Ο καιρός σήμερα Τρίτη 8 Ιουνίου

φωτογραφία Δημήτρης Παπαρέντης
Βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά. Τοπικές χαλαζοπτώσεις κυρίως στα βόρεια. Αυξημένες συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης. Άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021 αναμένεται άστατος καιρός στα ηπειρωτικά, με βροχές και καταιγίδες κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Στα κεντρικά και βόρεια τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και θα συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και σε ορισμένες περισσότερες από χαλαζοπτώσεις. Παράλληλα, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 11 έως 27, στην Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 33 βαθμούς, στην Ήπειρο από 12 έως 31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 29 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν τα νοτιότερα πελάγη όπου θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι με ίδιες εντάσεις.

Ο καιρός στην Καστοριά

ΩΡΑ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΕΡΜΟ-
ΚΡΑΣΙΑ
ΑΝΕΜΟΣ bf ΥΓΡΑΣΙΑ
Τρίτη
08/06
09:00 Αραιές νεφώσεις Αραιές νεφώσεις 18 °C 1 Ν Ν 60 %
12:00 Νεφελώδης Νεφελώδης 22 °C 2 Α Α 46 %
15:00 Νεφελώδης Νεφελώδης 22 °C 5 Α Α 56 %
18:00 Βροχοπτώσεις Βροχοπτώσεις 17 °C 2 ΒΔ ΒΔ 77 %
21:00 Νεφελώδης Νεφελώδης 16 °C 1 ΝΔ ΝΔ 86 %
Τετάρτη
09/06
00:00 Νεφελώδης Νεφελώδης 14 °C 2 Β Β 84 %
03:00 Νεφελώδης Νεφελώδης 14 °C 2 Β Β 78 %
06:00 Νεφελώδης Νεφελώδης 14 °C 2 Β Β 81 %

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν δίνοντας βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια και δυτικά τμήματα του νομού. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι τοπικά ισχυρά. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι καταά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από τις βραδινές ώρες βόρειοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου γενικά αίθριος, με λίγες παροδικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο και τοπικούς όμβρους στη δυτική Στερεά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από τις μεσημβρινές ώρες δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά.
Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το μεσημέρι στη Θεσσαλία ισχυρές βροχές και καταιγίδες και στα υπόλοιπα τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βορειότερα τμήματα, όπου πιθανώςνα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.