Ποιες χώρες της Ευρώπης επιτρέπουν το εμβόλιο σε παιδιά και εφήβους

Μετά τον εμβολιασμό των ενηλίκων, εννέα χώρες της ΕΕ ετοιμάζονται να χορηγήσουν το εμβόλιο και σε παιδιά και εφήβους

Εννέα χώρες της Ευρώπης έχουν δώσει, μέχρι στιγμής, το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό κατά της νόσου Covid παιδιών και εφήβων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, πρόκειται για την Γαλλία, τη Γερμανία, την Πολωνία, τη Λιθουανία, την Ιταλία, την Αυστρία, την Ουγγαρία, την Ελβετία και το Σαν Μαρίνο.

Στη χώρα του Εμανουέλ Μακρόν, οι εμβολιασμοί παιδιών άνω των 12 ετών θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου. Στη Γερμανία, οι εμβολιασμοί παιδιών και εφήβων, ηλικίας 12-16 ετών, θα ξεκινήσουν στις 7 Ιουνίου, όπως δήλωσε η Καγκελάριος της χώρας Άνγκελα Μέρκελ.

Στα χνάρια της ατμομηχανής της Ευρωζώνης και η Πολωνία με τις αρχές να ανακοινώνουν ότι οι εμβολιασμοί σε άτομα ηλικίας 12-15 ετών θα ξεκινήσουν στις 7 Ιουνίου. Ο πρωθυπουργός της Λιθουανίας δήλωσε ότι η χώρα του θα μπορούσε να ξεκινήσει τον εμβολιασμό παιδιών από την ηλικία των 12 ετών και άνω εντός του Ιουνίου.

Από τις 31 Μαΐου, η Ιταλία ενέκρινε την χορήγηση του εμβολίου των Pfizer-BioNTech σε άτομα ηλικίας 12-15 ετών. Η Αυστρία στοχεύει να εμβολιάσει πάνω από 340.000 παιδιά, ηλικίας 12-15 ετών μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Η Ουγγαρία ξεκίνησε τον εμβολιασμό εφήβων, ηλικίας 16 έως 18 ετών, στα μέσα Μαΐου.

Οι υγειονομικές αρχές της Ελβετίας ανακοίνωσαν ότι στις αρχές Μαΐου ζήτησαν την έγκριση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών.

Από την 1η Ιουνίου, το Σαν Μαρίνο έδωσε το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12-15 ετών.