Βασιλιάς του ΝΒΑ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο! – Έβαλε 50 πόντους και το πήρε μόνος του

Με μια μυθική εμφάνιση, με 50 πόντους, 12 ριμπάουντ και 5 κοψίματα, ο Έλληνας σούπερ σταρ οδήγησε τους Μπακς στον θρόνο του παγκόσμιου μπάσκετ

Με μια μυθική εμφάνιση ο Γιάννης Αντεντοκούνμπο οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στον θρόνο του αμερικανικού μπάσκετ, ξανά μετά από 50 ολόκληρα χρόνια

Ο Έλληνας σούπερ σταρ έκανε τα πάντα με 50 πόντους, 12 ριμπάουντ και 5 κοψίματα, σε μία ιστορικών διαστάσεων εμφάνιση, αποτελώντας τον απόλυτο κυρίαρχο του παιχνιδιου στην τέταρτη νίκη των Μπακς απέναντι στους Φίνιξ Σανς (105-98).

Ο Greek Freak, μετά από δύο βραβεία MVP και ένα του καλύτερου αμυντικού, βάζει στη συλλογή του και το δαχτυλίδι του πρωταθλητή αλλά και του MVP των τελικών.

Ειδική στην τρίτη περίοδο ο Γιάννης έπαιξε μόνος του τους Σανς έχοντας 20 πόντους σε αυτό το διάστημα, αλλά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρουν λύσεις μέχρι κι από τον Καμίνσκι για να μην αφήσουν τους Μπακς να ξεφύγουν (77-75). Στην τέταρτη περίοδο, το ντέρμπι συνεχίστηκε, με τον Γιάννης να είναι πάντα πρωταγωνιστής αλλά στο τέλος, χρειάστηκε το μεγάλο σουτ του Μίντλετον, για το 102-96, που έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των Μπακς και τους έδωσε τον τίτλο, μετά από 50 χρόνια.

Ο Γιάννης Αντεντοκούνμπο ήταν κυριολεκτικά ασταμάτητος συνεχίζοντας τις καταπληκτικές εμφανίσεις στους τελικους του NBA που μπαίνουν πλέον στο πάνθεον της ιστορίας του αθλήματος, δίπλα σε αυτές του Μάικλ Τζόρνταν, του Μάτζικ Τζόνσον και του Κόμπι Μπράιαντ και των άλλων μύθων του μπάσκετ.

Τα δωδεκάλεπτα: 29-16, 42-47, 77-75, 105-98

ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ (Μάικ Μπουντενχόλζερ): Τάκερ, Αντετοκούνμπο 50 (16/25 σουτ, 17/19 βολές, 14 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 5 κοψίματα), Μίντλετον 17 (1), Λόπεζ 10 (8 ριμπάουντ), Χόλιντεϊ 12 (4/19 σουτ, 2 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 11 ασίστ), Πόρτις 16 (2), Τιγκ, Κόνατον

ΦΙΝΙΞ ΣΑΝΣ  (Μόντι Γουίλιαμς): Κράουντερ 15 (2 τρίποντα, 13 ριμπάουντ), Μπρίτζες 7 (6 ριμπάουντ), Έιτον 12 (6 ριμπάουντ), Πολ 26 (1 τρίποντο, 5 ασίστ), Μπούκερ 19, Καμίνσκι 6, Κρεγκ, Τζόνσον 3 (1), Πέιν 10 (2)

Αντετοκούνμπο: «Θέλουμε να το ξανακάνουμε»

Στις πρώτες του δηλώσεις ο «Giannis» είπε: Για το τι σημαίνει για αυτόν που κατέκτησε τον τίτλο με τους Μπακς: «Σημαίνει πολλά για εμένα. Θέλω να ευχαριστήσω το Μιλγουόκι που πίστεψε σε εμένα. Ήθελα να τα καταφέρω για την πόλη. Είμαι χαρούμενος που τα κατάφερα».

Για την σχέση του με τον Κρις Μίντλετον: «Τα καταφέραμε Κρις. Τα καταφέραμε. Αυτός ο τύπος με σπρώχνει κάθε μέρα να γίνομαι σπουδαίος. Με τον Κρις είμαστε μαζί 8 χρόνια. Χαιρόμαστε που τα καταφέραμε για το Μιλγουόκι και θέλουμε να το ξανακάνουμε».

Για το γεγονός ότι πλέον τρία αδέλφια της οικογένειας, αυτός, ο Θανάσης και ο Κώστας, έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα: «Πολλοί έκαναν πλάκα πέρυσι που ο Κώστας πήρε το πρωτάθλημα. Τώρα όμως τα καταφέραμε και εγώ και ο Θανάσης».