8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Απόψε Τρώμε στης Ιοκάστης» (2014) σε σκηνοθεσία Βασίλης Μυριανθόπουλος

Κωμωδία -Μια φιλήσυχη γειτονιά διαταράσσεται από την απροσδόκητη εξαφάνιση μιας Λετονής μανικιουρίστ! Η χήρα, μάνα και υποτιθέμενη business woman, Ιοκάστη Παπαδάμου, ενώνει τις δυνάμεις της με τη δαιμόνια, πλην όμως παντελώς αφελή, γειτόνισσά της για να ρίξουν άπλετο φως στην περίεργη, ομολογουμένως, υπόθεση. Η προϋπηρεσία τους ανύπαρκτη και η ευφυΐα τους υπό ξεκάθαρη αμφισβήτηση, όμως υπάρχει κάτι στα μάτια τους, που υπόσχεται πως, ευτυχώς, τα πράγματα δεν θ αργήσουν να γίνουν άνω κάτω! Κι όταν τα περιθώρια στενέψουν απειλητικά, τα μυστικά του παρελθόντος, οι κρυφές αγάπες, τα ανομολόγητα πάθη, τα ερωτικά καμώματα και οι απάτες μεγατόνων, θα αναστήσουν ακόμη και φαντάσματα.

Παίζουν: Ρένια Λουϊζίδου, Τάκης Σπυριδάκης, Παύλος Ορκόπουλος, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Κλέλια Ρένεση, Δημήτρης Μακαλιάς, Μαρία Γεωργιάδου, Μπέτυ Μαγγίρα.

*Mega, Πέμπτη 3/6, στις 21:00

«Tag» (2018) σκηνοθεσία Τζεφ Τόμσικ

Κωμωδία –  Μια παρέα φίλων, ο Μπομπ, ο Ράντι, ο Σάμπλ, ο Χόγκι και ο Τζέρι, κάθε Μάιο ξεχνάνε για λίγες μέρες κάθε είδους υποχρεώσεις, επαγγελματικές ή προσωπικές, και συναντιούνται για να παίξουν… κυνηγητό, μένοντας πιστοί σ’ ένα δικό τους έθιμο, που χρονολογείται από τότε που πήγαιναν ακόμα δημοτικό!

Αυτή τη χρονιά η ετήσια διασκεδαστική συνάντηση τους συμπίπτει με το γάμο του Τζέρι, του μοναδικού αήττητου συμπαίκτη τους όλα αυτά τα χρόνια.

Και παρόλο, που λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, όλοι τον θεωρούν έναν εύκολο πλέον στόχο, εκείνος δείχνει ετοιμοπόλεμος και ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα αιώνια παιδιά, χτυπάει κόκκινο.

Παίζουν: Εντ Χελμς, Τζέικ Τζόνσον, Άναμπελ Γουόλις, Χάνιμπαλ Μπουρές, Ίσλα Φίσερ, Ρασίντα Τζόουνς, Λέσλι Μπιμπ, Τζον Χαμ, Τζέρεμι Ρένερ.

*Star, Πέμπτη 3/6, στις 21:00

«Διαφυγή» (2019) σκηνοθεσία Αλεξάντρ Αζά

Δράσης, Θρίλερ – Όταν ένας τεράστιος τυφώνας χτυπά τη Φλόριντα, η Χέιλι αγνοεί τις εντολές εκκένωσης για να αναζητήσει τον αγνοούμενο πατέρα της. Αφού τον εντοπίσει σοβαρά τραυματισμένο στο υπόγειο του πατρικού της, οι δυο τους θα παγιδευτούν από τα ορμητικά νερά που πλημμυρίζουν όλο και περισσότερο το σπίτι.

Καθώς ο χρόνος που τους απομένει για να ξεφύγουν από την ισχυρή καταιγίδα εξαντλείται, η Χέιλι και ο πατέρας της ανακαλύπτουν ότι η ανερχόμενη στάθμη των υδάτων είναι το λιγότερο που πρέπει να φοβούνται.

Παίζουν: Κάγια Σκοντελάριο, Μπάρι Πέπερ, Ρος Άντερσον.

*Skai, Πέμπτη 3/6, στις 22:00

«Ο Στόχος» (2017) σκηνοθεσία Σεντρίκ Χιμένεζ

Βιογραφικό πολεμικό δράμα – Η ιστορία μίας από τις πιο επικίνδυνες φυσιογνωμίες του Ναζιστικού καθεστώτος και των γενναίων ανθρώπων που επιδίωξαν να τον σκοτώσουν. Ο Ράινχαρντ Χάιντριχ εμφανίστηκε σαν μετεωρίτης για να γίνει ένας από τους πιο ισχυρούς και τρομακτικούς άνδρες στην ιεραρχία του Τρίτου Ράιχ. Ο Ράινχαρντ Χάιντριχ ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την ιδεολογία των Ναζί μέσω της γυναίκας του Λίνα, μιας Γερμανίδας αριστοκράτισσας που τον ακολούθησε σε όλη του την ανοδική πορεία στην εξουσία ως ένας από του αρχιτέκτονες της «Τελικής Λύσης». 1942.

Κατεχόμενη Τσεχοσλοβακία. Δύο Τσεχοσλοβάκοι μέλη της Αντίστασης και σταλμένοι από το Λονδίνο φτάνουν στην Πράγα, με αποστολή να δολοφονήσουν τον πιο επικίνδυνο άντρα του Γ΄Ράιχ: τον Ράινχαρντ Χάιντριχ, «το ξανθό κτήνος», τον «δήμιο της Πράγας», τον αρχηγό των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, το δεξί χέρι του Χάινριχ Χίμλερ. Πρόκειται για την Επιχείρηση «Ανθρωποειδές», μία από τις πιο τολμηρές και ηρωικές απόπειρες του Β΄Παγκόσμιου πολέμου.

Παίζουν: Τζέισον Κλάρκ, Τζακ Ο Κόνελ, Ρόζαμουντ Πάικ, Μία Γουασικόφσκα.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 3/6, στις 22:00

«Συλλάβετε τον Κάρτερ» (2000) σε σκηνοθεσία Στίβεν Κέι

Περιπέτεια  – Ο Τζακ Κάρτερ (Σιλβέστερ Σταλόνε) εκτελεστής της μαφίας από το Λας Βέγκας, επιστρέφει στη γενέτειρά του, το Σιάτλ, για να παραστεί στην κηδεία του αδερφού του. Εκεί συναντά και πάλι τη σύζυγο του αδερφού του, Γκλόρια (Μιράντα Ρίτσαρντσον), και τη κόρη τους, Ντορίν (Ρέιτσελ Λι Κουκ) που τον υποδέχονται με ψυχρότητα. Τα πράγματα όμως παίρνουν απρόβλεπτη τροπή.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Σιάτλ, ο Τζακ έρχεται σε επαφή με παλιούς γνωστούς και σύντομα υποψιάζεται ότι ο θάνατος του αδερφού του δεν ήταν ατύχημα αλλά δολοφονία. Όταν οι έρευνές του επιβεβαιώνουν τους φόβους του ο Τζακ αποφασίζει να πάρει εκδίκηση…Στην προσπάθειά του να ανακαλύψει τους υπεύθυνους για τη δολοφονία του αδελφού του ανέλπιστη σύμμαχος του θα γίνει η Ντορίν!

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Μιράντα Ρίτσαρντσον, Ρέιτσελ Λι Κουκ, Μάικλ Κέιν, Μίκι Ρούρκ, Αλαν Κάμινγκ.

*Mega, Πέμπτη 3/6, στις 22:50

«Κούρσα θανάτου» (2008) σκηνοθεσία Πολ Άντερσον

Δράσης – Στη μεταπολεμική κοινωνία ενός αόριστου μέλλοντος, σ΄ ένα σωφρονιστικό ίδρυμα, οι δεσμοφύλακες έχουν βρει έναν αποτρόπαιο τρόπο να περνάνε την ώρα τους: αναγκάζουν τους κρατούμενους να παίρνουν μέρος σε αγώνες, όπου στο τέλος, μονάχα ένας μπορεί να βγει ζωντανός. Ένας πρώην κατάδικος και δεινός οδηγός σε αγώνες ταχύτητας, που θεωρεί, πως πλέον η ζωή του έχει πάρει το δρόμο της, βρίσκεται ξαφνικά κατηγορούμενος για έναν φόνο, που ποτέ δε διέπραξε και καταλήγει στο ίδρυμα.

Εκεί, προκειμένου να επιβιώσει, πρέπει να συμμορφωθεί με τους αποτρόπαιους κανόνες της φυλακής και να παίξει κυριολεκτικά το παιχνίδι τους, με έπαθλο τη ζωή και κατ’ επέκταση την ελευθερία του. Από τη θέση του οδηγού πια, ενός θηριώδους αυτοκινήτου, οπλισμένου με πολυβόλα, ένας απελπισμένος άνθρωπος καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του για να στεφθεί νικητής στο πιο απάνθρωπο άθλημα του πλανήτη.

Παίζουν: Ίαν ΜακΣέιν, Τζέισον Στέιθαμ, Νάταλι Μαρτίνεζ, Τζόαν Άλεν.

*Star, Πέμπτη 3/6, στις 23:15

«Επικίνδυνη Αποστολή» (1996) σε σκηνοθεσία Μπράιαν Ντε Πάλμα

Δράσης – Ο Ίθαν Χαντ είναι ένας ικανότατος κατάσκοπος που κατηγορείται άδικα για το θάνατο των µελών της οµάδας του στην προηγούμενη αποστολή τους. Ο µόνος τρόπος για να αποδείξει την αθωότητά του, αλλά και να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά, είναι να δράσει µόνος. Ο Ίθαν θα χρησιμοποιήσει τις γνωριμίες του και όλα τα μέσα που διαθέτει και θα βρεθεί μπροστά σε µία σοκαριστική αλήθεια!

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Γιον Βόιτ, Εμανουέλ Μπεάρ, Ζαν Ρενό, Κριστίν Σκοτ Τόμας.

*Skai, Πέμπτη 3/6, στις 23:50

«Δαιμονισμένη» (2012) σκηνοθεσία Όλε Μπορνένταλ

Τρόμου – Η Εμ, κόρη του πρόσφατα διαζευγμένου Κλάιντ, αναπτύσσει μια περίεργη εμμονή με ένα ξύλινο κουτί-αντίκα, που αγόρασε σε κάποιο παζάρι. Καθώς η συμπεριφορά της κόρης του γίνεται όλο και πιο αλλοπρόσαλλη και επικίνδυνη, ο Κλάιντ νιώθει ολοένα και πιο έντονα την ύπαρξη μιας σκοτεινής παρουσίας και καταλαβαίνει ότι αυτή σχετίζεται με το κουτί.

Ο Κλάιντ ενημερώνει σχετικά την πρώην συζυγό του, Στέφανι αλλά εκείνη δεν τον πιστεύει και μάλιστα στερεί από τον πρώην σύζυγό της την κόρη τους. Τα ανεξήγητα και δυσάρεστα περιστατικά συνεχίζουν να συμβαίνουν και να κλιμακώνονται, ώσπου τελικά ο Κλάιντ, με τη βοήθεια ενός ραββίνου, αποκρυπτογραφεί τα περίεργα σκαλίσματα πάνω στο κουτί και ανακαλύπτει πως μέσα σε αυτό κρύβεται ένα Dibbuk: ένα ξεστρατισμένο πνεύμα, που κυριεύει και τελικά καταβροχθίζει τον ανθρώπινο ξενιστή του.

Τότε, καθώς η επιρροή του Dibbuk πάνω στη μικρή του κόρη γίνεται όλο και πιο έντονη και τρομαχτική, ο Κλάιντ σε συνεργασία με τη Στέφανι, δίνει μάχη με το χρόνο, προκειμένου να μπορέσει να απομακρύνει το Dibbuk και να σώσει το παιδί του.

Παίζουν: Νατάσα Κάλις, Κίρα Σέντγουικ, Τζέφρι Ντιν Μόργκαν, Μάντισον Ντάβενπορτ.

*Star, Πέμπτη 3/6, στις 01:30