4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει τέσσερις ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Πρωινό Ξύπνημα» (2010) σε σκηνοθεσία Ρότζερ Μισέλ

Κομεντί – Η Becky Fuller είναι παραγωγός στην πρωινή εκπομπή ενός τοπικού καναλιού του New Jersey όπου, αυτό είναι ο τρόπος ζωής της καθώς αφιερώνει καθημερινά και όλη της την ενέργεια. Ένα πρωί αντί να της δώσουν προαγωγή, όπως και περίμενε, την απολύουν. Βρίσκει σχεδόν αμέσως δουλειά στην αντίστοιχη πρωινή εκπομπή του εθνικού δικτυού IBS, η οποία πάει από το κακό στο χειρότερο.

Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να την σώσει αναγκάζει έναν δύστροπο θρύλο της δημοσιογραφίας να γίνει συμπαρουσιαστής, κάτι που όμως κάνει την δουλειά της ακόμα πιο δύσκολη. Πρέπει πρώτα να πείσει τον Mike να συνεργαστεί και ύστερα να ανεβάσει τα νούμερα που ίσως κρατήσουν την εκπομπή στον αέρα..

Παίζουν: Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Χάρισον Φορντ, Νταϊάν Κίτον.

*Open, Δευτέρα 19/4 στις 21:00

«Πριν τα Μεσάνυχτα» (2013) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Ρομαντικό δράμα – Ο αμερικανός Τζέσε (Ίθαν Χοκ) και η  γαλλίδα Σελίν (Ζιλί Ντελπί), εννέα χρόνια μετά τη δεύτερή τους συνάντηση, κάνουν διακοπές με τις δίδυμες κόρες τους, στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη νότια Πελοπόννησο. Υπάρχουν νέα θέματα συζήτησης, αλλά και η ίδια τους η σχέση μπαίνει σε διαλογική δοκιμασία. Η καθημερινότητα έχει αφήσει το στίγμα της.

Οι δύο τους θα περάσουν μετά από καιρό μια νύχτα μόνοι τους. Τι τους επιφυλάσσει αυτό το τετ α τετ;

Παίζουν: Ίθαν Χοκ, Ζίλί Ντελπί, Ξένια Καλογεροπούλου, Γουόλτερ Λάσαλι, Σίμους Ντέιβις-Φιτζπάτρικ, Τζένιφερ Πράιορ, Σαρλότ Πράιορ, Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, Γιάννης Παπαδόπουλος.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 19/4 στις 22:00

«Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Η Κατάρα του Μαύρου Μαργαριταριού» (2003) σε σκηνοθεσία Γκόρ Βερμπίνσκι

Περιπέτεια – Ο πειρατής Τζακ Σπάροου με τη βοήθεια του Γουίλ Τέρνερ αναζητά στα πια απόμακρα σημεία των θαλασσών το «Μαύρο Μαργαριτάρι», το καταραμένο πλοίο του πειρατή Μπαρμπόσα. Καταδικασμένος να ζει με το αρχαίο πλήρωμά του μεταξύ ζωής και θανάτου, χωρίς να μπορεί ούτε να ζήσει, ούτε να πεθάνει, ο Μπαρμπόσα έχει απαγάγει την Ελίζαμπεθ, αφού στα χέρια της κρατά το πολύτιμο μαγικό φίλτρο που μπορεί να σπάσει αυτήν την κατάρα. Συνεπώς, ο Τζακ Σπάροου με τον Γουίλ δεν έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους. Πρέπει να προσεγγίσουν άμεσα το στοιχειωμένο πλήρωμα, προτού η Ελίζαμπεθ γίνει θυσία για να λυτρωθεί ο τρομερός Μπαρμπόσα. Τα εμπόδια που θα συναντήσουν όμως, ξεπερνούν κάθε φαντασία, ακόμα και αυτήν του δαιμόνιου Τζακ.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Τζέφρι Ρας, Κίρα Νάιτλι, Ορλάντο Μπλουμ, Τζόναθαν Πράις.

*Alpha, Δευτέρα 19/4 στις 23:00

«American Gangster» (2007) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Βιογραφική – Βασισμένη στην πραγματική ιστορία του Φρανκ Λούκας, εμπόρου ναρκωτικών που υποδύεται ο Ντένζελ Ουάσιγκτον, ο οποίος ξεκίνησε ως φτωχός Αφροαμερικανός στη Νότια Καρολίνα του ΄30, για να κυριαρχήσει στο εμπόριο ναρκωτικών στην Αμερική. Μεσουράνησε την περίοδο που μαινόταν ο πόλεμος στο Βιετνάμ, μεταφέροντας με τα αεροπλάνα του στρατού τα ναρκωτικά από την Ασία κατευθείαν στην Αμερική, παρακάμπτοντας την Ιταλική μαφία και στη συνέχεια τα διοχέτευε σε ολόκληρη τη χώρα.

Σταδιακά, προμηθεύοντας τους δρόμους με ανόθευτα ναρκωτικά σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή, αποκτά τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών, κατατροπώνει τα υπόλοιπα συνδικάτα του εγκλήματος και εξελίσσεται σε εξέχοντα κοινωνικό παράγοντα. Έβγαζε καθημερινά εκατομμύρια δολάρια, όπως είχε παραδεχτεί και ο ίδιος και στην επιχείρηση ανήκαν μόνο μέλη της οικογένειάς του, γνωστοί ως country boys.

Με τα χρήματα πλήρωνε αδρά τις υπηρεσίες των στρατιωτών που μετέφεραν τα ναρκωτικά αλλά και πολλούς αστυνομικούς για να μην τον εμποδίζουν στις δουλειές τους. Ο Ρίτσι Ρόμπερτς (Ράσελ Κρόου) ήταν ο έντιμος αστυνομικός που θα τον έβγαζε εκτός παιχνιδιού, αφού μετά από πολύμηνη έρευνα συνέλαβε τον Λούκας και τα υπόλοιπα μέλη της επιχείρησης. Με πολύ κόπο βρήκε τις δραστηριότητες του Λούκας, τον εντόπισε και τον παγίδευσε, τη στιγμή που απολάμβανε τη μεγάλη ζωή και κανείς δεν τον υποψιαζόταν.

Ωστόσο ο Λούκας συνεργάστηκε με την αστυνομία, έδωσε ονόματα και πληροφορίες αλλά και πλήθος διεφθαρμένων αστυνομικών, τους οποίους χρημάτιζε και ο ίδιος. Τελικά εξέτισε ποινή μόλις 5 χρόνων.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ράσελ Κρόου, Τσιούετελ Έτζιοφορ, Τζος Μπρόλιν, Ϊντρις Έλμπα, Λιμάρι Ναδάλ, Κάρλα Γκουτζινο, Κούμπα Γκούντιγκ Τζιούνορ, Τεντ.

*Ant1, Δευτέρα 19/4 στις 00:30