Χρυσό μετάλλιο ο Μίλτος Τεντόγλου στο Τόκιο – “Πέταξε” στα 8.41!

Πρώτο χρυσό μετάλλιο στο μήκος για την Ελλάδα – Απίστευτο άλμα στην 6η του προσπάθεια, που από 4ο τον έφερε στην 1η θέση – Με συρτάκι πανηγύρισε ο 23χρονος Γρεβενιώτης

Με ένα εκπληκτικό άλμα στην τελευταία του προσπάθεια – στα 8.41 μ.- ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό στον τελικό του μήκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι σπουδαίος, είναι ο κορυφαίος στο μήκος στον κόσμο κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2021!

Το πρώτο του άλμα ήταν στα 8.11, το δεύτερο στα 8.20, το τρίτο και το τέταρτο άκυρα, το πέμπτο στα 8.15 και στο έκτο έκανε 8.41 κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο!

Ο Τεντόγλου προκρίθηκε από τα προκριματικά στον τελικό με την πρώτη προσπάθειά του στα 8.22 ενώ το φετινό του ατομικό ρεκόρ είναι στα 8.60.

Τεντόγλου: Δεν το περίμενα να κερδίσω έτσι – Ήμουν τυχερός και άτυχος ταυτόχρονα

Οι δηλώσεις του Μίλτου Τεντόγλου, μετά την «πτήση» του στα 8.41μ και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο τελικό του άλματος εις μήκος.

Ο Έλληνας αθλητής, σε δηλώσεις που παραχώρησε στην κάμερα της ΕΡΤ, αναφέρθηκε τόσο στα πρώτα κακά άλματά του, όσο και στο τελευταίο που τον ταξίδεψε στη κορυφή του βάθρου.

Συγκεκριμένα, ο 23χρονος ανέφερε:

«Δεν το περίμενα να κερδίσω με αυτό το τρόπο. Σήμερα ήμουν τυχερός και άτυχος ταυτόχρονα. Δεν ξέρω τι έπαθα στις πρώτες προσπάθειες μου, ήταν χάλια».

Στο τέλος έκανα ακριβώς την ίδια επίδοση με τον πρώτο Κουβάνο που η αλήθεια είναι πως ήταν καλύτερος από εμένα σήμερα. Στην τελευταία μου προσπάθεια προσπάθησα να κάνω ένα απλό αλματάκι, απ’ αυτά που έχω συνηθίσει να κάνω. Στις προηγούμενες μάλλον το σκεφτόμουν περισσότερο και δεν μπορούσα να το βρω».