12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Σάββατο σήμερα και αν το βράδυ σε βρίσκει σπίτι, δες τις κινηματογραφικές επιλογές σου επί της οθόνης:

«Η Εποχή των Παγετώνων 3: Η Αυγή των Δεινοσαύρων» (2009) σε σκηνοθεσία Κάρλος Σαλντάνια

Animation – Το τρίτο μέρος της αγαπημένης σειράς «Η εποχή των παγετώνων», ο Σκρατ, ο προϊστορικός σκίουρος, θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στο βελανίδι και την αγάπη, ο Σιντ, ο γκαφατζής βραδύπους, μπλέκει σε μπελάδες όταν προσπαθεί να φτιάξει μια οικογένεια κλέβοντας αυγά δεινόσαυρου. Ο Μάνι το μαμούθ και η αγαπημένη του Έλλη περιμένουν τη γέννηση του μωρού-μαμούθ τους, ενώ ο Ντιέγκο, ο προϊστορικός τίγρης, ανησυχεί πως έχει αρχίσει να εξημερώνεται επικίνδυνα.Αυτοί αλλά και οι φίλοι τους, Ο Κρας, η Σκρατέ, ο Έντι, ο Μπακ, η Μαμά Δεινόσαυρος, τα 3 μωρά δεινοσαυράκια και ο Ρούντι σε μια ακόμη γοητευτική ταινία που μας μεταφέρει στο προϊστορικό παρελθόν και μας διασκεδάζει .Αλλά ας γνωρίσουμε καλύτερα τους ήρωές μας: Η Έλλη είναι έγκυος και είναι πανέτοιμη για τον ερχομό του μωρού, λαμβάνοντας υπ’όψιν πως ο χρόνος εγκυμοσύνης για τα μαμούθ είναι 18 μήνες.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη.

*Star, Σάββατο 15/5, στις 21:00

«Σρεκ Κι Εμείς Καλύτερα» (2010) σε σκηνοθεσία Μάικ Μίτσελ

Animation – Ο Σρεκ πλέον ζει μαζί με την οικογένεια του. Κουρασμένος από την οικογενειακή ρουτίνα, ο Σρεκ αναπολεί την εποχή που ήταν μόνος του.

Στα γενέθλιά του όμως, παθαίνει μια ξαφνική κρίση ηλικίας και νοσταλγώντας τα παλιά, έρχεται σε συμφωνία με τον Ραμπελστίλτσκιν, έναν απατεώνα που του υπόσχεται μια 24ωρη επιστροφή στην παλιά του ζωή.

Χωρίς να το καταλάβει, ωστόσο, τον παγιδεύει σε μια καινούργια, εφιαλτική πραγματικότητα.Θα μπορέσει να ελευθερωθεί άραγε και πόσο χρήσιμη θα είναι η βοήθεια των πραγματικών του φίλων;

Με τις φωνές των: Σπύρου Μπιμπίλα, Γιάννη Στεφόπουλου, Τάσου Κωστή κ.α.

*Open, Σάββατο 15/5, στις 21:00

«Γαμπρός απ’ το Λονδίνο» (1967) σε σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία – Ο Κώστας, ένας νεαρός που εργάζεται στο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών του κυρίου Περικλή, είναι αρραβωνιασμένος με την κόρη του, η οποία όμως είναι ερωτευμένη με κάποιον άλλο. Μια μέρα, θα βρεθεί στο δρόμο του η Μαίρη, η οποία αποπειράται να αυτοκτονήσει επειδή την εγκατέλειψε ο Άγγλος αγαπημένος της. Αφού την σώζει, ο Κώστας πείθεται να υποδυθεί τον πλούσιο Άγγλο φίλο της, για να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει των αυστηρών αρχών πατέρα της Κυριάκο. Και ενώ στην αρχή πάνε όλα ρολόι, ο αδελφός της Μαίρης γίνεται η αιτία να αποκαλυφθεί η διπλοπροσωπία του Κώστα και τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Νόρα Βαλσάμη, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Περικλής Χριστοφορίδης, Ελένη Ζαφειρίου, Καίτη Ιμπροχώρη, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Βαγγέλης Ιωαννίδης.

*Alpha, Σάββατο 15/5, στις 21:30

«Υπόθεση Πολύ Οικογενειακή» (2014) σε σκηνοθεσία Φρέντερικ Μπερθέ

Κωμωδία – Τα αδέρφια Ιβάν και Μαξ είναι εντελώς διαφορετικά. Ο ένας είναι υποχόνδριος, ο δεύτερος χαλαρός και αισιόδοξος. Η μικρή τους αδερφή Ελέν πάσχει πολλά χρόνια από σοβαρά νεφρολογικά προβλήματα. Είναι επείγουσα ανάγκη να υποβληθεί σε μεταμόσχευση. Και τα δύο αδέρφια μπορούν να βοηθήσουν, αλλά θα επιλεγεί μονάχα το ένα.

Ξεκινά ένας αδερφικός ανταγωνισμός, ενώ και οι δύο πιθανοί δότες ελπίζουν, κατά βάθος, να απορριφθούν. Μπορεί να αγαπούν πραγματικά την αδερφή τους και να θέλουν να την σώσουν, αλλά οι δύο ήρωες (και ολόκληρη η οικογένεια) φοβούνται πάρα πολύ.

Παίζουν: Μισέλ Γουν, Άρι Αμπιτάν, Μαρί Ντεναρντό.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 15/5, στις 22:00

«Deadpool» (2016) σκηνοθεσία Τιμ Μίλερ

Περιπέτεια – Ο Ουέιντ Ουίλσον είναι ένας πρώην πράκτορας των Ειδικών Δυνάμεων και νυν μισθοφόρος, ο οποίος, όταν μαθαίνει ότι πάσχει από ανίατη ασθένεια, ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια νέα ζωή μαζί με την κοπέλα του, Βανέσα. Μη έχοντας άλλες επιλογές, αποφασίζει να δοκιμάσει ένα μη-εγκεκριμένο πείραμα για να θεραπευθεί, όμως τα πράγματα δεν πάνε όπως περίμενε και το πείραμα τον αφήνει παραμορφωμένο, φυλακισμένο, αλλά και με την ικανότητα να θεραπεύεται πολύ γρήγορα!

Παρόλο, που καταφέρνει να αποδράσει από το εργαστήριο-φυλακή, όπου έγινε το πείραμα, ο Ουέιντ δεν τολμά να προσεγγίσει και πάλι τη Βανέσα και απομένει χωρίς ίχνος της παλιάς του ζωής. Οπλισμένος με νέες ικανότητες και μία σκοτεινή, διεστραμμένη αίσθηση του χιούμορ, υιοθετεί το alter ego Deadpool και αποφασίζει να κυνηγήσει τον άνδρα, που κατέστρεψε τη ζωή του…

Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Μορένα Μπακαρίν, Εντ Σκρέιν, Τζίνα Καράνο.

*Star, Σάββατο 15/5, στις 22:50

«Εκτός Ορίων 2» (2009) σκηνοθεσία Μαρκ Νέβελνταϊν, Μπράιαν Τέιλορ

Ο επαγγελματίας δολοφόνος Τσεβ για μία ακόμα φορά έρχεται αντιμέτωπος με μια απίστευτη πρόκληση! Ένας μεγάλος σε ηλικία κινέζος μαφιόζος, ο Χου Ντογκ, κλέβει κυριολεκτικά την καρδιά του Τσεβ και την αντικαθιστά με μια μηχανική, η οποία λειτουργεί με μπαταρία! Για να παραμείνει ζωντανός, ο Τσεβ θα  πρέπει να επαναφορτίζει έγκαιρα την καρδιά του ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί. Ο Χου – Ντογκ ανανεωμένος και έχοντας στο στήθος του την καρδιά του Τσεβ, ερωτεύεται τη γοητευτική Βανίλα και θέλει να την κάνει δική του, υπολογίζει όμως χωρίς τον Τσεβ, ο οποίος βρίσκεται στο κατόπι του.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Έιμι Σμαρτ, Κόρεϊ Χάιμ, Εφρέν Ραμίρεζ, Μπάι Λινγκ.

*Open, Σάββατο 15/5, στις 23:00

«Ραντεβού στα Κλεφτά» (2015) σε σκηνοθεσία Ben Palmer

Αισθηματική κομεντί – Γνωρίστε τη Nancy: 34 σινγκλ και απογοητευμένη από τις συνεχείς προσπάθεις των φίλων της να τη ζευγαρώσουν. Μετά από μια σειρά αποτυχημένων ραντεβού η Nancy αποφασίζει πως ίσως είναι γραφτό της να μείνει μόνη της. Ωσπου γνωρίζει τον Jack. Ο Jack έχει κλείσει ένα ραντεβού στα τυφλά και νομίζει πως η Nancy είναι το ραντεβού του. Εκείνη καταλαβαίνει το λάθος του αλλά δεν τον διορθώνει από μια παρόρμηση της στιγμής. Και είναι αυτή η απόφαση που θα αλλάξει τη ζωή της.

Παίζουν: Lake Bell, Rory Kinnear, Ken Stott, Harriet Walter.

*Μακεδονία, Σάββατο 15/5, στις 23:00

«Η Μεγάλη Υπόσχεση» (2016) σκηνοθεσία Τέρι Τζόρτζ

Δράμα – Ο Μάικλ, αρμενικής καταγωγής, φθάνει το 1914 στην Κωνσταντινούπολη με σκοπό να σπουδάσει Ιατρική. Εκεί θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί την Άνα, μια πανέμορφη δασκάλα χορού επίσης αρμενικής καταγωγής. Εκείνη όμως βρίσκεται ήδη σε σχέση με έναν Αμερικανό φωτορεπόρτερ και ο Μάικλ διστάζει να τη διεκδικήσει.

Τότε όμως ξεσπά ο Μεγάλος Πόλεμος και η Οθωμανική αυτοκρατορία αρχίζει να καταρρέει, ξεκινώντας τις εθνοκαθάρσεις και την εξολόθρευση του αρμενικού λαού.

Ένα ερωτικό τρίγωνο με φόντο την φρίκη του Α Παγκοσμίου Πολέμου και την ανείπωτη τραγωδία της γενοκτονίας των Αρμενίων. Ο σκηνοθέτης επιχειρεί να μεταφέρει στην οθόνη μια από τις πιο μελανές ιστορίες της ανθρωπότητας.

Παίζουν: Όσκαρ Άιζακ, Σαρλότ λε Μπον, Κρίστιαν Μπέιλ, Ντάνιελ Χιμένες Κάτσο, Μάρτα Μπογκόσιαν.

*Alpha, Σάββατο 15/5, στις 23:15

«Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» (2013) σε σκηνοθεσία Ελίνα Ψύκου

Δράμα – Ο Αντώνης φτάνει σ ένα ξενοδοχείο κοντά στη θάλασσα. Είναι χειμώνας, το ξενοδοχείο είναι κλειστό και ο Αντώνης τριγυρνάει μόνος του.

Μοιάζει να έχει όλο το χρόνο με το μέρος του. Ώσπου στην τηλεόραση ανακοινώνεται η εξαφάνιση του γνωστού δημοσιογράφου Αντώνη Παρασκευά.

Παίζουν: Χρήστος Στέργιογλου, Μαρία Καλλιμάνη, Γιώργος Σουξές, Θεοδώρα Τζίμου, Σύλλας Τζουμέρκας, Λένα Γιάκα, Βασίλης Δημητρούλιας.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 15/5, στις 23:45

«One for the Money» (2012) σε σκηνοθεσία Τζούλι Αν Ρόμπινσον

Κωμωδία δράσης – Η Στέφανι Πλαμ είναι μία νεαρή κοπέλα από το Τζέρσι, η οποία έχει μόλις χάσει τη δουλειά της. Χωρίς λεφτά και ίχνος αυτοπεποίθησης βγαίνει στην αγορά εργασίας χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Η λύση θα έρθει από το οικογενειακό περιβάλλον και συγκεκριμένα από τον ξάδελφό της, ο οποίος διευθύνει γραφείο εγγυητών για εγκληματίες. Η εταιρία, που διατηρεί δηλαδή, πληρώνει την εγγύηση, που επιβάλλεται από το νόμο και στη συνέχεια οι κάθε λογής εγκληματίες χρωστάνε στον ίδιο το χρηματικό ποσό.

Η θέση, που της προσφέρεται, είναι να ανιχνεύει εκείνους, που δεν έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους ενώ ο πρώτος άνθρωπος, που αναλαμβάνει να εντοπίσει είναι, προς μεγάλη της έκπληξη, γνωστός της! Πρόκειται για έναν πρώην σύντροφό της, τον Τζο Μορέλι, τον οποίο δεν δυσκολεύεται να εντοπίσει.

Τα προβλήματα όμως έχουν μόλις ξεκινήσει για τη Στέφανι. Οι μνήμες του παρελθόντος ξυπνούν άμεσα και οι ισχυρισμοί του Τζο πως είναι αθώος βρίσκουν εύκολο στόχο.

Παίζουν: Κάθριν Χέιγκελ, Τζέισον Ο’Μάρα, Ντάνιελ Σουνιάτα, Τζον Λεγκουϊζάμο, Σέρι Σέπερντ, Ντέμπι Ρέινολντς.

*Star, Σάββατο 15/5, στις 01:00

«Kill Bill: Vol.2» (2004) σε σκηνοθεσία Κουέντιν Ταραντίνο

Δράσης – Το δεύτερο μέρος του οράματος του Κουέντιν Ταραντίνο ολοκληρώνεται με τη Νύφη να συνεχίζει την εκδίκησή της! Στόχος της αυτή τη φορά είναι ο Μπαντ και η Ελ, τους οποίους πρέπει να σκοτώσει για να βρεθεί επιτέλους αντιμέτωπη με τον Μπιλ. Διαφορετικό από το πρώτο μέρος, το Kill Bill 2 επικεντρώνεται περισσότερο στους χαρακτήρες, στα αναπάντητα ερωτήματα και το παρελθόν αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές και ανατροπές!

Παίζουν: Ούμα Θέρμαν, Ντέιβιντ Κάρανταϊν, Ντάριλ Χάνα, Λούσι Λιού.

*Open, Σάββατο 15/5, στις 01:00

«Το Τέλειο Χτύπημα» (2013) σκηνοθεσία Τζιουζέπε Τορνατόρε 

Ο διάσημος εκτιμητής τέχνης Βέρτζιλ Όλντμαν δεν έχει κανέναν στη ζωή του πέρα από υπηρέτες και σερβιτόρους. Επιπλέον, δεν αποχωρίζεται ποτέ τα γάντια του, μη αντέχοντας να έρχεται σε επαφή με πράγματα που δεν είναι δικά του. Όταν μια γυναίκα που πάσχει από μια βαριά μορφή αγοραφοβίας τού ζητά επίμονα να εκτιμήσει την κινητή της περιουσία, κάτι θα αρχίσει να αλλάζει στην κανονισμένη με ακρίβεια δευτερολέπτου ζωή του.

Παίζουν: Τζέφρι Ρας, Τζιμ Στάρτζες, Ντόναλντ Σάδερλαντ.

*Skai, Σάββατο 15/5, στις 01:15