Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 40-44 ετών

φωτογραφία αρχείου
Από το απόγευμα της Μ. Τετάρτης άρχισαν να λαμβάνουν sms προτεραιοποίησης για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού όσοι πολίτες ηλικίας 40-44 είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, καθώς η πλατφόρμα emvolio.gov.gr άνοιξε για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Από σήμερα το πρωί, Μ. Πέμπτη 29 Απριλίου, μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό και όσοι δεν έχουν άυλη και ανήκουν στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα στο emvolio.gov.gr ώστε να εμβολιαστούν με το εμβόλιο AstraZeneca.

Παράλληλα, από το Μεγάλο Σάββατο θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και οι πολίτες ηλικίας 45-49 ετών, στους οποίους θα χορηγούνται όλα τα εμβόλια.

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η ανταπόκριση των 30άρηδων στο πρόγραμμα εμβολιασμού τους. Μέσα σε μία ημέρα κλείστηκαν πάνω από 200.000 ραντεβού για την πρώτη και δεύτερη δόση από τους πολίτες 30 έως 39 ετών, ενώ έγιναν ήδη πάνω από 9.000 εμβολιασμοί.

Η μεγάλη ζήτηση για ραντεβού από την ηλικιακή ομάδα 30-39 και τους 40άρηδες που μόλις απέκτησαν πρόσβαση στην πλατφόρμα, αυξάνει τις ανάγκες για εμβολιαστικά κέντρα.

Για το λόγο αυτό, θα υπάρξει άμεσα αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών και νέα εμβολιαστικά κέντρα, ώστε να καλυφθούν όλα τα αιτήματα.

«Από τις 5 Μαΐου θα λειτουργούν συνολικά 1.500 εμβολιαστικά κέντρα» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση το απόγευμα της Τετάρτης από το υπουργείο Υγείας.