Τσιτσιπάς – Σάκκαρη προκρίθηκαν στα προημιτελικά στο μεικτό διπλό

Έχοντας αποκλειστεί και οι δύο στον 3ο γύρο του μονού των Ολυμπιακών Αγώνων, Στέφανος Τσιτσιπάς (παρά τον τραυματισμό του) και Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησαν νικηφόρα την πορεία τους στο μεικτό διπλό – Το ελληνικό δίδυμο επικράτησε με 2-0 (6-3, 6-3) των Καναδών Φελιξ Ογκέρ Αλιασίμ – Γκαρμπιέλα Νταμπρόφσκι και στους 8 θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Αυστραλίας (Μπάρτι, Πιρς)

Οι ελπίδες για ένα Ολυμπιακό μετάλλιο στο τένις έμειναν ζωντανές μετά την πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη στους 8 του μεικτού διπλού των Ολυμπιακών Αγώνων.

Παρόλο που ο Στέφανος είχε ολοκληρώσει τον δικό του αγώνα (διάρκειας 2 ωρών και 20 λεπτών) λίγο πριν τις 10:00 και μετά από δυο ώρες έπρεπε να ξαναμπει στο γήπεδο για το διπλό (έχοντας μάλιστα και τον τραυματισμό στο γόνατο), τόσο αυτός όσο και η Μαρία έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και κυρίως έδειχναν να απολαμβάνουν κάθε στιγμή από την συνύπαρξη τους.

Κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκύψει μία πολύ ωραία εικόνα και μία άνετη πρόκριση.

Το ματς

Στο πρώτο σετ υπήρχε μια σχετική ισορροπία μέχρι το 3-3, όταν ο Καναδάς στο σερβίς της Μαρίας είχε την ευκαιρία με μπρέικ πόιντ. Ωστόσο τα καλά σερβίς της Μαρίας και οι εξαιρετικής αντδράσεις του Στέφανου πάνω στο φιλέ έφεραν την ανατροπή και στο επόμενο γκέιμ κάναμε εμείς το μπρέικ!

Με εντυπωσιακές επιστροφές φτάσαμε σε τριπλό μπρέικ πόιντ και ο Τσιτσιπάς δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη για το 5-3, ενώ με τα δικά του σερβίς δεν άφησε κανένα περιθώριο στους Καναδούς για να ελπίζουν και το σετ έκλεισε στο 6-3.

Οι δύο πρωταθλητές μας έδειχναν να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή και ξεκίνησαν εξίσου εντυπωσιακά στο δεύτερο σετ καθώς στο πρώτο γκέιμ έγινε το μπρέικ που μας έδωσε με το καλημέρα το προβάδισμα.

Ο Καναδάς απείλησε με μπρέθικ στο 3-2, όταν προηγήθηκε με 15-40, αλλά τέσσερα καταπληκτικά σερβίς του Τσιτσιπά (πραγματικά το ένα καλύτερο από το άλλο) έγινε το 4-2 για να φτάσουμε λίγο αργότερα στο 5-3.

Ο Καναδάς μείωσε 5-4 με τα σερβίς του Αλιασίμ, αλλά με τον Τσιτσιπά σεληνιασμένο από τη γραμμή τους σερβίς πήραμε εύκολα το γκέιμ και το εισιτήριο για την επόμενη φάση όπου θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Αυστραλίας που την απαρτίζουν οι Άσλει Μπάρτι, Τζον Πιρς.