6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Η μεγάλη μέρα» (2014) σκηνοθεσία Ivan Reitman

Δράμα – Την ημέρα της τελικής επιλογής παικτών για το επαγγελματικό πρωτάθλημα αμερικανικού ράγκμπι, ο γενικός μάνατζερ των Cleveland Browns, Σόνι Γουίβερ (Κέβιν Κόσνερ), έχει μια μοναδική ευκαιρία να σώσει το άθλημα στην πόλη του, με την επιλογή του καλύτερου παίκτη της αγοράς. Πρέπει στιγμιαία να αποφασίσει το τι μπορεί να θυσιάσει αποζητώντας το τέλειο, καθώς τα όρια ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική του ζωή γίνονται δυσδιάκριτα. Μια ημέρα που τα όνειρα εκατοντάδων νεαρών να γίνουν επαγγελματίες είτε πραγματοποιούνται, είτε σωριάζονται.

Παίζουν: Chris Berman, Dave Donaldson, Patrick St. Esprit, Chi McBride, Mel Kiper, Jon Gruden, Kevin Costner, Deion Sanders.

*Open, Δευτέρα 26/7 στις 21:00

«Η Ομηρία» (2016) σε σκηνοθεσία Τζιμ Γκιλέσπι

 Δράμα, δράσης, περιπέτεια – Μια παρέα παιδιών δισεκατομμυριούχων, τα οποία βρίσκονται εσώκλειστα σε ιδιωτικά εκπαιδευτικά στρατόπεδα, προκειμένου να γίνουν υπεύθυνοι άνθρωποι, χρήσιμοι στην κοινωνία, πιάνονται όμηροι μιας ομάδας κακοποιών. Από τη μια στιγμή στην άλλη, τα νεαρά, κακομαθημένα πλουσιόπαιδα καλούνται να χρησιμοποιήσουν κάθε γνώση αυτοσυντήρησης προκειμένου να παραμείνουν στη ζωή.

Παίζουν: Τζέρεμι Σάμπτερ, Φοίβη Τόνκιν, Σεμπάστιαν Κοχ, Μαρκ Μπόναρ.

*Star, Δευτέρα 26/7 στις 22:00

«Ο Ιδρυτής μιας Αυτοκρατορίας» (2016) σκηνοθεσία Τζον Λι Χάνκοκ

Βιογραφικό δράμα – Νότια Καλιφόρνια, 1950. Ο Ρέι Κροκ, ένας πλανόδιος πωλητής μιλκσέικ στο Ιλινόι, γνωρίζει τους Μακ και Ντικ ΜακΝτόναλντ, ιδιοκτήτες ενός εστιατορίου με εξειδίκευση στα μπέργκερ και εντυπωσιάζεται από το ταχύτατο σύστημα παρασκευής φαγητού που έχουν αναπτύξει. Πιστεύοντας ότι υπήρχε η προοπτική για την εκκίνηση μιας αλυσίδας εστιατορίων, κατορθώνει να πάρει την εταιρία από τα αδέρφια ΜακΝτόναλντ και να δημιουργήσει μια αυτοκρατορία δισεκατομμυρίων γνωστή μέχρι και σήμερα.

Παίζουν: Μάικλ Κίτον, Λόρα Ντερν, Νικ Όφερμαν,Τζον Κάρολ Λίντς, Πάτρικ Γουίλσον, Μπ.Τζ. Νόβακ, Λίντα Καρντελίνι.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 26/7 στις 22:00

«Faster» (2010) σκηνοθεσία Τζορτζ Τίλμαν Τζούνιορ

Δράσης – Μετά από 10 ολόκληρα χρόνια στη φυλακή, ο Ντράιβερ έχει έναν και μοναδικό σκοπό: να κυνηγήσει όλους εκείνους που ευθύνονται για την άγρια δολοφονία του αδελφού του. Ελεύθερος πια, βάζει μπρος το τρομακτικό του σχέδιο για εκδίκηση, να εντοπίσει και να σκοτώσει όλους όσοι είναι στη λίστα του. Δεν θα δράσει ανενόχλητος, όμως, καθώς τον βάζουν στο μάτι δύο αδίστακτοι τύποι που θα κάνουν τα πάντα για να τον σταματήσουν.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Μπίλι Μπομπ Θόρντον, Μάγκι Γκρέις, Τομ Μπέρενζερ.

*Skai, Δευτέρα 26/7 στις 23:00

«Όχι Μόνο Φίλοι» (2011) σε σκηνοθεσία Γουίλ Γκλακ

Κωμωδία, ρομαντική – Ένας art director και μια σύμβουλος επιχειρήσεων συνεργάζονται και γίνονται φίλοι με… προνόμια. Διαπιστώνουν, ωστόσο, ότι δεν μπορούν να διατηρήσουν αλώβητη την ελεύθερη, χωρίς συναισθηματικές δεσμεύσεις ερωτική σχέση τους.

Παίζουν: Μίλα Κούνις, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Πατρίτσια Κλάρκσον

*Ant1, Δευτέρα 26/7 στις 23:00

«Κλεφτρόνι και Τζέντλεμαν» (1986) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Στάθης πιστεύει ότι με το που θα πάρει το πτυχίο του, θα λύσει αυτόματα το πρόβλημα της εργασίας, αλλά βρίσκεται μπροστά σε τοίχους και κλειστές πόρτες που για να ανοίξουν απαιτείται το απαραίτητο «μέσο». Καθώς αναζητά δουλειά από πόρτα σε πόρτα, συναντά τη Μαρίνα και την ερωτεύεται. Η κοπέλα, που έχει δεσμό με ένα κλεφτρόνι μηχανών και εργάζεται στο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών του πατέρα της, θέλει να γίνει σκηνοθέτης, έτσι ζητά από τον Στάθη να τη βοηθήσει και αυτός ανταποκρίνεται ολόψυχα και αποτελεσματικά.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Έφη Πίκουλα, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Στέλλα Κωνσταντινίδου, Δημήτρης Μπάνος, Γιώργος Ρίγας, Ευαγγελία Σαμιωτάκη, Σπύρος Καλογήρου.

*Alpha, Δευτέρα 26/7 στις 23:45