Επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας, Άγγελου Συρίγου, στην Καστοριά

Στην Καστοριά βρίσκονται ο Υφυπουργός Παιδείας αρμόδιος για την Ανωτάτη Εκπαίδευση κ.Άγγελος Συρίγος μαζί με τον Πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Ανωτάτης Εκπαίδευσης κ.Περικλή Μήτκα. Η επίσκεψη ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο όπου τους περίμεναν ο Βουλευτής Καστοριάς της Ν.Δ κ.Ζήσης Τζηκαλάγιας,ο Πρύτανης κ.Θ.Θεοδουλίδης,οι Αντιπρυτάνεις κ.Γ.Ιορδανίδης, κ.Α.Σπύρτου, η επικεφαλής των Προέδρων των Τμημάτων της Καστοριάς κ.Ζ.Καλογηράτου, όλοι οι Πρόεδροι και αρκετοί Καθηγητές.

Ο Υφυπουργός εντυπωσιάσθηκε από την τοποθεσία, τις εγκαταστάσεις και το έργο που επιτελείται. Διαβεβαίωσε για το μεγάλο ενδιαφέρον της κυβέρνησης και την έμπρακτη στήριξη για τα Περιφερειακά Πανεπιστήμια όπως της Δυτικής Μακεδονίας. Τα τέσσερα Τμήματά μας έχουν υψηλούς δείκτες αξιολόγησης και γι αυτό λαμπρό μέλλον. Περισσότερα συμπεράσματα μετά την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, θα εξαχθούν με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και των εισακτέων από τις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις. Νέες Σχολές θα ιδρυθούν με περίσκεψη και μόνον μετά αυστηρό προγραμματισμό και μελέτη.

Στη συνέχεια στις συσκέψεις με τον Δήμαρχο Καστοριάς κ.Ι.Κορεντσίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Δ.Σαββόπουλο δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις από τους Αυτοδιοικητικούς για την ισχυρή στήριξη της τοπικής κοινωνίας προς το Πανεπιστήμιο.

Την Παρασκευή ο Υφυπουργός,ο Βουλευτής και ο Πρόεδρος της ΕΘ.Α.Α.Ε θα επισκεφθούν στην Κορυτσά το Ελληνικό Προξενείο, τον Μητροπολίτη και τα  Εκπαιδευτήρια «Όμηρος».