4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει τέσσερις ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Λευκός Οίκος: Η πτώση» (2013) σκηνοθεσία Ρόναλντ Έμεριχ

Περιπέτεια –  Ο Τζον Κέιλ (Τσάνινγκ Τέιτουμ), ένας νεαρός αστυνομικός του Καπιτωλίου, κάνει αίτηση για να προσληφθεί ως μυστικός πράκτορας στην υπηρεσία του Προέδρου των ΗΠΑ. Δυστυχώς, η γνωστή του από το κολέγιο και πλέον πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας Κάρολ Φίνερτι (Μάγκι Τζίλενχαλ) απορρίπτει την αίτηση του λόγω ανυπακοής απέναντι στην εξουσία στο παρελθόν. Παρόλα αυτά, για να μην απογοητεύσει τη μικρή του κόρη με τη δυσάρεστη είδηση, την ξεναγεί στον Λευκό Οίκο. Την ώρα της ξενάγησης όμως συμβαίνει το αναπάντεχο: Το προεδρικό μέγαρο δέχεται επίθεση και καταλαμβάνεται από τρομοκράτες και έτσι είναι ο μόνος που μπορεί να σώσει την κόρη του, τον πρόεδρο και τη χώρα.

Παίζουν: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Τζέιμι Φοξ, Μάγκι Τζίλενχαλ, Τζέιμς Γουντς, Τζέισον Κλαρκ.

*Mega, Τετάρτη 19/5, στις 22:00

«Μαζί ή Τίποτα» (2017) σκηνοθεσία Φατίχ Ακίν

Δραματικό θρίλερ – Η ταινία λαμβάνει χώρα στην γερμανο-τουρκική κοινότητα του Αμβούργου. Από το πουθενά, η ζωή της Κάτια καταρρέει όταν ο κουρδικής καταγωγής, σύζυγός της, Νούρι και ο μικρός τους γιος, Ρόκο, σκοτώνονται σε μια βομβιστική επίθεση. Με τη βοήθεια φίλων και συγγενών, η Κάτια καταφέρνει να αντέξει το σοκ και προσπαθεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της.

Όμως, η αναζήτηση των ενόχων και η διαλεύκανση των κινήτρων πίσω από τη δίχως νόημα τραγωδία περιπλέκει το πένθος της Κάτια και κρατά ανοιχτές τις πληγές της.
Ο Ντανίλο, δικηγόρος και καλύτερος φίλος του Νούρι, εκπροσωπεί την Κάτια στη μετέπειτα δίκη ενάντια σε δύο υπόπτους: ένα νεαρό ζευγάρι που κινούνταν σε νεοναζί κύκλους.
Η απόφαση του δικαστηρίου φέρνει την Κάτια στα άκρα, αλλά δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική: Απαιτεί δικαιοσύνη.

Παίζουν: Νταϊάν Κρούγκερ, Ντένις Μοσκίτο, Γιοχάνες Κρις, Σάμια Σανκρίν, Νούμαν Ακάρ. Σε ρόλο έκπληξη βρίσκουμε και τον καταξιωμένο Έλληνα σκηνοθέτη, Γιάννη Οικονομίδη.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 19/5, στις 22:00

«Εκδίκηση Εκτός Νόμου» (2017) σκηνοθεσία Τζόνι Μάρτιν 

Θρίλερ δράσης – Ένας αστυνομικός διερευνά την υπόθεση του βάναυσου βιασμού μιας νεαρής γυναίκας, μπροστά στα μάτια της 12χρονης κόρης της. Ενώ υπάρχουν αρκετά στοιχεία ώστε να καταδικαστούν σε ισόβια οι ένοχοι, οι γονείς τους προσλαμβάνουν έναν επιτυχημένο δικηγόρο, ο οποίος καταφέρνει να τους αθωώσει και να στρέψει την κοινή γνώμη ενάντια στο θύμα.

Αρνούμενος την απόφαση του δικαστηρίου, ο αστυνομικός Τζον Ντρομούρ, αποφασίζει να πράξει ως αυτόκλητος τιμωρός και αποδώσει εκείνος δικαιοσύνη.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Άννα Χάτσισον, Ταλίθα Ελιάνα Μπέιτμαν, Ντέμπορα Κάρα Άνγκερ, Ντον Τζόνσον.

*Alpha, Τετάρτη 19/5, στις 23:00

«Στροφή Χωρίς Φρένο» (2009) σκηνοθεσία Φρανκ Καλφούν

Περιπέτεια – Ένας μικρός καρχαρίας της αμερικανικής μαφίας μαζί με το πρωτοπαλίκαρό του βγάζουν από τη μέση έναν έμπορο ναρκωτικών, ο οποίος ήθελε να σκοτώσει τον μαφιόζο.

Όλα όμως θα πάρουν άλλη στροφή, καθώς ο ντίλερ αποδεικνύεται προστατευόμενος μεγαλομαφιόζου της ανατολικής ακτής, ο οποίος θέλει αντάλλαγμα για τον θάνατο του υπαλλήλου του. Αυτή η λάθος στροφή θα αποβεί μοιραία.

Παίζουν: Κούμπα Γκούντινγκ Τζ., Μιγκέλ Φερέρ, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Άλεξ Μενέσες.

*Open, Τετάρτη 19/5, στις 23:30