Ποιο είναι το πιο ακριβό κοκτέιλ του κόσμου;

Θυμάστε κάποτε που βγαίναμε για κοκτέιλ και παραπονιόμασταν αν είχαν πάνω από 10 ευρώ; Μετά από αυτό, δεν θα ξαναγκρινιάξουμε ποτέ.

Υπάρχουν πολλά κοκτέιλ στον κόσμο που ανεβάζουν την αξία τους με διάφορους τρόπους: είτε σερβίρονται με ιδιαίτερο τρόπο, είτε περιέχουν πολύ ακριβά και σπάνια ποτά, είτε πολύτιμες πέτρες… Το κόστος τους μπορεί να ξεπερνά τα 1000 ευρώ κι αν αυτό σας κάνει να θέλετε λίγο αέρα, να σας πούμε πως το πιο ακριβό κοκτέιλ κοστίζει πολύ παραπάνω.

Ο λόγος για το Diamond Is Forever, με τιμή που ανέρχεται στα 22.600 δολάρια, του οποίου η ονομασία μάλλον τα λέει όλα. Το κοκτέιλ αυτό έρχεται με χρυσό 18 καρατίων και 1 διαμάντι ενός καρατιού και σερβίρεται στο Ritz-Carlton στο Τόκιο. Το περίεργο είναι, μάλιστα, ότι η Grey Goose βότκα δεν είναι και η πιο εκλεκτή βότκα που θα περίμενε κανείς σε ένα τέτοιο κοκτέιλ, αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι μόνο το διαμάντι κοστίζει 16 χιλιάδες δολάρια, δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο.

Κι αν έχετε απορία ποιος μπορεί να αγοράσει ένα τέτοιο κοκτέιλ, να σας ενημερώσουμε πως μέχρι στιγμής έχουν πουληθεί μόλις δύο. Η βότκα, όμως, με το lime twist και το διαμάντι παραμένουν διαθέσιμα στο πιο ψηλό ξενοδοχείο του Τόκιο για όποιον θέλει να ξοδέψει 22 χιλιάδες δολάρια για ένα ποτό.