10 ταινίες για να δεις σήμερα στην τηλεόραση

Βάλτε μια καλή ταινία, παραγγείλετε τα αγαπημένα σας σνακ και μετατρέψτε το Σαββατόβραδο στο απόλυτο movie night.

«Η Pacific Rim: Εξέγερση» (2018) σκηνοθεσία Στίβεν ΝτεΝάιτ

Δράσης , επιστημονικής φαντασίας – Έχουν περάσει δέκα χρόνια από τη μεγάλη μάχη, και οι ωκεανοί είναι ήρεμοι, αλλά ανήσυχοι. Δικαιωμένοι από τον τότε θρίαμβο, το πρόγραμμα Jaeger έχει εξελιχθεί στην πιο ισχυρή παγκόσμια αμυντική δύναμη στην ιστορία του ανθρώπου. Η PPDC τώρα καλεί τους καλύτερους να αναδυθούν και να αποτελέσουν τη νέα γενιά ηρώων, όταν τα καϊτζού επιστρέψουν.

Παίζουν: Τζον Μπογιέγκα, Σκοτ Ίστγουντ, Ρίνκο Κικούτσι.

* Star, Σάββατο 24/7, στις 21:00

«Η Κυρία του Κυρίου» (1962) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική κωμωδία – Η Εύα είναι η πιστή και υπάκουη σύζυγος του Μηνά, ενός ευσυνείδητου και έντιμου υπαλλήλου, υπεύθυνου για τις προμήθειες της ανώνυμης εταιρίας Πυρσός, τις οποίες κάνει με γνώμονα τον πιο συμφέροντα γι΄ αυτήν τρόπο. Η Εύα ασπάζεται τις αρχές του άνδρα της, αλλά ζηλεύει και μερικές άλλες κυρίες με γούνες και διαμαντικά. Κάποια μέρα την πλησιάζει ο επιθεωρητής Κοσμάς Σταματίου, προϊστάμενος του άντρα της και την πείθει, με το αζημίωτο φυσικά, να υποδείξει στον Μηνά έναν προμηθευτή. Στο κόλπο μπαίνει και ο Θεοφάνης, διευθύνον σύμβουλος της εταιρίας και πίσω από την πλάτη του Μηνά, όλοι παίρνουν τις μίζες τους.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος , Γκέλυ Μαυροπούλου, Χρήστος Τσαγανέας, Καίτη Πάνου, Μπέτυ Μοσχονά, Περικλής Χριστοφορίδης, Βασίλης Ανδρονίδης, Πόπη Λάζου.

* Alpha, Σάββατο 24/7, στις 21:00

«Ο Δασκαλάκος Ήταν Λεβεντιά» (1970) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Κωμωδία – Ο δάσκαλος ενός ορεινού χωριού, καταφθάνει στην Αθήνα για να υποχρεώσει έναν πλούσιο βιομήχανο, να κρατήσει την υπόσχεσή του και να ανεγείρει ένα καινούριο σχολείο στον τόπο του.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Ελένη Ερήμου.

* Ant1, Σάββατο 24/7, στις 21:00

«Ο Λαβύρινθος: Η Τελική Δοκιμασία» (2018) σκηνοθεσία Γουές Μπολ 

Περιπέτεια φαντασίας – Ο Τόμας και οι εναπομείναντες Γκλέιντερ επιχειρούν να διασώσουν τους αιχμάλωτους συντρόφους τους και να προσεγγίσουν τα κεντρικά γραφεία του Τμήματος Παγκόσμιας Καταστροφής στην οχυρωμένη Τελευταία Πόλη, ώστε να βρουν τη θεραπεία για τον ιό.

Παίζουν: Ντίλαν Ο’Μπράιεν, Τόμας Μπρόντι – Σάνγκστερ, Κάγια Σκοντελάριο, Πατρίσια Κλάρκσον.

* Open, Σάββατο 24/7, στις 21:00

«Ο Πόλεμος των Άστρων: Επεισόδιο 5 – Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται» (1980) σε σκηνοθεσία  Ίρβιν Κέρσνερ

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Τρία χρόνια μετά την καταστροφή του Άστρου του Θανάτου, η επαναστατική συμμαχία διώκεται από την Γαλαξιακή Αυτοκρατορία, υπό την ηγεσία του σκοτεινού Νταρθ Βέιντερ. Ενώ, ο Λουκ Σκαϊγουόκερ μελετά τη Δύναμη με τον Δάσκαλο Τζεντάι Γιόντα, οι φίλοι του, Χαν Σόλο, πριγκίπισσα Λέια και Τσουμπάκα καταδιώκονται από τον μοχθηρό Βέιντερ σε όλο τον Γαλαξία. Όταν τελικά αιχμαλωτίζονται, ο Λουκ Σκαϊγουόκερ καλείται να διαλέξει ανάμεσα στην σωτηρία των συντρόφων του και στην ολοκλήρωση της εκπαίδευσής του ώστε να γίνει Τζεντάι.

Παίζουν: Μαρκ Χάμιλ, Χάρισον Φορντ, Κάρι Φίσερ, Μπιλι Ντι Γουίλιαμς, Άντονι Ντάνιελς, Κένι Μπέικερ, Πίτερ Μέιχιου, Ντέιβιντ Πράουζ, Φρανκ Οζ, Άλεκ Γκίνες.

* Alpha, Σάββατο 24/7, στις 23:00

«Παγκόσμια Εισβολή» (2011) σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Λίμπεσμαν

Δράσης – Εδώ και πολλά χρόνια καταγράφονται εμφανίσεις UFO σε όλο τον κόσμο – στο Μπουένος Αϊρες, τη Σεούλ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Κίνα. Αυτό όμως που θα συμβεί υπερβαίνει κατά πολύ τα πλαίσια μιας απλής εμφάνισης και εξελίσσεται σε τρομακτική πραγματικότητα, όταν εξωγήινες δυνάμεις επιτίθενται στη Γη. Κι ενώ η ανθρωπότητα βλέπει έντρομη τις μεγαλύτερες πόλεις να πέφτουν η μία μετά την άλλη, το Λος Αντζελες γίνεται το τελευταίο οχυρό σε μια μάχη που κανείς ποτέ δε φανταζόταν. Το μέλλον ολόκληρου του κόσμου βρίσκεται τώρα στα χέρια ενός πεζοναύτη λοχία και της νεοσύστατης διμοιρίας του, που καλούνται να αντιμετωπίσουν έναν άγνωστο και πανίσχυρο εχθρό. Άρτι αποστρατευθείς, o σκληροτράχηλος λοχίας των πεζοναυτών επιστρέφει στην πρώτη γραμμή, καθώς το Λος Άντζελες δέχεται εξωγήινη επίθεση.

Παίζουν: Άαρον Έκχαρτ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Μπρίτζετ Μόιναχαν.

* Μακεδονία, Σάββατο 24/7, στις 23:00

«Σύζυγος για Ενοικίαση» (2011) σκηνοθεσία Dennis Dugan

Κωμωδία, ρομαντική – Ο Ντάνι Μακάμπι, ένας πλαστικός χειρουργός που θέλει να φλερτάρει ελεύθερα χωρίς δεσμεύσεις, χρησιμοποιεί ένα αθώο ψέμα για να πετύχει το στόχο του: φοράει βέρα κι ας είναι ανύπαντρος. Όταν, όμως, γνωρίζει κι ερωτεύεται μια πανέμορφη και αρκετά μικρότερη του δασκάλα, την Πάλμερ, αυτό το μικρό ψέμα θα αρχίσει να τον καταδυναστεύει. Αλλά αντί να παραδεχτεί την αλήθεια όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αποφασίζει να «εφεύρει» μια σύζυγο με την οποία υποτίθεται ότι σύντομα θα χωρίσει για χάρη της Πάλμερ.

Παίζουν: Adam Sandler, Jennifer Aniston, Nicole Kidman, Nick Swardson.

* Ant1, Σάββατο 24/7, στις 23:00

«Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα» (2007) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γιέιτς 

Δράσης, μυστηρίου, φαντασίας – Η πέμπτη χρονιά του Χάρι Πότερ στο Χόγκουαρτς, την περίφημη σχολή για μαγείες και ξόρκια, ξεκινά άσχημα. Καταρχήν λίγοι είναι εκείνοι που πιστεύουν πως ο μαθητευόμενος μάγος ήρθε σε σύγκρουση με τον σατανικό Λόρδο Βόλντεμορτ. Ακόμη λιγότεροι είναι εκείνοι που πιστεύουν στους ισχυρισμούς του Χάρι και του Άλμπους Ντάμπλντορ, διευθυντή της σχολής, σχετικά με την επικείμενη επιστροφή του Βόλντεμορτ. Το Υπουργείο Μαγείας, με επικεφαλής τον δολοπλόκο Κορνήλιο Φατζ, έχει ήδη ξεκινήσει μια καμπάνια, που αμφισβητεί την αξιοπιστία των ισχυρισμών του Ντάμπλντορ. Ο τελευταίος δεν αργεί να μυήσει τον Χάρι Πότερ σε μια αδελφότητα με την ονομασία «Το Τάγμα του Φοίνικα». Μια μυστική οργάνωση – δημιούργημα του Ντάμπλντορ, που απαρτίζεται από μάγους πιστούς στον διευθυντή του Χόγκουαρτς.

Παίζουν:  Ντάνιελ Ράντκλιφ, Ρούπερτ Γκριντ, Έμα Γουάτσον, Ιμέλντα Στάντον, Γκάρι Ολντμαν, Ρέιφ Φάινς.

* Star, Σάββατο 24/7, στις 23:15

«Κάθε Σάββατο» (1999) σκηνοθεσία Βασίλης Βαφέας

Δράμα, ελληνική – Ένας χωρισμένος ηθοποιός, που βλέπει το 15χρονο γιο του κάθε Σάββατο, αντιμετωπίζει διάφορα επαγγελματικά και ερωτικά προβλήματα, την ίδια ώρα που ο γιος του αγωνιά για την έκβαση του πρώτου ερωτικού του ραντεβού.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Νίκος Πουρσανίδης, Ελευθερία Βιδάκη, Ναταλία Καποδίστρια, Περικλής Καρακοσταντόγλου, Άννα Μακράκη, Βασίλης Βλάχος, Γιώργος Γιαννούτσος.

* ΕΡΤ2, Σάββατο 24/7, στις 23:40

«[Rec]» (2007) σκηνοθεσία Jaume Balagueró  Paco Plaza

Θρίλερ, μυστηρίου, τρόμου – Νεαρή δημοσιογράφος σε τοπικό ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό παίρνει νεαρό cameraman, του οποίου το πρόσωπο ποτέ δε θα δείτε…και τραβάνε προς τον πλησιέστερο πυροσβεστικό σταθμό για ένα ρεπορτάζ αφιερωμένο στους Ισπανούς πυροσβέστες. Η νύχτα στο σταθμό μοιάζει βαρετή και ανυπόφορη, μέχρι τη στιγμή που εισερχόμενη κλήση κάνει λόγο για κάποιο πιθανό εγκλωβισμό σε κτίριο κάπου στο κέντρο της πόλης. Τρεις πυροσβέστες και το τηλεοπτικό συνεργείο φτάνοντας στο σημείο και βλέπουν τους ενοίκους να έχουν συγκεντρωθεί στο διάδρομο του ισογείου, διότι πιστεύουν πως κάτι παράξενο συνέβη στην πολυκατοικία.

Παίζουν: Manuela Velasco, Ferran Terraza, Jorge-Yamam Serrano, Pablo Rosso, David Vert, Vicente Gil, Martha Carbonell, Carlos Vicente.

* Open, Σάββατο 24/7, στις 00:00