβαια, από την παρέα τους δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι απίστευτοι πιγκουίνοι τζέιμς-μποντικού ύφους.

Που τους είχαμε αφήσει;
Στη Μαδαγασκάρη, απ’ όπου προσπαθούν τώρα να φύγουν ώστε να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, τη Νέα Υόρκη. Το αεροπλάνο είναι έτοιμο προς απογείωση και έπειτα από λίγα μίλια πτήσης, προσγειώνεται, με συνοπτικές διαδικασίες, στη μέση του πουθενά, δηλαδή της Αφρικής.

*Open, Σάββατο 17/4, στις 21:00

«The Bachelor» (2016) σε σκηνοθεσία Αντώνη Σωτηρόπουλου

Κωμωδία – Ο Αντώνης Μπαμπούλας είναι ένας πετυχημένος εργολάβος γραφείου τελετών. Είναι ερωτευμένος με την Κατερίνα, την πανέμορφη κόρη ενός διάσημου καρδιοχειρουργού, του Αριστείδη, ο οποίος αντιτίθεται στη σχέση τους και την προοπτική οι δύο νέοι να παντρευτούν. Οι διαδικασίες του γάμου προχωράνε και η Κατερίνα καλεί τους κολλητούς του Αντώνη για ένα μικρό πάρτυ απο τα παλιά. Φυσικά όλα θα οδηγήσουν σε ένα παραδοσιακό Bachelor. Ένα Bachelor που απαιτεί μια νεκροφόρα πολύ αλκόολ και μια πόλη με πολλές αναμνήσεις. Μια γυναίκα με κόκκινο φόρεμα θα έρθει από το παρελθόν και θα… ταράξει τα νερά. Τα πράγματα σίγουρα δεν θα πάνε όπως θα περίμενε κανείς.

Παίζουν: Γιαννης Ζουγανελης, Γιαννης Τσιμιτσελης, Αποστόλης Τότσικας, Κατερίνα Γερονικολού, Τόνια Σωτηροπούλου, Θανάσης Βισκαδουράκης, Νίκος Βουρλιώτης, Αγορίτσα Οικονόμου, Λευτέρης Ελευθερίου, Ευτυχία Φαναριώτη, Κατερίνα Τσάβαλου

*Alpha Σάββατο 17/4, στις 22:00

«Το κρύο της Τραπεζούντας» (2015) σε σκηνοθεσία Μουστάφα Καρά

Δράμα – Η ζωή του Μεχμέτ ξύνει τον πάτο της κοινωνικής πυραμίδας. Ζει σε ένα εξαθλιωμένο ορεινό χαμόσπιτο στην Τραπεζούντα, συντροφιά με την γριά μάνα του, την εξουθενωμένη και απελπισμένη σύζυγό του και τα δυο παιδία του. Τα λιγοστα ζωντανά που εκτρέφουν για αναπαραγωγή, δεν τους παρέχουν παρά ελάχιστα. Το λογικό θα ήταν να έβρισκε κάποια δουλειά στο κοντινό ορυχείο όπως τον πιέζει η οικογενεία του για να πληρώσουν τα αμέτρητα χρέη τους, αλλά ο Μεχμέτ γυρνάει τα βουνά μόνος του αναζητώντας με μανία, εκείνη την χρυσοφόρο φλέβα που θα τους λύσει τα προβλήματα μια για πάντα.

Παίζουν: Χεϊντάρ Σισμάν, Νουραϊ Γιεσιλαράζ, Χανίφε Καρά.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 17/4, στις 22:00

«Underworld» (2003) σε σκηνοθεσία Λεν Γουάιζμαν

Τρόμου – Εδώ και αιώνες, καλά κρυµµένες από κάθε ανθρώπινο ον, δύο φυλές εξελίσσονται παράλληλα: οι αριστοκρατικοί ευγενείς Βρικόλακες και οι κτηνώδεις σκληροί Λυκάνθρωποι. Για την ανθρωπότητα, η ύπαρξή τους δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένας µύθος. Για την κάθε µία φυλή όµως, η ύπαρξη της άλλης σημαίνει θανάσιμος εχθρός. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαμάχης η αρχιπολεµίστρια βαμπίρ, η Σελίν, ανακαλύπτει πως οι Λυκάνθρωποι έχουν σχεδιάσει να απαγάγουν έναν θνητό άνθρωπο, τον νεαρό γιατρό Michael. Καθώς τον ακολουθεί σ` όλη την πόλη, θα δεθεί µαζί του µε πρωτόγνωρο τρόπο και ενώ τα βάζει µε τον χρόνο για να τον σώσει και να λύσει τη «λυκανθρώπινη» συνωμοσία που τον περιβάλει, ανακαλύπτει ένα μυστικό µε τρομακτικές συνέπειες και για τις δύο φυλές.

Παίζουν: Κέιτ Μπεκινσέιλ, Σκοτ Σπίντμαν, Σέιν Μπρόλιν, Μάικλ Σιν.

*Open, Σάββατο 17/4, στις 23:00

«Το Ερωτικό Αντικείμενο του Εγκλήματος» (1989) σε σκηνοθεσία Χάρολντ Μπέκερ

Αστυνομικό Δράμα – Ο ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών Φρανκ Κέλερ (Αλ Πατσίνο) βρίσκεται σε κρίση μέσης ηλικίας, έχει ήδη συμπληρώσει 20 χρόνια υπηρεσίας στο σώμα, αλλά αρνείται να συνταξιοδοτηθεί αφού ο γάμος του έχει διαλυθεί. Η νέα υπόθεση που διερευνά αφορά έναν κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος παγιδεύει τα θύματά του από τις στήλες των εφημερίδων για «μοναχικές καρδιές».

Και ενώ προσπαθεί να τον παγιδεύσει ακολουθώντας τα βήματα του και την ίδια διαδικασία, ο Φρανκ θα βρεθεί σε μία ερωτική σχέση με την βασική ύποπτο της υπόθεσης, την Έλεν Κρούγκερ.

*Μακεδονία, Σάββατο 17/4, στις 23:00

«Σε Αυτή τη Χώρα Κανείς δεν Ήξερε να Κλαίει» (2018) σκηνοθεσία Γιώργος Πανουσόπουλος

Κωμωδία – Τι μαγικό συμβαίνει σ΄ αυτό το αχαρτογράφητο νησάκι του Αιγαίου;
Δύο ανυποψίαστοι ξενομερίτες, ένας Γάλλος ευρωβουλευτής (Serge-Requet Barville) και μία νεαρή οικονομολόγος (Μαργαρίτα Πανουσοπούλου), φθάνουν με καΐκι στο ειδυλλιακό Αρμενάκι και έρχονται σε επαφή με τον αλλόκοτο τρόπο ζωής και τις ανατρεπτικές ηθικές αξίες των κατοίκων του. Θα γνωριστούν με τον αλλοπρόσαλλο δάσκαλο (Μπάμπης Χατζηδάκης) και την πληθωρική χήρα (Φωτεινή Τσακίρη) και θα παραδοθούν τόσο στη δίνη του έρωτα, όσο και στο γοητευτικό τόπο, που μπορεί να αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων.

Παίζουν: Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, Μπάμπης Χατζιδάκης, Φωτεινή Τσακίρη, Γιάννης Χατζηγιάννης, Serge-Requet Barville, Σταύρος Μερμίγκης, Ηλίας Γιαννίρης, Κώστας Πλάκας, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Θάνος Πρίτσας.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 17/4, στις 23:40

«Όρια αντοχής» (2000) σε σκηνοθεσία Μάρτιν Κάμπελ

Μια τραγωδία χωρίζει τις μοίρες δύο αδελφών. Σε ένα ορειβατικό ατύχημα, ο Πίτερ Γκάρετ παίρνει την μοιραία απόφαση να κόψει το σκοινί που συγκρατεί τον πατέρα του, προκειμένου να σώσει την ζωή της αδελφής του ‘Αννι, αλλά και της δικής του. Εκείνος δεν μπορεί να ξεχάσει. Εκείνη δεν μπορεί να τον συγχωρέσει. Ο πόνος απομακρύνει τα δύο αδέλφια. Ο Πίτερ αφιερώνεται στην γοητεία της άγριας φύσης ως φωτογράφος, ενώ η ‘Αννι συνεχίζει με επιτυχία το όνειρο του πατέρα τους και επιδιώκει να βρεθεί στην κορυφή του ψηλότερου βουνού. Τώρα, παγιδευμένη σε υψόμετρο 26.000 ποδών, δεν ελπίζει σε βοήθεια και βλέπει τους πάγους γύρω της σαν τον επικείμενο “τάφο” της. Ο Πίτερ θα είναι η μοναδική της σωτηρία, εάν μπορέσει να σκαρφαλώσει στην Κ2, την πιό επικίνδυνη βουνοκορφή του κόσμου.

Παίζουν: Κρις Ο’Ντόνελ, Ρόμπιν ΤάνεϊΜπιλ Πάξτον, Σκοτ Γκλεν, Ιζαμπέλα Σκορούπκο.

*Mega, Σάββατο 17/4, στις 01:30