Γιατί δεν πρέπει να στρώσετε το κρεβάτι σας μόλις ξυπνήσετε το πρωί

Εάν η πρώτη σας κίνηση το πρωί είναι να στρώσετε το κρεβάτι σας, δείτε γιατί πρέπει να το ξανασκεφτείτε ιδιαίτερα αν ιδρώσατε πολύ στη διάρκεια της νύχτας

Όσο πιο ζεστή η βραδιά και όσο μεγαλύτερη η απροθυμία να ανοίξετε το κλιματιστικό τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να ιδρώσετε πολύ το βράδυ.

Υπολογίζεται ότι ο μέσος ενήλικας μπορεί να αποβάλλει ακόμη και μισό λίτρο ιδρώτα στη διάρκεια μιας ζεστής καλοκαιρινής βραδιάς.

Και μαντέψτε που καταλήγει ο ιδρώτας αυτός. Στο στρώμα και το μαξιλάρι σας όπως εξηγούν βρετανοί ερευνητές που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους την καθαριότητα του κρεβατιού μας – κάτι για το οποίο αρκετοί λαοί δεν φημίζονται (έρευνα έδειξε λόγου χάρη ότι το 59% των Βρετανών δεν πλένουν τακτικά τα σεντόνια τους).

Μαζί με τον ιδρώτα πάνω στο κρεβάτι αποπίπτουν νεκρά κύτταρα δέρματος και διαμορφώνονται οι ιδανικές συνθήκες (ζέστη και υγρασία) για την ανάπτυξη μυκήτων και μικροβίων που μπορούν ακόμη και να επιβαρύνουν την αναπνευστική λειτουργία σε όσους έχουν αλλεργική προδιάθεση.

Εάν μάλιστα βιαστούμε να ξαναστρώσουμε το κρεβάτι τότε συντηρούμε τις συνθήκες ζέστης και υγρασίας που επιτρέπουν στους μικροοργανισμούς να κάνουν πάρτι στο στρώμα μας.

Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν το πρωί; Οι ειδικοί συμβουλεύουν:

-Να μην στρώνουμε το κρεβάτι αμέσως το πρωί

-Να ανοίγουμε τα παράθυρα

-Να αερίζουμε και να αφήνουμε στον ήλιο το σκέπασμα και τα μαξιλάρια

Επίσης φροντίζουμε να πλένουμε τα σεντόνια μια φορά την εβδομάδα, αλλά και τα μαξιλάρια δυο φορές το χρόνο.

Χρησιμοποιούμε κάλυμα στρώματος (κάτω από το κατωσέντονο).

Φροντίζουμε ακόμη να καθαρίζουμε το στρώμα με ηλεκτρική σκούπα.

Τέλος αποφεύγουμε δια ροπάλου να τρώμε στο κρεβάτι!

Όσο για τους λεκέδες στο στρώμα από τυχόν… ατυχήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας μια χρήσιμη συμβουλή για να τα αντιμετωπίσουμε είναι να ρίξουμε μαγειρική σόδα στο λεκέ, να τον αφήσουμε να στεγνώσει και στη συνέχεια να το καθαρίσουμε με την ηλεκτρική σκούπα.