Τι έδειξαν τα σημερινά rapid test σε Καστοριά και Άργος Ορεστικό

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 19 Μαΐου, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test)

Οι δράσεις οργανώθηκαν σε κεντρικά και εύκολα προσβάσιμα σημεία αστικών και επαρχιακών περιοχών της Ελλάδας, δίνοντας τη δυνατότητα σε πολίτες να εξετασθούν δωρεάν για τον ιό SARS-CoV-2.

Συνολικά σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν 130 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 61 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 16.497 rapid test και ανευρέθηκαν 237 θετικά (1.44%). Από τις 237 περιπτώσεις, οι 125 αφορούν άνδρες και οι 112 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 31 έτη (μέση ηλικία τα 34.19 έτη).

Στην Καστοριά οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ οργάνωσαν δειγματοληψία στη λεωφόρο Κύκνων. Πραγματοποιήθηκαν 67 rapid test και ήταν όλα αρνητικά.

Στο Άργος Ορεστικό οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ οργάνωσαν δειγματοληψία, έξω από το Δημαρχείο Άργους Ορεστικού, στη θέση του παρκινγκ. Πραγματοποιήθηκαν 32 rapid test και ήταν όλα αρνητικά.