Σήμερα η απόφαση για την προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Σήμερα αναμένεται, εκτός απροόπτου, η κρίσιμη απόφαση για την ανάθεση της προσωρινής επιμέλειας της μικρής Λυδίας. Η αρμόδια εισαγγελέας ανηλίκων θα καθορίσει σε ποιο σπίτι θα φιλοξενηθεί η ενός έτους Λυδία.

Η οικογένεια της Καρολάιν αλλά και του προφυλακισμένου πιλότου διεκδικούν την επιμέλεια της Λυδίας. Συγκεκριμένα, η μητέρα και ο πατέρας της άτυχης 20χρονης ζητούν την κατ΄ αποκλειστικότητα επιμέλεια της μικρής για να την μεγαλώσουν στην Αλόννησο όπου διαμένουν τα τελευταία χρόνια. Θεωρούν ότι το νησί είναι το καταλληλότερο περιβάλλον για να μεγαλώσει το παιδί καθώς όλοι θα την αγκαλιάσουν με αγάπη.

Οι γονείς του κατηγορούμενου ζητούν την από κοινού άσκηση της επιμέλειας της Λυδίας, ώστε να διαμένει από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο κάθε έτους με τους γονείς του πατέρα της και το υπόλοιπο χρονικό διάστημα με την οικογένεια της μητέρας της στο νησί.

«Η άσκηση της επιμέλειας, η ανατροφή και η επικοινωνία δεν είναι και δεν μπορεί να είναι μέσον τιμωρίας και μάλιστα ημών των αναιτίων, που έχουμε ως μόνον μέλημά μας τη Λυδία και τη σωστή και ισορροπημένη ανατροφή και εν γένει ανάπτυξή της» αναφέρουν στην αίτηση τους.

Η εισαγγελική διάταξη που θα εκδοθεί θα έχει ισχύ 30 ημερών. Μέσα σε αυτό το διάστημα, δίνεται η δυνατότητα σε όποια από τις δύο πλευρές διαφωνήσει με την κρίση της εισαγγελικής λειτουργού να προσφύγει στις δικαστικές αρχές.

Παράλληλα, η εισαγγελική αρχή είναι υποχρεωμένη μέσα σε αυτήν την προθεσμία, να εισάγει την υπόθεση στο ακροατήριο, ενώ το Μονομελές Πρωτοδικείο, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα κρίνει οριστικά το θέμα της επιμέλειας της μικρής Λυδίας.