7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Κατάσκοπος κατά Τύχη» (2001) σκηνοθεσία Τέντι Τσαν

Δράσης – Οι περιπέτειες ενός πωλητή, που από τη μια στιγμή στην άλλη γίνεται ήρωας αποτρέποντας μια απόπειρα ληστείας, συναντά τον ετοιμοθάνατο πατέρα του που δεν γνώρισε ποτέ και βρίσκεται μπλεγμένος σε μια υπόθεση διακίνησης ενός επικίνδυνου ιού.

Παίζουν: Τζάκι Τσαν, Έρικ Τσανγκ, Βίβιαν Χσου.

*Open, Δευτέρα 26/7 στις 21:00

«Ο Φαροφύλακας» (2018) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νίχολμ 

Αστυνομική, δράμα – Τρεις φαροφύλακες, διαφορετικών ηλικιών, μεταβαίνουν σε ένα ακατοίκητο νησί, 20 μίλια μακριά από τις δύσβατες ακτές της Σκωτίας για να πιάσουν βάρδια στο φάρο του νησιού. Ο Τόμας είναι ο μεγαλύτερος και ο πιο λιγομίλητος, o Τζέιμς είναι παντρεμένος και γεμάτος αυτοπεποίθηση για τις ικανότητές του, ο Ντόναλντ είναι ο μικρότερος και γεμάτος ενθουσιασμό για να μάθει τη δουλειά. Οι τρεις άντρες ακολουθούν καθημερινά τη μοναχική ρουτίνα της ζωής του φαροφύλακα αλλά κάτι απρόσμενο συμβαίνει όταν κάνουν τυχαία μια μοιραία ανακάλυψη.

Παίζουν:  Τζέραρντ Μπάτλερ, Πίτερ Μάλαν, Κόνορ Σουίντλς.

*Star, Δευτέρα 26/7 στις 22:00

«Τζίμι Χέντριξ» (2000) σκηνοθεσία

Βιογραφική, δράμα, μουσικής – Πάνω στη σκηνή, ο Τζίμι Χέντριξ ηλέκτριζε το κοινό με το δυναμικό παίξιμο της κιθάρας και τις μαγευτικές εμφανίσεις του. Αλλά στα παρασκήνια, το ανερχόμενο αστέρι κατευθυνόταν προς μια σύγκρουση με το πεπρωμένο του. Η ταινία είναι γεμάτη με τη μουσική που τον έκανε αστέρι και αναδημιουργεί την εποχή της ειρήνης, της αγάπης και των ψυχεδελικών κιθαριστικών ριφ.

Παίζουν: Wood Harris, Billy Zane, Dorian Harewood, Christian Potenza, Vivica A. Fox, Kris Holden-Ried, Christopher Ralph, Christopher Bolton.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 26/7 στις 22:00

«Shaft, ο Μαύρος Πάνθηρας» (2000) σκηνοθεσία Τζον Σίνγκλετον

Περιπέτεια – Ο Σαφτ, ένας από τους πιο ψύχραιμους ντετέκτιβς της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, αναλαμβάνει την υπόθεση δολοφονίας μιας αφροαμερικάνας φοιτήτριας έξω από ένα φαστ-φουντ. Οι έρευνες καταλήγουν στον Γουόλτερ Γουέιντ Τζούνιορ, τον παρανοϊκό γιο ενός πανίσχυρου επιχειρηματία, που προλαβαίνει να φύγει από την χώρα για να μην αντιμετωπίσει τις ποινικές συνέπειες. Παράλληλα ο Σαφτ ανακαλύπτει πως η Νταϊάν Παλμιέρι, σερβιτόρα του φαστ-φουντ, υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας.

Παίζουν: Σάμιουελ Λ.Τζάκσον, Κρίστιαν Μπέιλ, Τζέφρι Ράιτ, Βανέσα Γουίλιαμς, Τόνι Κολέτ, Ρίτσαρντ Ράουντρι.

*Skai, Δευτέρα 26/7 στις 23:00

«Εύκολη… Κατά Λάθος» (2010) σκηνοθεσία Will Gluck

Κωμωδία – Η Όλιβ, μια συνηθισμένη μαθήτρια λυκείου, βλέπει τη δημοτικότητά της να εκτοξεύεται σε μια νύχτα, όταν διαδίδεται η φήμη ότι έχασε την παρθενιά της. Όσο όμως αφήνεται στα κουτσομπολιά του σχολείου για να ανεβάσει την κοινωνική και οικονομική της κατάσταση, τόσο χάνεται ο έλεγχος. Και τότε, με την υποστήριξη των ανθρώπων που νοιάζονται πραγματικά γι’ αυτήν, θα πρέπει να ξεφύγει από την παγίδα που έστησε η ίδια στον εαυτό της, πριν την αποβάλλουν από το σχολείο!

Παίζουν: Amanda Bynes, Penn Badgley, Emma Stone

*Ant1, Δευτέρα 26/7 στις 23:00

«Βασικά… Καλησπέρα σας» (1982) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική κωμωδία – Δύο πειρατικοί ραδιοσταθμοί, εκ των οποίων ο ένας βάζει λαϊκά άσματα και ο άλλος ροκ μουσική, ανταγωνίζονται για την πρωτιά στην ακροαματικότητα. Ο ανταγωνισμός γίνεται βαθμηδόν όλο και πιο σκληρός, αλλά ξάφνου τα πράγματα παίρνουν νέα τροπή καθώς ο μεγαλοδύναμος έρως παρεμβαίνει και ξεκινούν νέες κόντρες.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Πάνος Μιχαλόπουλος, Σταμάτης Γαρδέλης, Έφη Πίκουλα, Γιώργος Ρήγας, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Νίκος Παπαδόπουλος, Σοφία Αλιμπέρτη.

*Alpha, Δευτέρα 26/7 στις 23:45

«[REC]²» (2009) σκηνοθεσία Jaume Balagueró Paco Plaza

Θρίλερ  – Mόνο μερικά λεπτά έχουν περάσει από τη στιγμή που οι αρχές, έχουν χάσει επαφή με τους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στο κτήριο που βρίσκεται σε καραντίνα. Κανείς δεν γνωρίζει τι συμβαίνει εκεί μέσα. Έξω, επικρατεί χάος Για την Ειδική Ομάδα Δράσης μοιάζει να είναι μια ξεκάθαρη αποστολή, να μπουν στο κτήριο και ν ανακαλύψουν τι συμβαίνει. Μόνο που τα φαινόμενα απατούν.

Παίζουν: Jonathan D. Mellor, Óscar Zafra, Ariel Casas, Alejandro Casaseca, Pablo Rosso, Rafa Parra, Pep Molina, Andrea Ros.

*Open, Δευτέρα 26/7 στις 01:00