Ζ. Τζηκαλάγιας: Οι “Λευκές Περιοχές” αποκτούν τηλεοπτική κάλυψη γρήγορα και απλά

Η Ελλάδα πρωτοπορεί στην Ευρώπη αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες. Πέρυσι η άϋλη συνταγογράφηση εν μέσω πανδημίας έδωσε σωτήριες λύσεις. Πριν λίγο καιρό κατοχυρώθηκε η ευφυής ιδέα του Πρωθυπουργού για Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού ως το ασφαλές διαβατήριο στην Ευρώπη. Την ερχόμενη εβδομάδα φέρνουμε την ψηφιακή κάρτα ή οποία θωρακίζει τον μόχθο όλων των εργαζομένων και των έντιμων εργοδοτών. Και τώρα με τις ΠΕΤΚ, τις περιοχές εκτός τηλεοπτικής κάλυψης δίνεται οριστική λύση μέχρι τις εσχατιές της Ελλάδος. Όλοι οι πολίτες αποκτούν ισότιμη πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα. Για να φθάνει η φωνή και η εικόνα της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας ΠΑΝΤΟΥ.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για τη δράση «Λευκές Περιοχές», σε συνέχεια της υπογραφής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 14177/14-5-2021 «Εξασφάλιση της πρόσβασης των μόνιμων κατοίκων των Περιοχών Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης (ΠΕΤΚ) στα προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας».

Με τη δράση «Λευκές περιοχές», 160.869 νοικοκυριά σε 4.079 οικισμούς που βρίσκονταν εκτός τηλεοπτικής κάλυψης αποκτούν πρόσβαση σε αυτή δωρεάν και για διάστημα οκτώ ετών, με μια ιδιαίτερα απλή διαδικασία.  Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζεται για όλους τους πολίτες η δυνατότητα πρόσβασης στην πολυφωνία, την ενημέρωση και την ψυχαγωγία

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι μπορούν μέχρι και τις 15 Ιουλίου 2021 να υποβάλουν αίτηση ψηφιακά στη σελίδα white-areas.gov.gr, χωρίς υποχρέωση επισύναψης ή προσκόμισης δικαιολογητικών, καθώς τα απαιτούμενα στοιχεία αντλούνται μέσω διαλειτουργικότητας από τις αρμόδιες Υπηρεσίες. Παράλληλα, διατηρείται η δυνατότητα εξυπηρέτησης από τα κατά τόπους ΚΕΠ, πάντα χωρίς την προσκόμιση δικαιολογητικών. Σε αυτήν την περίπτωση, απαιτούνται μόνο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και ο ενδεκαψήφιος Αριθμός Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας του δικαιούχου.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς το μέτρο αφορά τους κατοίκους των περιοχών

Α. Δήμος Καστοριάς:

Δημοτικές Ενότητες:

  • Αγίας Τριάδος: αφορά τις περιοχές (Κορομηλέα, Λεύκη, Μανιάκοι, Νέα Λεύκη, Ομορφοκκλησιά, Πεντάβρυσο)
  • Αγίων Αναργύρων: αφορά τις περιοχές (Αγίας Παρασκευής, Βασιλειάς)
  • Βιτσίου: αφορά τις περιοχές (Βυσσινέα , Οξυά)
  • Καστρακίου: αφορά τις περιοχές ( Δεδροχώρι, Ιεροπηγή)
  • Κορεστείων: αφορά τις περιοχές (Άγιος Αντώνιος, Άνω Μελάς, Γάβρος, Κρανιώνας, Μακροχώρι, Μαυρόκαμπος, Μελάς, Νέος Οικισμός, Χάλαρα)
  • Μεσοποταμίας: αφορά τις περιοχές ( κάτω Πτεριά, Πτεριά)

Β. Δήμος Νεστορίου

Δημοτικές Ενότητες:

  • Ακριτών: αφορά τις περιοχές (Διποταμία, Καλή Βρύση, Κομνηνάδες, Μεσόβραχο, Πολυάνεμο, Χιονάτο)
  • Αρέννων: αφορά τις περιοχές (Επταχώρι, Ζούζουλη, Πευκόφυτο, Χρυσή)
  • Γράμου
  • Νεστορίου: αφορά τις περιοχές (Αγία Άννα, Γιαννοχώρι, Κυψέλη, Λιβαδοτόπι, Μονόπυλο, Πεύκος, Στενά, Τρίλοφος)

Γ. Δήμος Άργους Ορεστικού

Δημοτικές Ενότητες:

  • Άργους Ορεστικού: αφορά τις περιοχές (Ανθηρό, Άνω Περιβόλι, Άργος Ορεστικό, Διαλεκτό, Ζευγοστάσιο, Λάγκα, Μελάνθιο)
  • Ίωνος Δραγούμη: αφορά τις περιοχές (Βογατσικό, Γέρμα, Νέο Κωσταράζι).