6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Η Εισβολή των Ρομπότ» (2014) σε σκηνοθεσία Τζον Ράιτ

Περιπέτεια φαντασίας – Εξωγήινα ρομπότ φτάνουν στη γη θέτοντας την ανθρωπότητα υπό τον έλεγχό τους. Ωστόσο, ισχυρίζονται ότι το μόνο που επιθυμούν είναι να μελετήσουν τις συνθήκες της ζωής του ανθρώπινου είδους. Επιβάλουν έναν αυστηρό κανονισμό ότι κανένας δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί, ενώ εμφυτεύουν στους ανθρώπους έναν μηχανισμό, με σκοπό να δίνει σήμα όταν κάποιος προσπαθεί να ξεφύγει, ώστε οι παραβάτες να τιμωρούνται.

Μισθώνουν μάλιστα τους ίδιους τους ανθρώπους να εκτελούν χρέη επιτηρητών. Ωστόσο, θα υπάρξει κάποιος από το ανθρώπινο γένος ο οποίος – όταν τα ρομπότ θα επιχειρήσουν να τον συλλάβουν – θα καταφέρει αυτός να ασκήσει έλεγχο πάνω τους. Έτσι, θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ρομπότ τα οποία θα θελήσουν να ανακαλύψουν τι κρύβεται πίσω από το χάρισμα του μυστηριώδους αυτού εκπροσώπου του ανθρώπινου είδους.

Παίζουν: Τζίλιαν Άντερσον, Μπεν Κινγκσλέι, Κάλαν Μακόλιφ.

*Open, Τετάρτη 21/4, στις 21:00

«Ο Όλυμπος Έπεσε» (2013) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Δράσης – Mια τολμηρή περιπέτεια με κεντρικό πρόσωπο τον Μάικ Μπάνινγκ, έναν μυστικό πράκτορα της προεδρικής φρουράς, ο οποίος καταφέρνει να σώσει τον Αμερικανό Πρόεδρο, όταν η λιμουζίνα, που τον μεταφέρει, πέφτει από μια γέφυρα και σκοτώνεται η Πρώτη Κυρία. Καθώς όμως τα γεγονότα ξετυλίγονται, η ζωή του Προέδρου βρίσκεται για ακόμη μια φορά στα χέρια του Μάικ. Όταν ο Λευκός Οίκος, δέχεται τρομοκρατική επίθεση από μια ομάδα Νοτιοκορεατών και ο Πρόεδρος πέφτει θύμα απαγωγής, οι Aμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις προσπαθούν με κάθε τρόπο να επέμβουν. Εν τω μεταξύ, ο Μάικ, ο οποίος είναι εγκλωβισμένος στο κτίριο, προσπαθεί απεγνωσμένα να σώσει τον Πρόεδρο και να αποτρέψει μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Μόργκαν Φρίμαν, Ντίλαν ΜακΝτέρμοτ, Άσλεϊ Τζουντ, Άαρον Έκχαρτ, Μελίσα Λίο, Άντζελα Μπάσετ, Κόουλ Χάουζερ, Ράντα Μίτσελ, Ρικ Γιούν.

*Mega, Τετάρτη 21/4, στις 22:00

«Στην Αγκαλιά του Φιδιού» (2015) σκηνοθεσία Σίρο Γκέρα

Δραματική περιπέτεια – Οργισμένο και ποιητικό – Ένα ονειρικό ταξίδι σε έναν πολιτισμό καλά κρυμμένο από το σήμερα. Με απόσταση λίγων δεκαετιών, δύο επιστήμονες αναζητούν στον Αμαζόνιο ένα ιερό φυτό με θαυματουργές θεραπευτικές ιδιότητες. Η περιπλάνηση θα οδηγήσει και τους δύο στον ίδιο σαμάνο, τελευταίο επιζώντα της φυλής του. Η σχέση και των δύο μαζί του, αφού περάσει από τα στάδια της γνωριμίας και της φιλίας, θα πάρει μία απρόβλεπτη τροπή. Μια περιπετειώδης περιπλάνηση που εστιάζει στις ανεπούλωτες ακόμα πληγές της αποικιοκρατίας. Η σχέση ανάμεσα στους δύο επιστήμονες και τον ιθαγενή σαμάνο αποτυπώνει, μέσα από την ποιητική ορμή της ασπρόμαυρης φωτογραφίας, μια εθνογραφικού χαρακτήρα σπουδή πάνω στο εκρηκτικό αντάμωμα δύο κόσμων.

Παίζουν: Γιαν Μπιζοβέ, Νίλμπιο Τόρες, Μπριόν Ντέιβις, Αντόνιο Μπολιβάρ, Γιαουενκού Μιγκέ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 21/4, στις 22:00

«Ο Προστάτης» (2012) σκηνοθεσία Boaz Yakin

Δράσης – Ο Λουκ Ράιτ, ένας δευτεροκλασάτος παλαιστής του κυκλώματος πολεμικών τεχνών, ζει μια βαρετή ζωή αγώνων ρουτίνας μέχρι την ημέρα που θα «πουλήσει» έναν στημένο αγώνα. Προς παραδειγματισμό των υπολοίπων, η Ρώσικη Μαφία θα δολοφονήσει την οικογένειά του και θα τον «σβήσει» από τη μέχρι τώρα ζωή του, αφήνοντάς τον να περιπλανιέται στους δρόμους της Νέας Υόρκης, απόκληρος, στοιχειωμένος από τις ενοχές, ταλανισμένος από την επίγνωση ότι πάντα θα τον παρακολουθούν και με τη βεβαιότητα ότι όποιος τον ξαναπλησιάσει συναισθηματικά θα βρεθεί νεκρός. Όταν όμως θα συναντήσει μια δωδεκάχρονη Κινέζα, την Μέι, που καταδιώκεται από τους ίδιους ανθρώπους που σκότωσαν τη γυναίκα του, ο Λουκ θα αναλάβει δράση και θα εμπλακεί ενεργά σε έναν πόλεμο όπου παίζονται πολλά. Σιγά-σιγά, θα συνειδητοποιήσει ότι η Μέι δεν είναι ένα απλό κορίτσι, αλλά μια μαθηματική διάνοια που έχει αναγκαστεί να δουλέψει για την Τριάδα ως «λογίστρια». Στο μυαλό της έχει καταγράψει έναν ανεκτίμητο αριθμητικό κώδικα, που η Τριάδα, η Ρώσικη Μαφία και κάποιοι διεφθαρμένοι αξιωματικοί της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης θα σκότωναν για να τον αποκτήσουν.

Παίζουν: Jason Statham(Luke Wright), Catherine Chan(Mei), Robert John Burke(Captain Wolf), James Hong(Han Jiao).

*Alpha, Τετάρτη 21/4, στις 23:00

«Ο Χρησμός της Πεταλούδας» (2002) σκηνοθεσία Μαρκ Πέλινγκτον

«Δεν το είδες, έτσι δεν είναι;». Αυτές ήταν οι τελευταίες λέξεις της συζύγου του δημοσιογράφου Τζον Κλάιν, λίγο προτού πεθάνει σε αυτοκινηστικό δυστύχημα, και που ανακάλεσε στη μνήμη του ο τελευταίος μόλις βρέθηκε, 2 χρόνια αργότερα και τελείως ανεξήγητα, σε μια μικρή πόλη της Βιρτζίνια. Διότι, τον τελευταίο καιρό, οι κάτοικοί της έχουν κυριευθεί από τον φόβο και οι αστυνομικοί δέχονται έντρομες μαρτυρίες για την εμφάνιση αλλόκοτων, ιπτάμενων πλασμάτων. Τι μπορεί να κρύβεται πίσω από τη μαζική αυτή ψύχωση; Πώς συνδέονται αυτά τα περιστατικά με το θάνατο της γυναίκας του; Όμως ο Τζον είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει την αλήθεια, όσο τρομακτική κι αν είναι.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Ντέμπρα Μέσινγκ, Λόρα Λίνεϊ.

*Open, Τετάρτη 21/4, στις 23:00

«Hotel Artemis» (2018) σε σκηνοθεσία Ντρου Πιρς

Δράσης – Λος Άντζελες, 2028. Οι δρόμοι είναι αδιαπέραστοι καθώς εξελίσσεται η πιο βίαιη εξέγερση στην ιστορία της πόλης. Μέσα στο απόλυτο χάος, μία συμμορία ληστών τραυματίζεται από πυρά αστυνομικών.

Η μόνη ελπίδα είναι το Hotel Artemis, ένα ξενοδοχείο/νοσοκομείο τελευταίας τεχνολογίας, αποκλειστικά για περίθαλψη εγκληματιών, με αυστηρούς κανόνες και ιδιοκτήτη έναν αρχιμαφιόζο.

Η Τζιν Τόμας, γνωστή ως «Νοσοκόμα», διοικεί το μέρος για 22 χρόνια και μπορεί να θεραπεύσει ακόμα και τα πιο δύσκολα περιστατικά.

Την ίδια νύχτα έχουν κάνει εισαγωγή μία γοητευτική Γαλλίδα δολοφόνος, ένας ναρκισσιστής έμπορος όπλων ενώ ο ιδιοκτήτης και ο εκρηκτικός γιος του, κατευθύνονται προς τα εκεί. Ένας τραυματισμένος αστυνομικός, ικετεύει τη Νοσοκόμα να τον δεχτεί, πράγμα που παραβαίνει τους κανόνες, που τηρούνται ευλαβικά 22 ολόκληρα χρόνια.

Παίζουν: Τζόντι Φόστερ, Σοφία Μπουτέλα, Τζεφ Γκόλντμπλουμ, Ζάκαρι Κουίντο, Τσάρλι Ντέι, Κένεθ Τσόι.

*Star, Τετάρτη 21/4, στις 00:10