7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο» (2005) σκηνοθεσία Νίκος Περάκης 

Κωμωδία – Παραμονή του Δεκαπενταύγουστου 2003, με τον ήλιο να καίει πάνω από το Αιγαίο, μια ομάδα αποτελούμενη από πέντε οπλίτες κάτω από την εποπτεία του Λοχία με το μαχητικό προσωνύμιο Χάμπο, καλείται  να φυλάξει τη βραχονησίδα Πίττα, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα Τουρκικά παράλια. Ανάμεσα στους φαντάρους που αποσπώνται στο απομακρυσμένο φυλάκιο, βρίσκεται και ο στρατιώτης Αλέξανδρος Τσιμπιτζίδης, θύμα της φάρσας που του έστησαν στον λόχο, ως μέρος εκδίκησης για την προνομιακή μεταχείριση που απολαμβάνει, αναγκάζοντάς τον να αναβάλλει τις ολιγοήμερες διακοπές παρέα με το ταίρι του, που τον επισκέφτηκε στην όμορφη Κω. Η τεταμένη κατάσταση με τους γείτονες Τούρκους, που πάντοτε οξύνεται σε εορταστικές περιόδους, κρύβει  εκπλήξεις, ευχάριστες και δυσάρεστες, για τους οπλισμένους φύλακες της βραχονησίδας…

Παίζουν: Βίκυ Καγιά, Ορφέας Αυγουστίδης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Ρένος Χαραλαμπίδης, ΓΙάννης Τσιμιτσέλης, Γιώργος Σεϊταρίδης, Ιωάννης Παπαζήσης, Σωκράτης Πατσίκας, Στέλιος Ξανθουδάκης, Tugce Kazaz, Αρζού Γιαναρντάγκ, Yetkin Dikinciler.

*Mega, Πέμπτη 6/5, στις 21:00

«Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ» (2013) σε σκηνοθεσία Μαρκ Φόρστερ

Δράσης, Τρόμου – Ο Τζέρι Λέιν υπάλληλος των Ηνωμένων Εθνών, έχει επιλέξει να αποτραβηχτεί από την ενεργό δράση και να ζήσει μία φυσιολογική ζωή με την οικογένειά του. Για χάρη της οικογένειάς του όμως και για να επιζήσουν από τον φονικό ιό που εξαπλώνεται στον πλανήτη, πρέπει να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο.

Πρέπει να εντοπίσει τον ασθενή 0 για να σταματήσει τη θανατηφόρα πανδημία που μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε επιθετικά «όντα». Ο ιός, όμως, εξαπλώνεται ραγδαία σε όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου με αποτέλεσμα να απειλούνται άμεσα με ανατροπή στρατοί και κυβερνήσεις, αλλά και με αποδεκατισμό η ίδια η ανθρωπότητα.

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Μιρέιγ Ίνος, Ντανιέλα Κέρτες, Τζέιμς Μπατζ Ντέιλ, Μάθιου Φοξ.

*Skai, Πέμπτη 6/5, στις 22:00

«Η Αρπαγή» (2008) σκηνοθεσία Πιέρ Μορέλ

Θρίλερ – Η 17χρονη Κιμ, είναι μεγάλη αδυναμία του πατέρα της, Μπράιαν Μιλς. Ο Μπράιαν είναι πρώην πράκτορας, που εγκατέλειψε την καριέρα του και τους κινδύνους της για να είναι κοντά στην αγαπημένη του κόρη στην Καλιφόρνια. Η Κιμ ζει με τη μητέρα της και τον πλούσιο πατριό της Στιούαρτ. Η Κιμ καταφέρνει και πείθει τον διστακτικό πατέρα της να της επιτρέψει να ταξιδέψει στο Παρίσι με την φίλη της Αμάντα. Όταν τα δύο κορίτσια φτάνουν στο Παρίσι, μοιράζονται το ταξί τους με έναν άγνωστο άντρα, που τους συστήνεται ως Πίτερ. Με τη νεανική τους αφέλεια, η Κιμ και η Αμάντα δίνουν στον άντρα μια σειρά από πληροφορίες, όπως ότι είναι μόνες στο Παρίσι.  Μια αδίστακτη σπείρα, που… «ειδικεύεται» στο εμπόριο νεαρών κοριτσιών, τις απαγάγει. Η Κιμ προλαβαίνει να καλέσει τον πατέρα της και να τον ενημερώσει για τι της συμβαίνει. Αυτό είναι ίσως το χειρότερο, που θα μπορούσε να συμβεί σε έναν πατέρα, να παρακολουθεί αβοήθητος μέσα από το κινητό του τηλέφωνο την απαγωγή της ίδιας του της κόρης. Αυτός ο φρικτός εφιάλτης γίνεται μια αβάσταχτη πραγματικότητα για τον Μπράιαν. Τώρα, δεν του απομένουν παρά ελάχιστες ώρες για να πάει στο Παρίσι και να σώσει την Κιμ. Και είναι αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα για να το καταφέρει.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Μάγκι Γκρέις, Φάμκε Γιάνσεν.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 6/5, στις 22:00

«Kill Bill: Volume 1» (2003) σε σκηνοθεσία Κουέντιν Ταραντίνο

Δράσης – Πρωταγωνίστρια η Νύφη η οποία μετά από τέσσερα χρόνια ξυπνάει στο νοσοκομείο από κώμα εξαπολύοντας την εκδικητική της μανία εναντίον του Μπιλ, πρώην εργοδότη της και της παλιάς της ομάδας, αφήνοντας πίσω πληθώρα πτωμάτων. Σχεδιασμένο ως φόρος τιμής στις ταινίες με πολεμικές τέχνες, τα Spaghetti Western και τις ταινίες με Σαμουράι και με την κεντρική ηρωίδα να φοράει την ίδια στολή που φορούσε ο Μπρους Λι στην ταινία Το παιχνίδι του θανάτου, ο Κουέντιν Ταραντίνο στήνει μια εντυπωσιακά στυλιζαρισμένη ταινία με σκηνές βίας που μαγνητίζουν το μάτι. Με τέλεια χορογραφημένες σκηνές μάχης και δράσης που αγγίζουν τα όρια του cult και με πετυχημένο συνδυασμό διαφορετικών τρόπων κινηματογράφησης, καθώς και έντονη επίδραση και αναφορές στο ασιατικό σινεμά, η ταινία είναι το πιο εντυπωσιακό και γυαλιστερό περιτύλιγμα που έχει γυριστεί εδώ και χρόνια.

Παίζουν: Ούμα Θέρμαν, Ντέιβιντ Κάρανταϊν, Ντάριλ Χάνα, Λούσι Λιού

*Open, Πέμπτη 6/5, στις 22:15

«Fantastic Four» (2015) σκηνοθεσία Τζος Τρανκ

Περιπέτεια – Το «Fantastic Four» είναι η νέα κινηματογραφική μεταφορά της πρώτης και πιο παλιάς υπέρ-ηρωικής ομάδας της Marvel. Η ομάδα αποτελείται από τέσσερις νεαρούς που μεταφέρονται σε ένα εναλλακτικό και επικίνδυνο σύμπαν, ένα περιβάλλον στο οποίο τα σώματά τους μεταλλάσσονται με σοκαριστικό τρόπο. Οι ζωές τους αλλάζουν για πάντα και οι Fantastic Four πρέπει να μάθουν να τιθασεύουν τις τεράστιες νέες δυνάμεις τους και να δουλέψουν μαζί για να σώσουν τη Γη από έναν πρώην σύμμαχό τους, που είναι πλέον εχθρός.

Παίζουν: Μάιλς Τέλερ, Κέιτ Μάρα, Μάικλ Τζόρνταν, Τζέιμι Μπελ, Τόμπι Κέμπελ

*Alpha, Πέμπτη 6/5, στις 00:00

«Ημερολόγιο φόνων» (2016) σε σκηνοθεσία Χουάν Κάρλος Μεντίνα

Μυστηρίου – Στο Λονδίνο του 1880, μια σειρά αποτρόπαιων φόνων σοκάρει την κοινή γνώμη, με τους κατοίκους να είναι πεπεισμένοι πως η τρομακτική αγριότητα αυτών των πράξεων δεν μπορεί παρά να αποδοθεί μόνο σε ένα σκοτεινό, μυθικό πλάσμα, γνωστό ως “Golem”.

Όταν ένας αστυνομικός επιθεωρητής της Σκότλαντ Γιάρντ αναλαμβάνει να διαλευκάνει την υπόθεση, θα συνειδητοποιήσει πως πολλές φορές η πραγματικότητα ξεπερνά και την πιο τρελή φαντασία.

*Star, Πέμπτη 6/5, στις 00:15

«Gamer» (2009) σκηνοθεσία Μαρκ Νέβελνταϊν, Μπράιαν Τέιλορ

Επιστημονικής Φαντασίας – Ο δισεκατομμυριούχος Κεν Κασλ, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, δημιουργεί το απόλυτο βιντεοπαιχνίδι. Το παιχνίδι ονομάζεται “Σλέιερς” και είναι τόσο δημοφιλές όσο και αμφιλεγόμενο. Οι παίκτες ελέγχουν αληθινούς ανθρώπους και πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι πυροβολισμοί. Πρόκειται για ένα ομαδικό παιχνίδι, όπου οι παίκτες δημιουργούν από το σπίτι τους ένα αληθινό πεδίο μάχης. Ο Σάιμον είναι ο καλύτερος παίκτης καθώς καταφέρνει να διατηρεί ζωντανό τον χαρακτήρα του παιχνιδιού που ελέγχει, επί εβδομάδες. Το παράδοξο όμως, είναι ότι σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια,  ο Κέιμπλ, το άβαταρ του Σάιμον, είναι άνθρωπος με σάρκα και οστά. Ο Σάιμον έχει καθηλώσει το παγκόσμιο κοινό και ο Κέιμπλ συνεχίζει να αγωνίζεται και να πολεμά σε κάθε εκρηκτική μάχη. Ο Κέιμπλ, που αποχωρίστηκε αναγκαστικά την οικογένειά του γιατί τον έριξαν στη φυλακή και τον ανάγκασαν να πολεμήσει, καταλαβαίνει ότι η μόνη του ελπίδα για να ξαναδεί την οικογένειά του, είναι να δραπετεύσει από το παιχνίδι, να ανακτήσει την πραγματική του ταυτότητα και να εκθέσει την απάνθρωπη τεχνολογία του Καστλ ζωντανά στην τηλεόραση.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Μάικλ Κ. Χολ, Άμπερ Βαλέτα, Λούντακρις.

*Skai, Πέμπτη 6/5, στις 00:45