9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«The Kings of Mykonos» (2010) σε σκηνοθεσία Πίτερ Ανδρικίδης

Κωμωδία – Ο Στιβ, νεαρός ελληνοαυστραλός, έρχεται στη Μύκονο μαζί με τον κολλητό του φίλο, Φρανκ. Ο σκοπός του ταξιδιού του είναι μια κληρονομιά! Ένας θείος του, που δεν τον γνωρίζει, του άφησε μια ολόκληρη παραλία (!) και μια ταβέρνα.

Βέβαιος πως θα λύσει το πρόβλημα της ζωής του, φθάνει αθώος κι ανυποψίαστος στη Μύκονο χωρίς να γνωρίζει την ελληνική νοοτροπία. ….Έτσι ο Στιβ θα ανακαλύψει πως η Μύκονος δεν είναι ο παράδεισος που φανταζόταν.

Παίζουν: Νικ Γιαννόπουλος, Ζέτα Μακρυπούλια, Βινς Κολόσιμο, Δημήτρης Σταρόβας.

*Mega, Πέμπτη 10/6, στις 21:00

«Ο Κατάσκοπος που με πατάτησε» (2018) σε σκηνοθεσία Σουζάνα Φόγκελ

Κωμική περιπέτεια – Η Όντρεϊ και η Μόργκαν είναι δύο 30άρες κολλητές φίλες, που ζουν στο Λος Άντζελες και τελείως απρόσμενα βρίσκονται μπλεγμένες σε μία απίστευτη διεθνή συνομωσία, όταν ο πρώην φίλος της Όντρεϊ αποδεικνύεται ότι ήταν ένας κατάσκοπος!

Εκπλήσσοντας η μία την άλλη και τους εαυτούς τους ταυτόχρονα, οι δύο φίλες αναλαμβάνουν δράση, καταστρώνοντας ένα σχέδιο για να σώσουν τον κόσμο, ενώ τις αναζητούν διάφοροι εκτελεστές αλλά και ένας γοητευτικός αλλά ύποπτος βρετανός πράκτορας.

Παίζουν: Μίλα Κούνις, Κέιτ ΜακΚίνον, Τζάστιν Θέροου, Τζίλιαν Άντερσον.

*Star, Πέμπτη 10/6, στις 21:00

«Επικίνδυνη Οικογένεια» (2013) σε σκηνοθεσία Λικ Μπεσόν

Περιπέτεια – Μπορεί το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων να λειτουργεί άψογα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί να προστατέψει τους μάρτυρες από τον ίδιο τους τον εαυτό. Ειδικά, αν πρόκειται για πρώην μέλη της μαφίας που είναι εθισμένα στην παρανομία. Ο Φρεντ Μανζόνι, ένας σκληροτράχηλος και βίαιος Αμερικανός μαφιόζος μετακομίζει με τη σύζυγο και τα δυο του παιδιά σε μια ήσυχη κωμόπολη της Νορμανδίας υπό την επίβλεψη ενός πράκτορα του FBI. Όμως, είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει η φύση των ανθρώπων και η οικογένεια Μανζόνι θα υποκύψει ξανά στις εγκληματικές της συνήθειες. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν μερικοί «παλιόφιλοι» από τη Νέα Υόρκη αποφασίσουν να επισκεφτούν τη Γαλλία για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Η γραφική και ήρεμη γαλλική κωμόπολη θα γίνει σύντομα το σκηνικό μιας εκρηκτικής αντιπαράθεσης.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μισέλ Φάιφερ, Τόμι Λι Τζόουνς, Νταϊάνα Άγκρον, Ρικάρντο Κορντέρο Σενάριο: Λικ Μπεσόν, Μάικλ Καλέο.

*Open, Πέμπτη 10/6, στις 21:00

«Το Νησί των Καταραμένων» (2010) σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε

 

Θρίλερ – Καλοκαίρι 1954. Ο αστυνόμος Τέντι Ντάνιελς κι ο νέος συνεργάτης του, ο Τσακ, φτάνουν σ? ένα νησί κάπου στα ανοιχτά της Αμερικής, όπου βρίσκεται το Άσκλιφ, το ψυχιατρικό νοσοκομείο για ψυχασθενείς εγκληματίες, για να διεξάγουν έρευνα για μια ασθενή που φαίνεται να δραπέτευσε μυστηριωδώς. Όταν ξαφνικά ξεσπάει μια καταιγίδα, ο Ντάνιελς βρίσκεται αποκλεισμένος εκεί και η διακριτική γραμμή μεταξύ πραγματικότητας και παράνοιας αρχίζει να γίνεται επικίνδυνα δυσδιάκριτη. Στο νοσοκομείο Άσκλιφ τίποτα δεν είναι τελικά όπως φαίνεται.

Παίζουν: Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Μαρκ Ράφαλο, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Μισέλ Ουίλιαμς

*Skai, Πέμπτη 10/6, στις 22:00

«Ένα Ενωμένο Βασίλειο» (2016) σε σκηνοθεσία Άμα Ασάντε

Βιογραφικό δράμα – 1947: Ο Σερέτσε Χάμα, βασιλιάς της Μποτσουάνα, συναντά την Αγγλίδα Ρουθ Ουίλιαμς και η έλξη μεταξύ τους είναι μοιραία. Εκείνη μαγεύεται από το όραμα του για έναν καλύτερο κόσμο, εκείνος από τη θέληση της να εμπλακεί μ’ αυτό.

Είναι ιδανικοί ο ένας για τον άλλον, όμως η σχέση τους προκαλεί έντονες οικογενειακές, αλλά και πολιτικές αντιδράσεις. Παρά τις τεράστιες πιέσεις, οι δυο τους αγωνίζονται για την αγάπη τους. Έτσι, αλλάζουν το έθνος τους και εμπνέουν ολόκληρο τον πλανήτη.

Παίζουν: Ντέιβιντ Ογιέλοου, Ρόζαμουντ Πάικ, Τομ Φέλτον, Τέρι Φέτο, Τζακ Ντάβενπορτ.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 10/6, στις 22:00

«Ο Αριστερόχειρας» (2015) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Δράμα – Αν και αριστερόχειρας, ο Μπίλι «The Great» Χόουπ έχει κατακτήσει την κορυφή της κατηγορίας ελαφριών βαρέων βαρών στο αμερικανικό πρωτάθλημα πυγμαχίας, χάρη κυρίως στην χαρακτηριστική επιθετική κίνηση «southpaw», και μοιάζει να τα έχει όλα: μία εντυπωσιακή καριέρα, μια υπέροχη οικογένεια, και έναν υπερπολυτελή τρόπο ζωής. Η ιδανική ζωή του, όμως, καταρρέει όταν ένα τραγικό συμβάν τον βυθίσει στον εθισμό του  αλκοόλ και του στοιχίσει την καριέρα του, αλλά και την κηδεμονία της κόρης του. Εκεί που όλα μοιάζουν χαμένα, ένας πρώην μποξέρ, ιδιοκτήτης πλέον ενός φτωχικού συνοικιακού γυμναστηρίου, τον παίρνει υπό την προστασία του και τον βοηθά να βρει πάλι το δρόμο του προς την κορυφή. Αντιμέτωπος με τη δυσκολότερη μάχη της ζωής του, ο Μπίλι θα πρέπει να  νικήσει τους δαίμονές του και να μάθει ότι μερικές φορές ο μεγαλύτερος αντίπαλός σου είναι ο εαυτός σου…

Παίζουν: Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, Φόρεστ Γουίτακερ, Τζέικ Τζίλενχαλ, Ναόμι Χάρις, Κέρτις “50 Cent” Τζάκσον, Ρίτα Όρα.

*Mega, Πέμπτη 10/6, στις 23:10

«Το Μονοπάτι του Θανάτου» (2014) σε σκηνοθεσία Σκοτ Φρανκ

Θρίλερ μυστηρίου – Ο Ματ ήταν κάποτε ένας πολύτιμος αστυνομικός για το τμήμα της Νέας Υόρκης όμως τώρα πια εργάζεται, παράνομα, ως ιδιωτικός ντεντέκτιβ. Παρότι διστακτικός, αρχικά, ο ντεντέκτιβ αποφασίζει να βοηθήσει τον έμπορο ναρκωτικών Κένι Κρίστο προκειμένου να ξεσκεπάσουν τη συμμορία, που κρύβεται πίσω από την απαγωγή και δολοφονίας της γυναίκας του. Το πρώτο πράγμα, που ανακαλύπτει ο Σκάντερ είναι πως οι άνθρωποι αυτοί δεν προέβησαν στο ίδιο διεστραμμένο έγκλημα για πρώτη φορά, αλλά ούτε φαίνεται να είναι και η τελευταία. Η έρευνα θα τον φέρει στα σοκάκια της Νέας Υόρκης και ο χρόνος κυλάει αντίστροφα πριν οι εγκληματίες ξαναχτυπήσουν. Καθώς πλησιάζουν, όμως, προς τη λύση του μυστηρίου ανακαλύπτουν ότι η υπόθεση, στην οποία έμπλεξαν, είναι πολύ μεγαλύτερη και πιο επικίνδυνη απ ότι μπορούσαν να φανταστούν…

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Νταν Στίβενς, Ντέιβιντ Χάρμπορ, Άνταμ Ντέιβιντ Τόμπσον, Μπόιντ Χόλμπρουκ.

*Star, Πέμπτη 10/6, στις 23:30

«Στα Όρια» (2011) σε σκηνοθεσία Όρεν Μούβερμαν

Αστυνομική – Για κάποιους αστυνομικούς, η διαφθορά δεν έχει όρια. Λος Άντζελες, 1999: ο βετεράνος του Βιετνάμ Ντέιβ Μπράουν (Γούντι Χάρελσον) είναι αστυνομικός στο τμήμα Rampart του Λος Άντζελες και αποφασισμένος να επιβάλει την προσωπική του αίσθηση δικαίου, που συχνά ξεπερνά τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ σωστού και λάθους. Όταν καταγράφεται από κάμερα να χτυπά με υπερβολική βιαιότητα έναν ύποπτο, η έρευνα που διεξάγεται θα φέρει στο προσκήνιο το σκοτεινό προσωπικό και επαγγελματικό του παρελθόν.

Παίζουν: Γούντι Χάρελσον, Σιγκούρνι Γουίβερ, Στιβ Μπουσέμι , Σίνθια Νίξον, Ρόμπιν Ράϊτ, Αν Χεσι, Μπεν Φόστερ.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 10/6, στις 00:00

«Θανάσιμη Αντιζηλία» (2019) σε σκηνοθεσία Κόλιν Λόρενς

Θρίλερ – Η Λίνα και η κόρη της μετακομίζουν σε άλλη πόλη, και εκεί η Λίνα γνωρίζει τον άντρα των ονείρων της, τον Μάικλ. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι ο Μάικλ κρύβει κάποια πολύ σκοτεινά μυστικά. Σύντομα οι φίλες της θα αρχίζουν να εξαφανίζονται μία- μία, και η Λίνα θα πρέπει ξετυλίξει του κουβάρι του μυστηρίου προτού να είναι αργά.

Παίζουν: Τζένιφερ Τέιλορ, Αλ Σαπιέντζα, Λόρι Φόρτιε, κ.ά

*Skai, Πέμπτη 10/6, στις 00:50