Η Καστοριά στις λίγες “πράσινες” περιοχές της Ελλάδας – Οι μισοί κάτοικοι είναι εμβολιασμένοι

Σύμφωνα με τον νέο επιδημιολογικό χάρτη (22/07/21), τεσσάρων επιπέδων ετοιμότητας, που αντιστοιχεί σε 4 χρώματα (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο και πράσινο) με βάση επιδημιολογικούς δείκτες και χρησιμοποιούνται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, είναι από τις λίγες περιοχές της Ελλάδας που παραμένει στο πράσινο χρώμα (επίπεδο 1).

Η εμβολιαστική κάλυψη στην Καστοριά (τουλάχιστον με την 1η δόση) είναι 49.91%* – 49.30%**. Οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί είναι 45.43%* – 44.71%** και ο δείκτης θετικότητας ελέγχων είναι 0.22%.

Μέχρι στιγμής στην Καστοριά έχουν πραγματοποιηθεί 46.847 εμβολιασμοί, από τους οποίους οι 25.220 είναι της 1ης δόσης και οι 23.012 της 2ης δόσης.

Εμβολιαστική κάλυψη (* κάλυψη όπως προκύπτει από την τοποθεσία κάθε εμβολιαστικού κέντρου που μπορεί να περιλαμβάνει εργαζόμενους, μη μόνιμους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας κ.ά. και ** κάλυψη όπως προκύπτει από την διαθέσιμη πληροφορία διαμενόντων εντός της Περιφερειακής Ενότητας)