Ακολούθα τα όνειρά σου… του Χρήστου Ασλανίδη

Ασλανίδης Χρήστος

Από μικρό παιδί θυμάμαι να ταξιδεύει ο νους μου σε διάφορα μέρη, να σκαρώνει ιστορίες που κρύβανε μέσα τους μια δόση επιθυμίας. Επιθυμία για κάτι παραπάνω από τα ήδη υπάρχοντα στην καθημερινότητά μου, επιθυμία για κάτι άπιαστο και ακατόρθωτο ( ή τουλάχιστον έτσι φάνταζε στο παιδικό μυαλό μου).

Μην βιαστείς να με χαρακτηρίσεις “αχάριστο” και “κακομαθημένο”. Η καλύτερη, ή μάλλον η σωστότερη, λέξη που θα μπορούσε να έχει δημιουργηθεί για να ορίσει αυτή την στάση μου είναι τα “όνειρα”. Σαφώς και δεν αναφέρομαι στα όνειρα που βλέπουμε κατά την διάρκεια του ύπνου, αλλά στα άλλα. Αναφέρομαι σε εκείνες τις σκέψεις και τις επιθυμίες που κρατάς μέσα σου και που ευελπιστείς κάποτε να τις δεις να πραγματοποιούνται μία προς μία.

Κάθε ηλικία κρύβει και διαφορετικά όνειρα, μικρά όνειρα μικρότερος ο κόπος, μεγάλα όνειρα μεγάλος και ο κόπος.  Από το να αποκτήσεις ένα παιχνίδι έως το να πετύχεις στον επαγγελματικό σου τομέα. Μεγαλώνοντας και ωριμάζοντας, αναπολείς τις παλιές σου επιθυμίες και γελάς, καθώς σου μοιάζουν τόσο ανούσιες. Όπως έχει δείξει και η ίδια η ζωή, σε κάθε φάση της ζωής μας το παρελθόν μας μοιάζει πάντα πιο αστείο από το παρόν. Οι εμπειρίες και οι γνώσεις που θα αποκτήσεις με την πάροδο του χρόνου, είναι αυτές που απλοποιούν τα πράγματα.

Τα όνειρα είναι για να υπάρχουν και εσύ για να τα πραγματοποιείς. Μην περιμένεις από μία ξένη δύναμη να στα πραγματοποιήσει, η δύναμη είναι μέσα σου, η δύναμη είσαι εσύ. Σταμάτα να περιμένεις από τους άλλους και ξεκίνα την δουλεία, είναι ο μόνος τρόπος για να δεις κάποια από τα όνειρα σου να γίνονται πραγματικότητα. Βέβαια υπάρχουν και εκείνα τα τρελά και ακατόρθωτα όνειρα, τα οποία σε καμία των περιπτώσεων δεν θα πρέπει να σε απογοητεύουν καθώς τα βλέπεις να απομακρύνονται από  τον ορίζοντα της πραγματικότητας.

Υπομονή και επιμονή, θα πρέπει να είναι οι κυρίαρχοι συνοδοιπόροι σου σε όλο το ¨ταξίδι¨ προς την επιτυχία. Κανείς δεν είπε πως το να κυνηγάς τα όνειρά σου είναι εύκολη υπόθεση. Προκλήσεις, παγίδες και άγχος θα βρεθούν πολλές φορές μπροστά σου, όμως οφείλεις να τα προσπεράσεις και να συνεχίσεις. Η μεγαλύτερη παγίδα που θα συναντήσεις είναι η διαδικασία της επιλογής. Όταν βρεθείς σε κάποιο δίλλημα και πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα σε δύο ή περισσότερες επιλογές, τότε το σύμπαν συνωμοτεί πάντα εναντίον σου. Πλάκα κάνω, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα επιλέξεις την όχι και τόσο σωστή, θα έλεγα επιλογή, με αποτέλεσμα να δυσκολευτείς να πραγματοποιήσεις τον στόχο σου.

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις εμπιστοσύνη στο εαυτό σου. Συγκεντρώσου στον στόχο σου και απομάκρυνε κάθε δυνητικό παράγοντα που θα έχει αρνητικό αντίκτυπο σε αυτό. Όποιο και να είναι το όνειρό σου, από την στιγμή που πήρες την απόφαση να το κυνηγήσεις, ολοκλήρωσέ το. Είναι υποχρέωσή προς του εαυτό σου να μην τα παρατήσεις, η ικανοποίηση που θα λάβεις στο τέλος θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις δυσκολίες που πιθανόν να συνάντησες.

Σε όλον αυτό τον “αγώνα” πολύ σπουδαίο ρόλο παίζει και ο παράγοντας τύχη. Η προκατάληψη και η αρνητική στάση σε τέτοιου είδους θεωρίες, είναι σίγουρα ανασταλτικοί παράγοντες που θα πρέπει να αποφύγεις. Αντίθετα θα ήταν καλό να αρχίσεις να πιστεύεις στην τύχη και μην φοβάσαι, θα σε ευνοήσει. Για να διαβάζεις αυτό εδώ το κείμενο πάει να πει πως εγώ πίστεψα στην τύχη και μου το ανταπέδωσε…

“Όλα τα όνειρά μας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, αν έχουμε το θάρρος να τα πετύχουμε”  Walt Disney