10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Μια καλή χρονιά» (2006) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Δράμα, κωμωδία, ρομαντική – Ο νεαρός Μαξ Σκίνερ, περνούσε τις καλοκαιρινές του διακοπές κατά την παιδική του ηλικία, μαθαίνοντας να εκτιμά τα καλύτερα πράγματα στη ζωή στο κτήμα του θείου του Χένρι στην Προβηγκία στη νοτιοανατολική Γαλλία. Περίπου 25 χρόνια αργότερα, ο Μαξ είναι ένας πολύ επιτυχημένος χρηματιστής, με έντονη την αίσθηση του χιούμορ. Ο Μαξ λαμβάνει μια επιστολή με την οποία πληροφορείται τον θάνατο του θείου του Χένρι και ότι είναι ο μοναδικός κληρονόμος της περιουσίας του. Ταξιδεύει στην Προβηγκία για να προετοιμάσει μια γρήγορη πώληση. Μια ατυχία γίνεται εμπόδιο και ο Μαξ χάνει την πτήση για το Λονδίνο, γεγονός που τον αναγκάζει να παραμείνει στην Γαλλία, όπου θα γνωρίσει την όμορφη και δυναμική Φανί Σενάλ.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Μαριόν Κοτιγιάρ, Άλμπερτ Φίνεϊ

*Open, Παρασκευή 30/5, στις 21:00

«Ο Επαναστάτης Ποπολάρος» (1971) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Δράμα, ελληνική – Στα τέλη του περασμένου αιώνα, ο λαός της Επτανήσου και ειδικά της Ζακύνθου είναι διαιρεμένος σε δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα: τους άρχοντες, αργόσχολους και κληρονομικά πλούσιους και τους ποπολάρους, νέους επιστήμονες, έμπορους και τεχνίτες. Το καλοκαίρι, στην Μπόχαλη, στα κτήματα του πατέρα της κόντε Δημαρά, η ‘Ελντα πλήττει με την παρέα των δύο ανόητων ξαδελφών της. Για να περάσει την ώρα της, αφήνει να την πλησιάσει ο Ζέπος Πεμπονάρης, ποπολάρος την καταγωγή και φοιτητής της Νομικής.

Παίζουν: Κώστας Πρέκας, Μπέττυ Λιβανού, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Ανδρέας Φιλιππίδης, Παντελής Ζερβός, Κατερίνα Γιουλάκη, Άρης Μαλιαγρός, Καίτη Ιμπροχώρη.

*Mega, Παρασκευή 30/5, στις 22:00

«Detroit: Μία Οργισμένη Πόλη» (2017) σκηνοθεσία Κάθριν Μπίγκελοου

Αστυνομική, δράμα, θρίλερ, ιστορική – 1967. Το Ντιτρόιτ καίγεται. Η εθνική φρουρά της πολιτείας Μίσιγκαν και ο στρατός περιπολούν τους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης δρόμους. Στο ξενοδοχείο Algiers Motel τρεις λευκοί νεαροί αστυνομικοί εκτονώνουν όλο το θανάσιμο ρατσιστικό μένος τους σε ομάδα νεαρών Αφροαμερικανών. Με βίαιους και εκφοβιστικούς χειρισμούς προσπαθούν να αποσπάσουν ομολογία που αφορά σε πυροβολισμό που προήλθε από το ξενοδοχείο. Το τέλος της νύχτας αποδεικνύεται τραγικό.

Παίζουν: Τζον Μπογιέγκα, Γουίλ Πόλτερ, Αλτζι Σμιθ, Τζέικομπ Λάτιμορ, Τζέισον Μίτσελ, Χάνα Μάρεϊ, Τζακ Ρέινορ, Κάιτλιν Ντέβερ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 30/5, στις 21:00

«Killing Gunther» (2017) σκηνοθεσία Taran Killam

Δράσης – Μια ομάδα εκκεντρικών δολοφόνων έχει ένα κοινό: έχουν πια μπουχτίσει με τον Γκούνθερ, τον μεγαλύτερο εκτελεστή του πλανήτη. Έτσι, αποφασίζουν να τον σκοτώσουν, αλλά το σχέδιο τους καταλήγει σε μια σειρά από τσαπατσούλικες επαφές με αυτόν, μια και ο Γκούνθερ δείχνει να είναι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά τους σε όλα.

Παίζουν: Taran Killam, Dave ‘Squatch’ Ward, Bobby Moynihan, Hannah Simone, Marc-Anthony Massiah, Sylvesta Stuart, Reese Alexander, J.C. Williams.

*Star, Παρασκευή 30/5, στις 22:00

«Αληθινά Ψέματα» (1994) σκηνοθεσία Τζέιμς Κάμερον

Δράσης –  Ο Χάρι Τάσκερ, ένας φαινομενικά φιλήσυχος πωλητής κομπιούτερ, είναι στην πραγματικότητα μυστικός πράκτορας. Η σύζυγός του, Χέλεν, δεν υποψιάζεται ότι όταν ο Χάρι λείπει σε διάφορα συνέδρια, διεκπεραιώνει τις πιο επικίνδυνες και δύσκολες αποστολές. Όμως, κάποια στιγμή, τα πράγματα παίρνουν παράξενη τροπή όταν ο Χάρι αρχίζει να υποψιάζεται πως η Χέλεν τον απατά…

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Τζέιμι Λι Κέρτις, Τομ Άρνολντ, Μπιλ Πάξτον, Τία Καρέρε, Τσάρλτον Ίστον.

*Skai, Παρασκευή 30/5, στις 23:00

«Αλλάζουμε;» (2011) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ντόμπκιν

Κωμωδία – Ο Ντέιβ και ο Μιτς είναι φίλοι από παιδιά, παρόλο που οι χαρακτήρες τους και οι επιλογές τους στη ζωή είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Ο πρώτος, είναι επιτυχημένος δικηγόρος και υπεύθυνος οικογενειάρχης, ενώ ο δεύτερος, ηθοποιός σε αισθησιακές ταινίες και ορκισμένος εργένης! Ένα μοιραίο βράδυ, που μεθάνε σε ένα μπαρ, εύχονται να να είχε ο ένας τη ζωή του άλλου. Η ευχή τους πιάνει και το επόμενο πρωί ξυπνούν ο ένας στο σώμα του άλλου! Κωμικοτραγικές καταστάσεις ακολουθούν καθώς ο Ντέιβ και ο Μιτς, προσπαθούν να ζήσουν μια ζωή τελείως διαφορετική από τη συνηθισμένη και να ανταποκριθούν στις καινούριες τους υποχρεώσεις.

Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Τζέισον Μπέιτμαν, Λέσλι Μαν, Ολίβια Γουάιλντ.

*Ant1, Παρασκευή 30/5, στις 23:00

«Hailey Dean Mysteries: Killer Sentence» (2019) σκηνοθεσία Michael Robison

Αστυνομική, δράμα, μυστηρίου – Όταν ο καταδικασμένος δολοφόνος Κλέιτον Μόρελ, που πρόσφατα αποφυλακίστηκε, βρέθηκε νεκρός, οι υποψίες πέφτουν στην εισαγγελέα που τον είχε κλείσει στη φυλακή Πολινα ντ΄Οράτζιο. Η Χάλι Ντιν ξέρει ότι η φίλη της είναι αθώα και είναι αποφασισμένη να το αποδείξει με ατράνταχτα στοιχεία.

Παίζουν: Kellie Martin, Viv Leacock, Lucia Walters, Lauren Holly, Matthew MacCaull, Barbara Patrick, Eric Breker, Aaron Craven.

*Mega, Παρασκευή 30/5, στις 23:10

«Πες τα Χρυσόστομε» (1983) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική κωμωδία – Ο Στάθης, ένας τίμιος και εργατικός νέος, δεν ανέχεται τα στραβά και τα ανάποδα που συναντάει καθημερινά. Το χειρότερο όμως είναι ότι τα λέει, και τα λέει άσχημα. Βρίζει και τσακώνεται με όλους, την οικογένεια, τους φίλους του, ακόμα και με την αγαπημένη του.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Κάιτη Φίνου, Νίκος Ρίζος, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Λιάνα Δαφνίδου, Φρόσω Δημητρουλάκου, Κώστας Φατούρος, Βίκυ Γεωργαλά.

*Alpha, Παρασκευή 30/5, στις 23:45

«Στη Σκιά των Κατασκόπων» (2004) σκηνοθεσία Πολ Γκρίνγκρας

Περιπέτεια –  Ο Τζέισον Μπορν, ο κατάσκοπος χωρίς μνήμη του “Χωρίς ταυτότητα”, βρίσκεται ινκόγκνιτο στην Ινδία, όπου κάποιοι αποπειρώνται να τον σκοτώσουν και να του φορτώσουν ένα φόνο. Έρχεται στην Ευρώπη, κι ενώ τον καταζητούν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, προσπαθεί να βρει ποιος τον παγίδεψε και γιατί. Καταιγισμός δράσης, με μια εντυπωσιακή σκηνή καταδίωξης στη Μόσχα.

Παίζουν:  Ματ Ντέιμον, Φράνκα Ποτέντε, Μπράιαν Κοξ, Τζούλια Στάιλς, Τζόαν Άλεν.

*Star, Παρασκευή 30/5, στις 23:50

«Ντόνι Μπράσκο» (1997) σκηνοθεσία Μάικ Νιούελ 

Αστυνομική – Ο Τζο Πιστόνε, είναι ένας πράκτορας του FBI που μπαίνει στους κόλπους της μαφίας σαν μέλος τους, αλλά με απώτερο σκοπό να παρακολουθεί τον Ντόνι Μπράσκο. Τα πράγματα περιπλέκονται όμως, επειδή σιγά σιγά ο Πιστόνε εμπλέκεται με τον Μπράσκο σε αρκετά μεγάλο βαθμό, αναπτύσσοντας μια φιλία υπό τις περίεργες αυτές συνθήκες.

Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Τζόνι Ντεπ, Μάικλ Μάντσεν.

*Mega, Παρασκευή 30/5, στις 01:00