Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς με τον βραβευμένο Καστοριανό μελισσοκόμο

Τον Καστοριανό μελισσοκόμο Χρήστο Τζακόπουλο υποδέχτηκε στο γραφείο του την Πέμπτη 22 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δ/ντης Αγροτικής Οικονομίας Παναγιώτης Πετρίδης και ο Αντιπρόεδρος των μελισσοκόμων Δημήτρης Εμμανουήλ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αφού τον καλωσόρισε, τον συνεχάρη για την μεγάλη διάκριση στον διεθνή διαγωνισμό, μία διάκριση που απέσπασε ανάμεσα σε περισσότερες από 250 συμμετοχές, υποδηλώνοντας την υψηλή ποιότητα των ελληνικών προϊόντων.

Το Καστοριανό μέλι με την ονομασία «Μελίβελος», κατάφερε να πάρει το πρώτο βραβείο σε έναν από τους πιο δύσκολους διαγωνισμούς γεύσης και ποιότητας, των Mediterranean Taste Awards 2021 (ΜΤΑ2021), που διεξάγεται κάθε χρόνο ταυτόχρονα σε Λονδίνο και Βερολίνο.

Ο κ. Σαββόπουλος τόνισε ότι είναι μεγάλη χαρά και τιμή για όλη την Καστοριά να επιβραβεύονται οι κόποι των παραγωγών και να αναγνωρίζονται οι προσπάθειές τους, μιας και αυτές είναι που προσθέτουν αξία, τόσο στα τοπικά προϊόντα, όσο και στους ίδιους τους παραγωγούς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, δήλωσε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η Π.Ε. Καστοριάς παραμένουν πάντα δίπλα του ως αρωγοί της μεγάλης του προσπάθειας στις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε μιας και διακρίσεις σαν και αυτή, δίνουν μια πνοή αισιοδοξίας για τον τόπο μας.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, του ζητήθηκε η συνδρομή του στην Προγραμματική Σύμβαση που έχει η Π.Ε. Καστοριάς με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – Τμ. Γεωπονίας Φλώρινας, για την αναζήτηση ποιοτικών χαρακτηριστικών του Μελιού Καστοριάς και της γεωγραφικής του προέλευσης (ΠΓΕ) την οποία και αποδέχτηκε.