6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Cruise» (2018) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Σίγκελ

Αισθηματική ταινία δράσης – Ο Τζίο Φορτουνάτο είναι ένας Ιταλοαμερικανός γοητευτικός εργάτης από μια φτωχογειτονιά της Νέας Υόρκης. Προσκολλημένος στην αγάπη του για τα γρήγορα αυτοκίνητα της δεκαετίας του ΄80 και τις περιστασιακές σχέσεις , περνά τον χρόνο του χωρίς σκοπό, μέχρι που στο δρόμο του συναντά μία καλλονή της κοινότητας. Εκείνος αποφασίζει να γυρίσει το τιμόνι της ζωής του και να ζήσει τον έρωτά του μαζί της, εκείνη όμως δεν είναι σίγουρη ότι θέλει να τον ακολουθήσει.

Παίζουν: Σπένσερ Μπόλντμαν, Έμιλι Ραταϊκόφσκι, Νόουα Ρόμπινς, Τζίνο Γκαφαρέλι, Σεμπάστιαν Μανισάλκο.

*Open, Τετάρτη 28/7, στις 21:00

«Ήρεμο Πάθος» (2016) σκηνοθεσία Τέρενς Ντέιβις

Βιογραφία – Η υπόκωφη, αλλά γεμάτη εσωτερικές εντάσεις, ζωή της σπουδαίας Αμερικανίδας ποιήτριας Έμιλι Ντίκινσον, που έζησε απομονωμένη στο δωμάτιό της και φύλαγε το ογκωδέστατο, συναρπαστικό έργο της στα συρτάρια της. Ο Βρετανός σκηνοθέτης Τέρενς Ντέιβις, ένας αριστοκράτης του κινηματογράφου, τρυπώνει μέσα στο καταφύγιο και στην ψυχή της και ακολουθεί τις στιγμές που η «Λευκή Λαίδη» φανέρωσε το ανυπότακτο πνεύμα της, από τα νεανικά της χρόνια μέχρι το θάνατό της, μέσα από λάθος έρωτες και μικρές ή μεγάλες απώλειες. Η ταινία συμμετείχε επίσημα στα Φεστιβάλ Βερολίνου, Λονδίνου, Τορόντο και Σαν Σεμπαστιάν.

Παίζουν: Σίνθια Νίξον, Τζένιφερ Ελ, Ντάνκαν Νταφ, Κιθ Καραντάιν, Τζόντι Μέι, Τζοάνα Μπέικον, Έμα Μπελ, Κάθριν Μπέιλι, Ανέτ Μπάντλαντ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 28/7, στις 22:00

«Εντιμότατοι Κλέφτες» (2018) σκηνοθεσία Τζέιμς Μαρς

Περιπέτεια – Αν κι έχει υποσχεθεί στη νεκρή γυναίκα του πως δεν θα ξαναπαρανομήσει, ο ηλικιωμένος πλέον Μπράιαν Ρίντερ δελεάζεται από την πρόταση ενός νεαρού υπαλλήλου τηλεπικοινωνιών και αποφασίζει να ληστέψει τις θυρίδες μιας τράπεζας, με τη βοήθεια τεσσάρων βετεράνων συνεργατών του.

Παίζουν:  Μάικλ Κέιν, Τζιμ Μπρόουντμπεντ, Μάικλ Γκάμπον, Τσάρλι Κοξ.

*Star, Τετάρτη 28/7, στις 22:00

«Όλα τα λεφτά!» (2005) σκηνοθεσία Ντιν Παρισοτ

Αστυνομική κωμωδία – Όταν ο Ντικ Χάρπερ (Τζιμ Κάρεϊ) απολύεται από αντιπρόεδρος μιας εταιρείας-κολοσσού, βεβαιώνει τη γυναίκα του, Τζέιν ( Τέα Λεόνι), ότι θα βρει πολύ σύντομα άλλη δουλειά και θα συνεχίσουν να ζουν στην πολυτέλεια.

Μετά από λίγους μήνες, όμως, έχουν χάσει την ιδιοκτησία τους, η Τζέιν έχει πουλήσει το σώμα της στην επιστήμη ως πειραματόζωο και η καριέρα του Ντικ ως… μεροκαματιάρης καταλήγει με την απέλασή του στο Μεξικό!

Πιο απελπισμένοι από ποτέ, ο Ντικ και η Τζέιν αποφασίζουν τότε να στραφούν στο πιο επικερδές επάγγελμα: την ένοπλη ληστεία. Σύντομα γίνονται σύγχρονοι «Ρομπέν των δασών» των προαστίων, κλέβοντας από τους πλούσιους και δίνοντας στους φτωχούς… δηλαδή στους εαυτούς τους.

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Τέα Λεόνι, Άλεκ Μπάλντουιν, Άντζι Χάρμον, Ρίτσαρντ Τζένκινς.

*Ant1, Τετάρτη 28/7, στις 23:00

«Νεκροταφείο Ζώων» (2019) σκηνοθεσία Κέβιν Κελς, Ντένις Γουϊντμάγιερ

Θρίλερ, μυστηρίου – Ο γιατρός Λούις Κριντ και η τετραμελής οικογένειά του μετακομίζουν σε ένα ειδυλλιακό εξοχικό σπίτι στην Νέα Αγγλία. Όταν χάσουν την αγαπημένη τους γάτα σε ατύχημα, ο γείτονάς τους προτείνει στον Λούις να τη θάψει σε ένα μυστικό νεκροταφείο ζώων, το οποίο αποδεικνύεται πως κατέχει μυστηριώδεις όσο κι ανεξέλεγκτες δυνάμεις.

Παίζουν: Τζέισον Κλαρκ, Τζον Λίθγκοου, Έιμι Σέιμετζ, Ζετέ Λόρενς.

*Skai, Τετάρτη 28/7, στις 23:00

«Ακαταμάχητος Πιλότος» (1988) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Αλέξης είναι πιλότος και έχει βρει την ευτυχία του ανάμεσα σε δυο γυναίκες. Την εκρηκτική και σεξουαλική Άντζελα και την σπιτικιά και γαλήνια Κατερίνα. Οι συχνές πτήσεις του Αθήνα-Θεσσαλονίκη του επιτρέπουν να ζει αρμονικά και με τις δυο. Τα πράγματα όμως αρχίζουν να γίνονται δύσκολα για τον Αλέξη όταν η ήσυχη Κατερίνα. Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν Αθήνα & Θεσσαλονίκη. Η ταινία κυκλοφόρησε για δεύτερη φορά στα βίντεο κλαμπ με άλλο εξώφυλλο και τίτλο Ακαταμάχητος Πιλότος. Αργότερα, κυκλοφόρησε στην τηλεόραση με τίτλο Ένας Ακαταμάχητος Πιλότος.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτη, Μαρία Κώνστα, Λίντα Γίγα, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Γιάννης Ρώτας, Γιώργος Γεωργίου,Τάκης Χαλάς, Λίζα Μαλινδρέτου.

*Alpha, Τετάρτη 28/7, στις 23:45