10 ταινίες για να δεις σήμερα στην τηλεόραση

Βάλτε μια καλή ταινία, παραγγείλετε τα αγαπημένα σας σνακ και μετατρέψτε μια απλή Παρασκευή στο απόλυτο movie night.

«Η χαμένη πόλη του Ζ» (2016) σκηνοθεσία Τζέιμς Γκρέι

Περιπέτεια – Το 1906, ο βρετανός εξερευνητής Πέρσι Φόσετ ταξιδεύει στον Αμαζόνιο και ανακαλύπτει στοιχεία που υποδεικνύουν την ύπαρξη ενός άγνωστου πολιτισμού. Σε μία αχαρτογράφητη περιοχή της Βολιβίας, στην καρδιά του τροπικού δάσους, ο φιλόδοξος εξερευνητής ανακαλύπτει πολυκαιρισμένα κεραμικά θραύσματα, που αποδεικνύουν περίτρανα την ύπαρξη μιας χαμένης πόλης. Όταν επιστέφει στην Αγγλία και ανακοινώνει τα ευρήματα του για την πόλη, που αποκαλεί «H χαμένη πόλη του Ζ», έρχεται αντιμέτωπος με χλευαστικά σχόλια και χαρακτηρισμού από τον υπόλοιπο επιστημονικό κόσμο.

Με την αμέριστη συμπαράσταση της δυναμικής συζύγου του, ο Πέρσι αποφασίζει να οργανώσει μία νέα αποστολή και να επιστρέψει στον Αμαζόνιο για να αποδείξει ότι οι ισχυρισμοί του είναι πέρα για πέρα αληθινοί. Σε αυτό το ταξίδι τον συνοδεύει ο πλούσιος εξερευνητής Τζέιμς Μάρεϊ. Μαζί αντιμετωπίζουν απίστευτες προκλήσεις και περιπέτειες, τις οποίες μαθαίνουν και ακολουθούν, μέσα από τις εφημερίδες της εποχής, 40 εκατομμύρια αναγνώστες, μέχρι τη μυστηριώδη εξαφάνιση τους το 1925.

Παίζουν: Τσάρλι Χάναμ, Ρόμπερτ Πάτινσον, Σιένα Μίλερ, Τομ Χόλαντ, Άνγκους ΜακΦάιντεν.

* Star, Παρασκευή 11/6, στις 21:00

«Κομφούκιος» (2010) σκηνοθεσία Μέι Χου

Βιογραφικό δράμα – 6ος αιώνας Π.Χ. Η αρχαία δυναστεία Zhou παρέπαιε. Στο ανάκτορο, οι φεουδάρχες συνωμοτούσαν και φιλονικούσαν πάνω από τα ερείπια της αυτοκρατορίας, ο καθένας τους λαχταρώντας να κυριαρχήσει σε γη και ουρανό. Ήταν η εποχή της δύναμης, του μεγαλείου και της δόξας για την Κίνα. Ήταν εποχή πολέμου, εποχή ηρώων και νέων ιδεών ήταν η περίοδος της Άνθησης της Κίνας.

O Κομφούκιος, ή Κονγκ Φούτζι ή Κουνγκ-φου-τζου, διάσημος κινέζος διανοητής και κοινωνικός φιλόσοφος, με τις διδασκαλίες του και την φιλοσοφία του, προσπαθούσε να αλλάξει την καταστροφική πορεία της ιστορικής αυτής περιόδου με μια φιλοσοφία ανώτερη της εποχής της. Οι διδασκαλίες του, όπως διατηρήθηκαν στα Ανάλεκτα, έθεσαν τα θεμέλια πολλών μεταγενέστερων κινέζικων απόψεων για την εκπαίδευση και την συμπεριφορά του ιδανικού άνδρα, πώς ένα τέτοιο άτομο θα πρέπει να ζει τη ζωή του και να αλληλεπιδρά με τους άλλους, και τα σχήματα της κοινωνίας και της διακυβέρνησης στα οποία θα πρέπει να συμμετέχει.

Παίζουν: Τσόου Σουν, Τσόου Γιούν-Φατ, Τσεν Τζιανμπίν, Λου Γι.

* Open, Παρασκευή 11/6, στις 21:00

«Τζαμάικα» (2017) σκηνοθεσία Ανδρέας Μορφονιός

Δραματική κομεντί – Ο Άκης (Σπύρος Παπαδόπουλος) οδηγεί ταξί και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τα χρέη του. O Τίμος (Φάνης Μουρατίδης) είναι ένας διάσημος παρουσιαστής τηλεόρασης που ζει κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία. Ο Άκης και ο Τίμος ήταν δύο δεμένα αδέλφια, αλλά μια παρεξήγηση τούς έχει αποξενώσει εδώ και χρόνια. Η ζωή, όμως, βρίσκει τον τρόπο να τους φέρει και πάλι κοντά, αναπάντεχα και καθοριστικά. Μια συγκινητική, τρυφερή, αισιόδοξη και άκρως ανθρώπινη ταινία για τη σαρωτική δύναμη της ζωής και την αδελφική αγάπη που ξεπερνάει όλες τις παρεξηγήσεις του παρελθόντος. Οι κοινές αναμνήσεις, τα ταξίδια μακρινά ώς την Τζαμάικα -το άκουσμα που μοιράστηκαν παιδιά-, το αστείρευτο χιούμορ του Τίμου και η αγνή ψυχή του Άκη, υφαίνουν μια σπαρταριστή και λυτρωτική ιστορία που σφύζει από χιούμορ, συναίσθημα και αγάπη για τη ζωή.

Παίζουν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Φάνης Μουρατίδης, Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Μελέτης Ηλίας, Νίκος Παντελίδης, Μαίρη Ευαγγέλου, Ίρις Πανταζάρα, Παύλος Ορκόπουλος, Νίκος Ορφανός.

* Alpha, Παρασκευή 11/6, στις 22:00

«Lara Croft: Tomb Raider» (2011) σκηνοθεσία Σάιμον Γουεστ

Δράσης – Η Λάρα Κροφτ, γόνος αριστοκρατικής οικογένειας, είναι εκπαιδευμένη σε πολεμικές τέχνες, όπλα και ξένες γλώσσες και έχει ως χόμπι την αναζήτηση και συλλογή αρχαίων αντικειμένων. Η πιο σημαντική της ανακάλυψη θα γίνει μέσα στο ίδιο της το σπίτι, όπου θα βρει ένα αρχαίο κλειδί που είχε κρύψει ο πατέρας της πριν το θάνατό του. Το κλειδί αυτό έχει τη δύναμη να ενεργοποιήσει το Τρίγωνο του Φωτός, ένα μυστηριώδες αντικείμενο που μπορεί να αλλάζει τον χώρο και το χρόνο.

Όμως η ενεργοποίηση μπορεί να γίνει μόνο μια φορά κάθε 5000 χρόνια, όταν οι πλανήτες του ηλιακού συστήματος βρίσκονται όλοι στην κατάλληλη θέση. Η Λάρα θα πρέπει να βρει το Τρίγωνο πριν αυτό πέσει στα χέρια μιας μοχθηρής μυστικής οργάνωσης και πριν τελειώσει η πλανητική σύγκλιση.

Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Γιον Βόιτ, Ίαν Γκλεν, Ντάνιελ Κρεγκ.

* Skai, Παρασκευή 1/6, στις 22:00

«Θανάσιμος Επισκέπτης» (2008) σκηνοθεσία Γκρέγκορι Χόμπλιτ

Αστυνομικό θρίλερ – Στο FBI υπάρχει τμήμα με σκοπό την καταδίωξη και τη σύλληψη εγκληματιών που ενεργούν μέσω του ίντερνετ. Η ειδική πράκτορας Τζένιφερ Μαρς είναι στην πρώτη γραμμή του πολέμου ενάντια στο ηλεκτρονικό έγκλημα και η πείρα της είναι πλέον μεγάλη.Ένας ψυχοπαθής επιδεικνύει τους φόνους του μέσω της ηλεκτρονικής του σελίδας.

Η μοίρα των θυμάτων του βρίσκεται στα χέρια του κοινού, αφού όσο περισσότεροι επισκέπτονται την σελίδα τόσο γρηγορότερα θανατώνονται τα θύματα. Η Μαρς και η ομάδα της πρέπει να δώσουν μάχη με το χρόνο για να συλλάβουν το δολοφόνο, αφού δεν υπάρχουν ίχνη που να τους οδηγούν σε αυτόν.

Παίζουν: Μπερναρ λε Κοκ, Εσθέρ Γκαρελ, Γκρέγκ.ορι Μοντέλ

* Star, Παρασκευή 11/6, στις 21:00

«Χωρίς Ίχνος» (2018) σε σκηνοθεσία Ζακ Μελότ

Αστυνομικό θρίλερ – Ο Μάρτιν είναι 60. Η Αντέλ είναι 25.Αυτός είναι γκρινιάρης και ντροπαλός. Αυτή είναι αναιδής και προκλητική. Ψάχνει τον γιο του, ψάχνει τον πατέρα της. Οι δύο αγνοούμενοι ζούσαν μαζί ως ζευγάρι και όταν ο Μαρτίν και η Αντέλ τηλεφωνούν στην παλιά τους διεύθυνση, ο νέος κάτοικος τους λέει ότι έχουν μετακομίσει στο εξωτερικό. Το ζευγάρι ερευνά αυτήν την ανησυχητική εξαφάνιση, η οποία έχει αγνοηθεί από την αστυνομία και ανακαλύπτουν, με κίνδυνο τη ζωή τους, ότι στην πραγματικότητα οι συγγενείς τους έχουν δολοφονηθεί. Μαζί, αποκαλύπτουν την περίπλοκη σχέση μεταξύ του Gabriel και του Aurélien και μαθαίνουν να ζουν χωρίς αυτούς. Βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία.

Παίζουν: Μπερναρ λε Κοκ, Εσθέρ Γκαρελ, Γκρέγκορι Μοντέλ.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 11/6, στις 22:00

«Ο Τζαναμπέτης» (1969) σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη

Κωμωδία – Ο Νεόφυτος (Λάμπρος Κωνσταντάρας), ο Σάββας (Δημήτρης Νικολαΐδης) και ο Λάμπης (Ορφέας Ζάχος) είναι τρεις μεσόκοποι εργένηδες που  απαγορεύουν στον ανιψιό τους να παντρευτεί την αγαπημένη του.

Αλλά και οι τρεις θείοι θα πιαστούν στα δίχτυα της γοητευτικής θείας (Μάρω Κοντού) της κοπέλας η οποία δεν σκοπεύει να αφήσει να χαλάσει ο γάμος.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Ορφέας Ζάχος.

* Mega, Παρασκευή 11/6, στις 22:10

«Non – Stop» (2014) σκηνοθεσία Ζομ Κολέ Σερά

Δράσης – Κατά τη διάρκεια μιας υπερατλαντικής πτήσης από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο, ο υπεύθυνος ασφαλείας του αεροσκάφους, ο  ψυχολογικά ασταθής και αλκοολικός Μπιλ Μαρκς, δέχεται μια σειρά από απειλητικά γραπτά μηνύματα στο κινητό του. Ο άγνωστος αποστολέας ζητά από τον Μαρκς να διαβιβάσει στην κυβέρνηση πως πρέπει να μεταφέρουν 150 εκ. δολάρια σε ένα λογαριασμό off shore, διαφορετικά θα πεθαίνει ένας επιβάτης της συγκεκριμένης πτήσης κάθε 20 λεπτά. Και ενώ αρχικά οι απειλές παίρνονται μάλλον αψήφιστα, ο πρώτος θάνατος δεν θα αργήσει, κάνοντας την καμπίνα του αεροσκάφους στα 40 χιλιάδες πόδια την πιο κλειστοφοβική σκηνή εγκλήματος.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Τζουλιάν Μουρ, Άνσον Μάουντ.

* Star, Παρασκευή 11/6, στις 23:50

«Σέρλοκ Χολμς και Δρ. Γουάτσον» (2018) σκηνοθεσία Ίταν Κοέν

Κωμωδία, Μυστηρίου  Ταξιδεύοντας πίσω στο Βικτωριανό Λονδίνο του 1881, ο θρυλικός ντετέκτιβ και ο βοηθός του Δρ. Γουάτσον ετοιμάζονται για τη νέα τους αποστολή. Μόνος τους στόχος είναι η διαλεύκανση ενός μυστηρίου. Ωστόσο, η υπόθεση δεν εξελίσσεται όπως θα περίμενε κανείς…

Ο Ίταν Κοέν ξεφεύγει από τα στεγανά του σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, του δημιουργού των δύο δημοφιλών ηρώων, και μας παρουσιάζει την πιο αστεία εκδοχή τους.

Αυτή τη φορά, ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Σέρλοκ Χολμς, Τζέιμς Μοριάρτι, απειλεί να σκοτώσει τη βασίλισσα της Αγγλίας! Θα καταφέρει, άραγε, το διάσημο ντουέτο να βρει τον επίδοξο δολοφόνο, σώζοντας το Στέμμα και τη φήμη του;

Παίζουν: Γουίλ Φερέλ, Τζον Κ. Ράιλι, Ρεμπέκα Χολ, Ρέιφ Φάινς.

* Mega, Παρασκευή 11/6, στις 00:20

«Επικίνδυνες Υποσχέσεις» (2007) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Κρονενμπεργκ

Αστυνομικό δράμα – Η Άννα είναι μια ιδεαλίστρια νέα μαία που έχει σκοπό να ανακαλύψει την αλήθεια πίσω από το θάνατο ενός κοριτσιού από τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της γέννας. Τα μόνα στοιχεία που έχει είναι το ημερολόγιο του κοριτσιού και ένα κουτί σπίρτα. Αυτά θα την οδηγήσουν στην καρδιά της Ρώσικης Μαφίας και στον Νικολάι (Βίγκο Μορτενσεν), το νεότερο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

Στο μεταξύ, το ημερολόγιο που κρατά στα χέρια της περιέχει ενοχοποιητικά στοιχεία για το αφεντικό του Νικολάι και είναι το κλειδί για να σωθούν πολλές ζωές. Aρκεί βέβαια να παραμείνει ζωντανή για να το χρησιμοποιήσει.

Παίζουν: Βίγκο Μόρτενσεν, Ναόμι Γουότς, Βενσάν Κασέλ, Άρμιν Μιούλερ.

* Ant1, Παρασκευή 11/6, στις 01:00